JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
7
Shares
0
0
7
0
0

Enige tijd geleden alweer maakte ik zelf ricotta en had ik flink wat ricotta om andere recepten mee te maken. Een van de gerechten die ik maakte, was deze lunch. Dikke boterhammen, met geroosterde tomaatjes en ricotta. Een feestje op het bord! En zo makkelijk te maken. Bovendien heb je met dit recept een gezonde lunch in handen.

Het recept leende ik van Martha Stewart, die ik altijd roem om de simpele, maar zeer smaakvolle recepten. Zo ook dit recept weer. Je moet er wel even wat tijd voor uittrekken, maar dan heb je ook echt wat. Probeer maar! Enjoy!

lunchtip geroosterde tomaatjes en ricotta

Wat heb je nodig voor deze lunchtip met geroosterde tomaatjes en ricotta voor 4 personen?

  • 600 gram cherrytomaatjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 120 ml olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels lichtbruine suiker
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes + nog wat extra voor garnering
  • 1 theelepel zout
  • 4 dikke sneden brood
  • ricotta

lunchtip geroosterde tomaatjes en ricotta

Hoe maak je deze heerlijke en gezonde lunch?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Crush vervolgens de teentjes knoflook en voeg ze toe aan de ovenschaal.

3. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, de suiker, de tijmblaadjes en het zout en roer de mix goed door elkaar. Schenk de dressing vervolgens over de tomaatjes en knoflook en zorg dat alles in de ovenschaal bedekt is met de dressing.

4. Zet de ovenschaal een uur in de oven totdat de cherrytomaatjes geroosterd zijn en de dressing deels is gekarameliseerd.

5. Laat de tomaatjes afkoelen voordat je ze gaat gebruiken in dit lunchgerecht (je mag er natuurlijk wel alvast eentje snoepen πŸ˜‰ ).

6. Besmeer de boterhammen dik met de ricotta en leg enkele tomaatjes op iedere boterham. Druppel er flink wat van de dressing uit de ovenschaal overheen. Garneer met de overgebleven tijmblaadjes.

lunchtip geroosterde tomaatjes en ricotta

0
0
7
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
JoorKitchen 2017
  • Persoonlijk

JoorKitchen 2017: terugkijken en vooruitplannen!

Lees verder
Volgende artikel
Nacho's texan style
  • Borrel
  • Vegetarisch

Nacho’s Texan style

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 75 12
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI πŸ™Œβ  123 20
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 80 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.