Eggs devaux

16 apr 2017 | Feestdagen, Lunch, Ontbijt

opgekloptei9

Ik zocht een luxe eiervariant voor op de paastafel en kwam onverwachts uit bij een YouTube-filmpje dat uitlegde hoe je eggs devaux moest maken. Eggs wat? Eggs devaux – een bijzondere manier van een ei op tafel zetten. Omdat je het eiwit opklopt en vervolgens in een steekring schept en de eidooier in dat eiwit ‘legt’, krijg je een zeer fluffy en luchtig eiergerecht.

Eggs devaux zijn alleen de opgeklopte eieren. Ik bedacht dat het lekker zou zijn om dit gerechtje te laten vergezellen van zalm en hollandaisesaus. Voor die laatste gebruik ik altijd het recept van Culy, dat inderdaad foolproof is. De combinatie van deze drie elementen op een broodje is werkelijk goddelijk! Gewoon snel proberen dus. Enjoy!

opgekloptei7

Wat heb je nodig voor 4 porties eggs devaux?

  • 4 eieren
  • 4 steekringen van 9 cm doorsnede
  • olie of boter
  • optioneel: zalm of bacon
  • optioneel: hollandaisesaus
  • ook optioneel: 4 broodjes

opgekloptei3

Hoe maak je deze luxe eiervariant?

1. Scheid de eieren. Houd de eidooiers los apart.

2. Klop het eiwit op. Dit kun je per eiwit doen, maar je kunt ook het eiwit bij elkaar doen en in een keer opslaan.

3. Vet een koekenpan in met olie of boter en doe hetzelfde met de steekringen. Zorg dat ze goed vet zijn, anders krijg je straks de eggs devaux er niet meer uit. Zet de koekenpan op laag vuur.

4. Zet de steekringen in de koekenpannen. Schep in iedere steekring 1/8 van het eiwitschuim (als je al het eiwit bij elkaar hebt gegooid) of 1/2 van het eiwitschuim (als je het per ei doet). Zorg dat het eiwit goed de hele omtrek van de steekring vult.

5. Laat 1 – 2 minuten stollen en schenk vervolgens de eidooier bovenop het eiwitschuim.

opgekloptei8

6. Schep de rest van het eiwitschuim nu op de eidooier. Druk voorzichtig aan – je wil niet dat de eidooier knapt.

7. Laat de ring nog 2 -3 minuten op zacht vuur stollen.

8. Gebruik dan een tang of pannenlappen om de ring om te draaien. Laat de andere kant ook in 2-3 minuten stollen.

9. Gebruik nu een mes om de randen van de eggs devaux los te krijgen van de steekring. Stort de eggs devaux vervolgens op een bord of op een broodje.

Serveer de eggs devaux met zalm, bacon en hollandaisesaus.

opgekoptei3

opgekloptei10

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen