JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Avondeten
  • Lunch

Jurgens anti-katerlunch: snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Er zijn enkele recepten die ik al sinds lange tijd maak. De nasi is daar een voorbeeld van. Het zijn van die recepten waarvan ik niet meer weet waar ik ze ooit vandaan heb gehaald, maar die ik blijf maken omdat ze me aanspreken. Het recept voor vandaag is misschien iets minder aansprekend, maar het is wel een handig en effectief recept. Ik noem het de ‘anti-katerlunch’, omdat hij voor mij alles in zich heeft om een kater mee te verdrijven. Mits je niet te misselijk bent natuurlijk. Daar komt mijn snelle kip-kerrie op een broodje met banaan!

Er zijn veel theorieën over wat je het beste kunt eten of drinken bij een kater, maar bij mij werkt dit recept prima op wat katerige dagen. En aangezien dit een anti-katerlunch is, gebruik ik deze keer lekker wel een pakje. Want als je met dat chagrijnige gevoel ook nog een kerriesaus from scratch moet maken…

snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

Wat heb je nodig voor 2 x snelle kip-kerrie op een broodje met banaan?

  • 1 kipfilet
  • 2 bruine zachte broodjes
  • 1 pakje kerriesaus
  • melk of water (afhankelijk van wat op het pakje kerriesaus staat)
  • 1/2 chilipeper, in kleine stukjes (optioneel)
  • 1 theelepel geraspte verse gember (optioneel)
  • 1/2 banaan, in schijfjes
  • handje ijsbergsla
snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

Hoe maak je deze lekkere lunch met kip-kerrie?

  1. Smelt een klein klontje boter in een pan en voeg een scheutje olijfolie toe. Wacht tot de boter begint de bubbelen. Leg dan de kipfilet in de pan en bak die – 1 minuut per kant – aan beide kanten bruin op middelhoog vuur. Zet dan het vuur zachter en bak de kipfilet nog 5 minuten per kant. Zorg dat je de filet af en toe bedruipt met de olie-botermix, op die manier droogt de kipfilet niet uit. Na 10 minuten kan de filet uit de pan. Check of de filet daadwerkelijk gaar is door ‘m halverwege door te snijden. Is de filet gaar of bijna gaar? Wikkel ‘m dan 10 minuten in aluminiumfolie en laat ‘m rusten.
  2. Maak in de tussentijd de kerriesaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wil je extra smaak aan je saus? Laat dan de chilipeper meepruttelen in de saus en voeg de gember toe als de saus klaar is. Je kunt deze twee ingrediënten ook weglaten.
  3. Haal de kipfilet uit het folie en snijd ‘m in mooie repen.
  4. Nu kun je je broodje op gaan maken. Snijd hiervoor het broodje open en beleg het met ijsbergsla. Leg daaroverheen de banaan en daarbovenop de kipfilet. Maak af met de kerriesaus.
snelle kip-kerrie op een broodje met banaan
0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • banaan
  • kerrie
  • kip
  • lunch
Vorige artikel
Pizza van naan met tonijn, mais en paprika
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch

Pizza van naan met tonijn, mais en paprika

Lees verder
Volgende artikel
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en Limoncello-azijn van Oil & Vinegar

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.