JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Broodjes met spinazie, ei en ui1
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Total
14
Shares
0
0
14
0
0

In de weekenden probeer ik vaak uitgebreider te lunchen of het ontbijt uit te stellen tot een brunch. Toegegeven, dat ging makkelijker toen we nog geen 2 dreumesen rond hadden banjeren. Maar ook nu mijn halve woonkamer ‘s morgens wordt verbouwd, er 4 armpjes per minuut naar me opgestoken worden (Mama, pak me op! En: als zij bij je zit, wil ik ook bij je zitten!) en ik de vloer al 6x heb geschrobd en ontdaan van fruit-, brood- en pastaresten voordat het middag is, probeer ik meer te doen voor de lunch dan de ge-eikte boterham met kaas. En deze broodjes met spinazie, ei en ui passen prima in dat streven.

Ze staan namelijk zo op tafel, deze broodjes. Maar toch zijn ze net even anders dan anders. Dankzij de zoetzure ui, de zacht gebakken spinazie en mijn nieuwe favoriet: knoflookyoghurt! Een van mijn favoriete lunchgerechten is namelijk mijn variatie op çilbir, mijn Turkse eieren met een twist. En de knoflook-fetayoghurt uit dat recept vind ik zó lekker dat ik besloot om een variant daarop op dit broodje te doen. Instant liefde voor dit broodje, beloof ik je!

Broodjes met spinazie, ei en ui1

Wat heb je nodig voor 2 broodjes met spinazie, ei en ui?

  • 1/2 rode ui
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 300 gram spinazie
  • 1 avocado
  • 100 ml yoghurt
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 2 harde broodjes
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
Broodjes met spinazie, ei en ui2

Hoe maak je deze lekkere broodjes met knoflookyoghurt?

  1. Snipper de ui en meng de uisnippers in een kommetje met de wittewijnazijn en de suiker. Voeg ook een snufje zout toe. Roer goed door en zet weg.
  2. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spinazie totdat deze helemaal geslonken is en het meeste vocht is kwijtgeraakt. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Prak de avocado en breng de avo-mash op smaak met peper en zout.
  4. Snijd of pers de knoflook fijn en meng dit met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bak de eieren in een pan. Ga voor een zachte of harde dooier, wat je zelf het lekkerst vindt.
  6. Snijd de broodjes open en besmeer ze met de avo-mash. Leg er dan de gebakken spinazie op en leg daarop een ei. Lepel de knoflookyoghurt over het ei en verdeel vervolgens de zoetzure ui eroverheen. Serveer meteen.
Broodjes met spinazie, ei en ui3
0
0
14
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
tomatensoep met gnocchi 1
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Lees verder
Volgende artikel
  • Portfolio

Foodfotografie en productfotografie Chefcookie

Lees verder
Ook heel lekker
Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Cinnamon pancakes

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK DOE MAAR WAT..⁠ 145 14
SNELLE SOBALUNCH 😍⁠ 73 3
OMDAT IK WEER veel te weinig van het werk gedeeld heb dat ik de afgelopen weken gemaakt heb, een foto van dit heerlijke ijs van @chefcookie ter compensatie 😍⁠ 110 8
ETEN MET JE DUIM 👍️ - DIT IS WAT GOEDE HORECAFOTOGRAFIE DOET #2⁠ 94 7
VOOR WIE DIT NODIG HEEFT⁠ 185 24
HOE KAN IK JE HELPEN?  112 18
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.