JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Broodjes met spinazie, ei en ui1
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Total
13
Shares
0
0
13
0
0

In de weekenden probeer ik vaak uitgebreider te lunchen of het ontbijt uit te stellen tot een brunch. Toegegeven, dat ging makkelijker toen we nog geen 2 dreumesen rond hadden banjeren. Maar ook nu mijn halve woonkamer ‘s morgens wordt verbouwd, er 4 armpjes per minuut naar me opgestoken worden (Mama, pak me op! En: als zij bij je zit, wil ik ook bij je zitten!) en ik de vloer al 6x heb geschrobd en ontdaan van fruit-, brood- en pastaresten voordat het middag is, probeer ik meer te doen voor de lunch dan de ge-eikte boterham met kaas. En deze broodjes met spinazie, ei en ui passen prima in dat streven.

Ze staan namelijk zo op tafel, deze broodjes. Maar toch zijn ze net even anders dan anders. Dankzij de zoetzure ui, de zacht gebakken spinazie en mijn nieuwe favoriet: knoflookyoghurt! Een van mijn favoriete lunchgerechten is namelijk mijn variatie op çilbir, mijn Turkse eieren met een twist. En de knoflook-fetayoghurt uit dat recept vind ik zó lekker dat ik besloot om een variant daarop op dit broodje te doen. Instant liefde voor dit broodje, beloof ik je!

Broodjes met spinazie, ei en ui1

Wat heb je nodig voor 2 broodjes met spinazie, ei en ui?

  • 1/2 rode ui
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 300 gram spinazie
  • 1 avocado
  • 100 ml yoghurt
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 2 harde broodjes
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
Broodjes met spinazie, ei en ui2

Hoe maak je deze lekkere broodjes met knoflookyoghurt?

  1. Snipper de ui en meng de uisnippers in een kommetje met de wittewijnazijn en de suiker. Voeg ook een snufje zout toe. Roer goed door en zet weg.
  2. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spinazie totdat deze helemaal geslonken is en het meeste vocht is kwijtgeraakt. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Prak de avocado en breng de avo-mash op smaak met peper en zout.
  4. Snijd of pers de knoflook fijn en meng dit met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bak de eieren in een pan. Ga voor een zachte of harde dooier, wat je zelf het lekkerst vindt.
  6. Snijd de broodjes open en besmeer ze met de avo-mash. Leg er dan de gebakken spinazie op en leg daarop een ei. Lepel de knoflookyoghurt over het ei en verdeel vervolgens de zoetzure ui eroverheen. Serveer meteen.
Broodjes met spinazie, ei en ui3
0
0
13
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
tomatensoep met gnocchi 1
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Lees verder
Volgende artikel
pompoensoep met kokosmelk1
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.