JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
17
Shares
14
0
3
0
0

Soms heb ik bij de lunch gewoon zin een makkelijk, warm soepje. Zeker nu als de zon nog even een tijdje op zit laat wachten, maar ook als er al wat voorzichtige, mooie dagen zijn geweest. In dat laatste geval wil ik trouwens niet van die extreem zware soepen zoals deze currysoep van zoete aardappel of bietensoep met rucolapesto. Deze groene soep van courgette, basilicum en doperwten lust ik dan wel. Zeker als ik ‘m combineer met gerookte zalm en knoflookcroutons.

Nog fijner van deze soep: het kost je ongeveer 20 minuten om ‘m te maken. Ideaal dus als je geen zin hebt om lang bezig te zijn. En ik vind de smaken de lente in deze soep zitten: basilicum, doperwtjes en courgette. Daarom kies ik ook niet voor een bouillon of specerijen om deze soep op smaak te brengen: ik wil de pure smaken van dit lekkere soepje proeven. Probeer maar!

groene soep

Wat heb je nodig voor deze groene soep met croutons en zalm voor 4 personen?

  • 1 sjalotje
  • 1 courgette
  • 200 gram aardappels
  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • 1 bakje verse basilicum
  • half oud stokbrood (vers mag uiteraard ook)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • olijfolie
  • 100 gram gerookte zalm
  • creme fraiche of zure room
  • peper en zout

groene soep

Hoe maak je deze lekkere soep?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Verwarm wat olie in een pan. Snipper het sjalotje en fruit dat enkele minuten totdat hij glazig is.

3. Snijd de courgette en aardappel in grove stukken en doe ze vervolgens bij de sjalot in de pan. Voeg ook de diepvriesdoperwten en 500ml water toe. Breng het water aan de kook, doe de deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten koken.

4. Snijd of scheur in de tussentijd het brood in croutongrootte. Mix vervolgens in een kom met 2-3 eetlepels olijfolie, en knoflook- en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en flink wat zout.

5. Leg de croutons op de bakplaat met bakpapier en bak 5-10 minuten in de oven.

6. Pureer de soep met een handblender als de aardappels zacht zijn. Breng vervolgens op smaak met flink wat zout en peper.

Serveer de soep met een swirl creme fraiche, de knoflookcroutons en gerookte zalm.

groene soep

14
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
chocoladebol
  • Ontbijt

Makkelijk ontbijt: chocoladebol

Lees verder
Volgende artikel
Fonteyn
  • Hotspots
  • Overig

JoorKitchen ontdekt… Fonteyn in Groede

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.