JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
  • Avondeten
  • Lunch

Jurgens anti-katerlunch: snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

  • 23 maart 2021
  • Geen reacties
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Er zijn enkele recepten die ik al sinds lange tijd maak. De nasi is daar een voorbeeld van. Het zijn van die recepten waarvan ik niet meer weet waar ik ze ooit vandaan heb gehaald, maar die ik blijf maken omdat ze me aanspreken. Het recept voor vandaag is misschien iets minder aansprekend, maar het is wel een handig en effectief recept. Ik noem het de ‘anti-katerlunch’, omdat hij voor mij alles in zich heeft om een kater mee te verdrijven. Mits je niet te misselijk bent natuurlijk. Daar komt mijn snelle kip-kerrie op een broodje met banaan!

Er zijn veel theorieën over wat je het beste kunt eten of drinken bij een kater, maar bij mij werkt dit recept prima op wat katerige dagen. En aangezien dit een anti-katerlunch is, gebruik ik deze keer lekker wel een pakje. Want als je met dat chagrijnige gevoel ook nog een kerriesaus from scratch moet maken…

snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

Wat heb je nodig voor 2 x snelle kip-kerrie op een broodje met banaan?

  • 1 kipfilet
  • 2 bruine zachte broodjes
  • 1 pakje kerriesaus
  • melk of water (afhankelijk van wat op het pakje kerriesaus staat)
  • 1/2 chilipeper, in kleine stukjes (optioneel)
  • 1 theelepel geraspte verse gember (optioneel)
  • 1/2 banaan, in schijfjes
  • handje ijsbergsla
snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

Hoe maak je deze lekkere lunch met kip-kerrie?

  1. Smelt een klein klontje boter in een pan en voeg een scheutje olijfolie toe. Wacht tot de boter begint de bubbelen. Leg dan de kipfilet in de pan en bak die – 1 minuut per kant – aan beide kanten bruin op middelhoog vuur. Zet dan het vuur zachter en bak de kipfilet nog 5 minuten per kant. Zorg dat je de filet af en toe bedruipt met de olie-botermix, op die manier droogt de kipfilet niet uit. Na 10 minuten kan de filet uit de pan. Check of de filet daadwerkelijk gaar is door ‘m halverwege door te snijden. Is de filet gaar of bijna gaar? Wikkel ‘m dan 10 minuten in aluminiumfolie en laat ‘m rusten.
  2. Maak in de tussentijd de kerriesaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wil je extra smaak aan je saus? Laat dan de chilipeper meepruttelen in de saus en voeg de gember toe als de saus klaar is. Je kunt deze twee ingrediënten ook weglaten.
  3. Haal de kipfilet uit het folie en snijd ‘m in mooie repen.
  4. Nu kun je je broodje op gaan maken. Snijd hiervoor het broodje open en beleg het met ijsbergsla. Leg daaroverheen de banaan en daarbovenop de kipfilet. Maak af met de kerriesaus.
snelle kip-kerrie op een broodje met banaan
0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • banaan
  • kerrie
  • kip
  • lunch
Vorige artikel
Pizza van naan met tonijn, mais en paprika
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch

Pizza van naan met tonijn, mais en paprika

  • 16 maart 2021
Lees verder
Volgende artikel
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en Limoncello-azijn van Oil & Vinegar

  • 30 maart 2021
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

  • 18 maart 2022
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

  • 7 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

  • 16 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.