JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
Eggs Benedict3
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

  • 15 januari 2022
  • Geen reacties
Total
4
Shares
0
0
4
0
0

Tijd voor een klassiek ontbijt- / brunchgerecht in een 2.0-jasje. Ik maakte de klassieke Eggs Benedict maar dan ietsje makkelijker. Niet op broichebrood, maar op een croissant en niet met een gepocheerd ei, maar met een heerlijk gebakken ei. En ik voegde venkelzaadjes toe aan de spinazie. Voor de klassieke Hollandaisesaus gebruikte ik het foolproof recept van Culy, omdat er gewoon geen beter recept is dan dat 🙂

Dit recept wil je proeven en maken, geloof me. Er is weinig meer comforting dan een heerlijke Hollandaisesaus (van gesmolten boter 😍), een romige croissant, zachte, zoute zalm en een runny egg. Mijn hemel wat kun je zo’n gerechtje soms nodig hebben. Proberen dus. Vandaag al 😬

Eggs Benedict

Wat heb je nodig voor Eggs Benedict voor 2 personen?

  • 200 gram spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel venkelzaadjes
  • 100 gram ongezouten boter
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel water
  • klein beetje citroensap of wittewijnazijn
  • 2 eieren
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 croissants
  • klein beetje verse krulpeterselie of bieslook ter garnering
  • peper en zout
  • extra nodig: staafmixer
Eggs Benedict2

Hoe maak je dit lekkere ontbijt met croissant?

  1. Verwarm wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de spinazie en laat deze slinken. Voeg dan een fijngesneden of geperst teentje knoflook en de venkelzaadjes toe en laat nog 1 minuut bakken. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan. Veeg de pan schoon.
  2. Smelt in de tussentijd de boter in een steelpannetje. Doe de gesmolten boter daarna in een schenkkannetje. Doe de eidooier, citroensap of wittewijnazijn, en de eetlepel water in de hoge kom van de staafmixer en voeg ook een snufje zout toe. Zet de staafmixer in de kom op de bodem en laat draaien. Schenk heel voorzichtig en steady de gesmolten boter erbij, niet te snel, terwijl je de staafmixer laat draaien en steeds ietsje verder omhoogtrekt. Houd dit vol totdat je alle boter hebt toegevoegd. Mix nog heel even door en klaar is je Hollandiasesaus. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  3. Bak 2 eieren met runny dooier in een koekenpan met daarin olie. Je kunt uiteraard ook gepocheerde eieren maken, die horen officieel bij Eggs Benedict.
  4. Snijd de croissants over de lengte open. Eventueel kun je de snijkanten nog even roosteren in een koekenpan.
  5. Beleg de croissants met de gesauteerde spinazie, leg daarop de zalm en daarop het gebakken ei. Schenk de Hollandaisesaus over het ei.
  6. Garneer de Eggs Benedict met fijngesneden peterselie of bieslook.
Eggs Benedict3
0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Bieten-geitenkaasspread2
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bieten-geitenkaasspread

  • 11 januari 2022
Lees verder
Volgende artikel
Groentesandwich met 'Green-godess'-spread3
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan
  • Vegetarisch

Groentesandwich met ‘Green-godess’-spread

  • 23 januari 2022
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

  • 18 maart 2022
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022
gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

  • 12 februari 2022
Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta en pestocroutons

  • 3 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.