JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Eggs devaux

Total
3
Shares
0
0
3
0
0

opgekloptei9

Ik zocht een luxe eiervariant voor op de paastafel en kwam onverwachts uit bij een YouTube-filmpje dat uitlegde hoe je eggs devaux moest maken. Eggs wat? Eggs devaux – een bijzondere manier van een ei op tafel zetten. Omdat je het eiwit opklopt en vervolgens in een steekring schept en de eidooier in dat eiwit ‘legt’, krijg je een zeer fluffy en luchtig eiergerecht.

Eggs devaux zijn alleen de opgeklopte eieren. Ik bedacht dat het lekker zou zijn om dit gerechtje te laten vergezellen van zalm en hollandaisesaus. Voor die laatste gebruik ik altijd het recept van Culy, dat inderdaad foolproof is. De combinatie van deze drie elementen op een broodje is werkelijk goddelijk! Gewoon snel proberen dus. Enjoy!

opgekloptei7

Wat heb je nodig voor 4 porties eggs devaux?

  • 4 eieren
  • 4 steekringen van 9 cm doorsnede
  • olie of boter
  • optioneel: zalm of bacon
  • optioneel: hollandaisesaus
  • ook optioneel: 4 broodjes

opgekloptei3

Hoe maak je deze luxe eiervariant?

1. Scheid de eieren. Houd de eidooiers los apart.

2. Klop het eiwit op. Dit kun je per eiwit doen, maar je kunt ook het eiwit bij elkaar doen en in een keer opslaan.

3. Vet een koekenpan in met olie of boter en doe hetzelfde met de steekringen. Zorg dat ze goed vet zijn, anders krijg je straks de eggs devaux er niet meer uit. Zet de koekenpan op laag vuur.

4. Zet de steekringen in de koekenpannen. Schep in iedere steekring 1/8 van het eiwitschuim (als je al het eiwit bij elkaar hebt gegooid) of 1/2 van het eiwitschuim (als je het per ei doet). Zorg dat het eiwit goed de hele omtrek van de steekring vult.

5. Laat 1 – 2 minuten stollen en schenk vervolgens de eidooier bovenop het eiwitschuim.

opgekloptei8

6. Schep de rest van het eiwitschuim nu op de eidooier. Druk voorzichtig aan – je wil niet dat de eidooier knapt.

7. Laat de ring nog 2 -3 minuten op zacht vuur stollen.

8. Gebruik dan een tang of pannenlappen om de ring om te draaien. Laat de andere kant ook in 2-3 minuten stollen.

9. Gebruik nu een mes om de randen van de eggs devaux los te krijgen van de steekring. Stort de eggs devaux vervolgens op een bord of op een broodje.

Serveer de eggs devaux met zalm, bacon en hollandaisesaus.

opgekoptei3

opgekloptei10

0
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • ei
  • eieren
  • lunch
  • ontbijt
Vorige artikel
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

De lekkerste omelet ooit

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Tjap tjoy met garnalen

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta en pestocroutons

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.