JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Borrel
  • Lunch

Croissants met zalm en geitenkaas

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

‘De man’ en ik zijn op dit moment druk bezig in ons huis. Niet zozeer met klussen – dat deden we anderhalf jaar geleden toen we badkamer en slaapkamer helemaal onder handen namen – maar meer de inrichting en de styling van het huis. Toen ik 16 maanden geleden bij ‘de man’ introk, maakten we vooral in de woonkamer een mix van onze meubelen en spullen en nu is het tijd om die mix de deur uit te doen en het huis meer van ons samen te maken. We hebben een nieuwe bank gekocht, nieuwe lampen en tafeltjes en zijn nu bezig met het opknappen van de meubelen die we wel willen houden. Ik ben gek op IKEA-hacks en we hebben er ook nu weer een aantal gedaan 🙂

Op dit soort ‘klus’dagen zijn de taken duidelijk verdeeld: ‘de man’ klust, nerdt en vloekt (bij tijd en wijle) en ik struin internet af op zoek naar koopjes en kussentjes. Oke, en ik verf, want dat vind ik een stuk leuker dan ‘de man’. En ik zorg voor het klusvoer. Gisteren kwam ik daardoor op het idee om een warme lunch te maken met de gerookte zalm. Ik gebruikte hiervoor wel croissantdeeg uit een pakje. Echt croissantdeeg wil ik nog steeds een keer maken, maar klusdagen lenen zich daar niet zo goed voor. Daarom deze makkelijke, hartige croissants met gerookte zalm en geitenkaas. Enjoy!

croissant met zalm en geitenkaas

Wat heb je nodig voor 4 grote croissants?

  • 1 blikje croissantdeeg voor kleine croissants
  • 75 gram gerookte zalm
  • klein handje spinazie
  • 50 gram creme fraiche, losgeklopt
  • 50 gram zachte geitenkaas, geraspt
  • 1 ei, losgeklopt

croissant met zalm en geitenkaas

Hoe maak je deze lekker hartige croissants?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het croissantdeeg uit de verpakking. Snijd het deeg los per vierkant van 8 kleine driehoekjes. Druk de naden dicht en snijd twee driehoeken uit het vierkant door van linksboven naar rechtsonder te snijden.

3. Bestrijk ieder driehoekje met een theelepel creme fraiche. Leg hierop wat spinazie en een plakje zalm. Rol de croissants op volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

4. Bestrijk iedere croissant met ei en strooi wat geraspte geitenkaas over iedere croissant. Leg de croissants op de bakplaat en zet de bakplaat in de oven. Bak de croissants in 8-10 minuten totdat ze gaar en bruin zijn.

En pssst, geen zin in hartige croissants of nog croissantdeeg over? Leg dan op ieder driehoekje deeg twee blokjes chocola en rol de croissants. Bak ook die croissants 8 – 10 minuten in de oven.

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • croissant
  • kaas
  • vis
Vorige artikel
Paaseieren
  • Zoet

Paaseieren gevuld met cheesecake

Lees verder
Volgende artikel
croissant met ei
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Lunchtip: gebakken ei in croissant

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta en pestocroutons

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.