JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
Broodjes met spinazie, ei en ui1
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

  • 18 maart 2022
  • Geen reacties
Total
4
Shares
0
0
4
0
0

In de weekenden probeer ik vaak uitgebreider te lunchen of het ontbijt uit te stellen tot een brunch. Toegegeven, dat ging makkelijker toen we nog geen 2 dreumesen rond hadden banjeren. Maar ook nu mijn halve woonkamer ‘s morgens wordt verbouwd, er 4 armpjes per minuut naar me opgestoken worden (Mama, pak me op! En: als zij bij je zit, wil ik ook bij je zitten!) en ik de vloer al 6x heb geschrobd en ontdaan van fruit-, brood- en pastaresten voordat het middag is, probeer ik meer te doen voor de lunch dan de ge-eikte boterham met kaas. En deze broodjes met spinazie, ei en ui passen prima in dat streven.

Ze staan namelijk zo op tafel, deze broodjes. Maar toch zijn ze net even anders dan anders. Dankzij de zoetzure ui, de zacht gebakken spinazie en mijn nieuwe favoriet: knoflookyoghurt! Een van mijn favoriete lunchgerechten is namelijk mijn variatie op çilbir, mijn Turkse eieren met een twist. En de knoflook-fetayoghurt uit dat recept vind ik zó lekker dat ik besloot om een variant daarop op dit broodje te doen. Instant liefde voor dit broodje, beloof ik je!

Broodjes met spinazie, ei en ui1

Wat heb je nodig voor 2 broodjes met spinazie, ei en ui?

  • 1/2 rode ui
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 300 gram spinazie
  • 1 avocado
  • 100 ml yoghurt
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 2 harde broodjes
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
Broodjes met spinazie, ei en ui2

Hoe maak je deze lekkere broodjes met knoflookyoghurt?

  1. Snipper de ui en meng de uisnippers in een kommetje met de wittewijnazijn en de suiker. Voeg ook een snufje zout toe. Roer goed door en zet weg.
  2. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spinazie totdat deze helemaal geslonken is en het meeste vocht is kwijtgeraakt. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Prak de avocado en breng de avo-mash op smaak met peper en zout.
  4. Snijd of pers de knoflook fijn en meng dit met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bak de eieren in een pan. Ga voor een zachte of harde dooier, wat je zelf het lekkerst vindt.
  6. Snijd de broodjes open en besmeer ze met de avo-mash. Leg er dan de gebakken spinazie op en leg daarop een ei. Lepel de knoflookyoghurt over het ei en verdeel vervolgens de zoetzure ui eroverheen. Serveer meteen.
Broodjes met spinazie, ei en ui3
0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
tomatensoep met gnocchi 1
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

  • 7 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

  • 16 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022
gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

  • 12 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.