Jurgens anti-katerlunch: snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

23 mrt 2021 | Avondeten, Lunch

Er zijn enkele recepten die ik al sinds lange tijd maak. De nasi is daar een voorbeeld van. Het zijn van die recepten waarvan ik niet meer weet waar ik ze ooit vandaan heb gehaald, maar die ik blijf maken omdat ze me aanspreken. Het recept voor vandaag is misschien iets minder aansprekend, maar het is wel een handig en effectief recept. Ik noem het de ‘anti-katerlunch’, omdat hij voor mij alles in zich heeft om een kater mee te verdrijven. Mits je niet te misselijk bent natuurlijk. Daar komt mijn snelle kip-kerrie op een broodje met banaan!

Er zijn veel theorieën over wat je het beste kunt eten of drinken bij een kater, maar bij mij werkt dit recept prima op wat katerige dagen. En aangezien dit een anti-katerlunch is, gebruik ik deze keer lekker wel een pakje. Want als je met dat chagrijnige gevoel ook nog een kerriesaus from scratch moet maken…

snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

Wat heb je nodig voor 2 x snelle kip-kerrie op een broodje met banaan?

 • 1 kipfilet
 • 2 bruine zachte broodjes
 • 1 pakje kerriesaus
 • melk of water (afhankelijk van wat op het pakje kerriesaus staat)
 • 1/2 chilipeper, in kleine stukjes (optioneel)
 • 1 theelepel geraspte verse gember (optioneel)
 • 1/2 banaan, in schijfjes
 • handje ijsbergsla
snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

Hoe maak je deze lekkere lunch met kip-kerrie?

 1. Smelt een klein klontje boter in een pan en voeg een scheutje olijfolie toe. Wacht tot de boter begint de bubbelen. Leg dan de kipfilet in de pan en bak die – 1 minuut per kant – aan beide kanten bruin op middelhoog vuur. Zet dan het vuur zachter en bak de kipfilet nog 5 minuten per kant. Zorg dat je de filet af en toe bedruipt met de olie-botermix, op die manier droogt de kipfilet niet uit. Na 10 minuten kan de filet uit de pan. Check of de filet daadwerkelijk gaar is door ‘m halverwege door te snijden. Is de filet gaar of bijna gaar? Wikkel ‘m dan 10 minuten in aluminiumfolie en laat ‘m rusten.
 2. Maak in de tussentijd de kerriesaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wil je extra smaak aan je saus? Laat dan de chilipeper meepruttelen in de saus en voeg de gember toe als de saus klaar is. Je kunt deze twee ingrediënten ook weglaten.
 3. Haal de kipfilet uit het folie en snijd ‘m in mooie repen.
 4. Nu kun je je broodje op gaan maken. Snijd hiervoor het broodje open en beleg het met ijsbergsla. Leg daaroverheen de banaan en daarbovenop de kipfilet. Maak af met de kerriesaus.
snelle kip-kerrie op een broodje met banaan
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen