JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
3
Shares
0
0
3
0
0

opgekloptei9

Ik zocht een luxe eiervariant voor op de paastafel en kwam onverwachts uit bij een YouTube-filmpje dat uitlegde hoe je eggs devaux moest maken. Eggs wat? Eggs devaux – een bijzondere manier van een ei op tafel zetten. Omdat je het eiwit opklopt en vervolgens in een steekring schept en de eidooier in dat eiwit ‘legt’, krijg je een zeer fluffy en luchtig eiergerecht.

Eggs devaux zijn alleen de opgeklopte eieren. Ik bedacht dat het lekker zou zijn om dit gerechtje te laten vergezellen van zalm en hollandaisesaus. Voor die laatste gebruik ik altijd het recept van Culy, dat inderdaad foolproof is. De combinatie van deze drie elementen op een broodje is werkelijk goddelijk! Gewoon snel proberen dus. Enjoy!

opgekloptei7

Wat heb je nodig voor 4 porties eggs devaux?

  • 4 eieren
  • 4 steekringen van 9 cm doorsnede
  • olie of boter
  • optioneel: zalm of bacon
  • optioneel: hollandaisesaus
  • ook optioneel: 4 broodjes

opgekloptei3

Hoe maak je deze luxe eiervariant?

1. Scheid de eieren. Houd de eidooiers los apart.

2. Klop het eiwit op. Dit kun je per eiwit doen, maar je kunt ook het eiwit bij elkaar doen en in een keer opslaan.

3. Vet een koekenpan in met olie of boter en doe hetzelfde met de steekringen. Zorg dat ze goed vet zijn, anders krijg je straks de eggs devaux er niet meer uit. Zet de koekenpan op laag vuur.

4. Zet de steekringen in de koekenpannen. Schep in iedere steekring 1/8 van het eiwitschuim (als je al het eiwit bij elkaar hebt gegooid) of 1/2 van het eiwitschuim (als je het per ei doet). Zorg dat het eiwit goed de hele omtrek van de steekring vult.

5. Laat 1 – 2 minuten stollen en schenk vervolgens de eidooier bovenop het eiwitschuim.

opgekloptei8

6. Schep de rest van het eiwitschuim nu op de eidooier. Druk voorzichtig aan – je wil niet dat de eidooier knapt.

7. Laat de ring nog 2 -3 minuten op zacht vuur stollen.

8. Gebruik dan een tang of pannenlappen om de ring om te draaien. Laat de andere kant ook in 2-3 minuten stollen.

9. Gebruik nu een mes om de randen van de eggs devaux los te krijgen van de steekring. Stort de eggs devaux vervolgens op een bord of op een broodje.

Serveer de eggs devaux met zalm, bacon en hollandaisesaus.

opgekoptei3

opgekloptei10

0
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • ei
  • eieren
  • lunch
  • ontbijt
Vorige artikel
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

De lekkerste omelet ooit

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Tjap tjoy met garnalen

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.