Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

18 mrt 2022 | Lunch, Ontbijt, Vegetarisch

In de weekenden probeer ik vaak uitgebreider te lunchen of het ontbijt uit te stellen tot een brunch. Toegegeven, dat ging makkelijker toen we nog geen 2 dreumesen rond hadden banjeren. Maar ook nu mijn halve woonkamer ’s morgens wordt verbouwd, er 4 armpjes per minuut naar me opgestoken worden (Mama, pak me op! En: als zij bij je zit, wil ik ook bij je zitten!) en ik de vloer al 6x heb geschrobd en ontdaan van fruit-, brood- en pastaresten voordat het middag is, probeer ik meer te doen voor de lunch dan de ge-eikte boterham met kaas. En deze broodjes met spinazie, ei en ui passen prima in dat streven.

Ze staan namelijk zo op tafel, deze broodjes. Maar toch zijn ze net even anders dan anders. Dankzij de zoetzure ui, de zacht gebakken spinazie en mijn nieuwe favoriet: knoflookyoghurt! Een van mijn favoriete lunchgerechten is namelijk mijn variatie op çilbir, mijn Turkse eieren met een twist. En de knoflook-fetayoghurt uit dat recept vind ik zó lekker dat ik besloot om een variant daarop op dit broodje te doen. Instant liefde voor dit broodje, beloof ik je!

Broodjes met spinazie, ei en ui1

Wat heb je nodig voor 2 broodjes met spinazie, ei en ui?

  • 1/2 rode ui
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 300 gram spinazie
  • 1 avocado
  • 100 ml yoghurt
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 2 harde broodjes
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
Broodjes met spinazie, ei en ui2

Hoe maak je deze lekkere broodjes met knoflookyoghurt?

  1. Snipper de ui en meng de uisnippers in een kommetje met de wittewijnazijn en de suiker. Voeg ook een snufje zout toe. Roer goed door en zet weg.
  2. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spinazie totdat deze helemaal geslonken is en het meeste vocht is kwijtgeraakt. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Prak de avocado en breng de avo-mash op smaak met peper en zout.
  4. Snijd of pers de knoflook fijn en meng dit met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bak de eieren in een pan. Ga voor een zachte of harde dooier, wat je zelf het lekkerst vindt.
  6. Snijd de broodjes open en besmeer ze met de avo-mash. Leg er dan de gebakken spinazie op en leg daarop een ei. Lepel de knoflookyoghurt over het ei en verdeel vervolgens de zoetzure ui eroverheen. Serveer meteen.
Broodjes met spinazie, ei en ui3
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen