Croissants met zalm en geitenkaas

10 apr 2017 | Borrel, Lunch

‘De man’ en ik zijn op dit moment druk bezig in ons huis. Niet zozeer met klussen – dat deden we anderhalf jaar geleden toen we badkamer en slaapkamer helemaal onder handen namen – maar meer de inrichting en de styling van het huis. Toen ik 16 maanden geleden bij ‘de man’ introk, maakten we vooral in de woonkamer een mix van onze meubelen en spullen en nu is het tijd om die mix de deur uit te doen en het huis meer van ons samen te maken. We hebben een nieuwe bank gekocht, nieuwe lampen en tafeltjes en zijn nu bezig met het opknappen van de meubelen die we wel willen houden. Ik ben gek op IKEA-hacks en we hebben er ook nu weer een aantal gedaan 🙂

Op dit soort ‘klus’dagen zijn de taken duidelijk verdeeld: ‘de man’ klust, nerdt en vloekt (bij tijd en wijle) en ik struin internet af op zoek naar koopjes en kussentjes. Oke, en ik verf, want dat vind ik een stuk leuker dan ‘de man’. En ik zorg voor het klusvoer. Gisteren kwam ik daardoor op het idee om een warme lunch te maken met de gerookte zalm. Ik gebruikte hiervoor wel croissantdeeg uit een pakje. Echt croissantdeeg wil ik nog steeds een keer maken, maar klusdagen lenen zich daar niet zo goed voor. Daarom deze makkelijke, hartige croissants met gerookte zalm en geitenkaas. Enjoy!

croissant met zalm en geitenkaas

Wat heb je nodig voor 4 grote croissants?

  • 1 blikje croissantdeeg voor kleine croissants
  • 75 gram gerookte zalm
  • klein handje spinazie
  • 50 gram creme fraiche, losgeklopt
  • 50 gram zachte geitenkaas, geraspt
  • 1 ei, losgeklopt

croissant met zalm en geitenkaas

Hoe maak je deze lekker hartige croissants?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het croissantdeeg uit de verpakking. Snijd het deeg los per vierkant van 8 kleine driehoekjes. Druk de naden dicht en snijd twee driehoeken uit het vierkant door van linksboven naar rechtsonder te snijden.

3. Bestrijk ieder driehoekje met een theelepel creme fraiche. Leg hierop wat spinazie en een plakje zalm. Rol de croissants op volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

4. Bestrijk iedere croissant met ei en strooi wat geraspte geitenkaas over iedere croissant. Leg de croissants op de bakplaat en zet de bakplaat in de oven. Bak de croissants in 8-10 minuten totdat ze gaar en bruin zijn.

En pssst, geen zin in hartige croissants of nog croissantdeeg over? Leg dan op ieder driehoekje deeg twee blokjes chocola en rol de croissants. Bak ook die croissants 8 – 10 minuten in de oven.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen