JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Eggs Benedict3
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

Total
22
Shares
3
0
19
0
0

Tijd voor een klassiek ontbijt- / brunchgerecht in een 2.0-jasje. Ik maakte de klassieke Eggs Benedict maar dan ietsje makkelijker. Niet op broichebrood, maar op een croissant en niet met een gepocheerd ei, maar met een heerlijk gebakken ei. En ik voegde venkelzaadjes toe aan de spinazie. Voor de klassieke Hollandaisesaus gebruikte ik het foolproof recept van Culy, omdat er gewoon geen beter recept is dan dat 🙂

Dit recept wil je proeven en maken, geloof me. Er is weinig meer comforting dan een heerlijke Hollandaisesaus (van gesmolten boter 😍), een romige croissant, zachte, zoute zalm en een runny egg. Mijn hemel wat kun je zo’n gerechtje soms nodig hebben. Proberen dus. Vandaag al 😬

Eggs Benedict

Wat heb je nodig voor Eggs Benedict voor 2 personen?

  • 200 gram spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel venkelzaadjes
  • 100 gram ongezouten boter
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel water
  • klein beetje citroensap of wittewijnazijn
  • 2 eieren
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 croissants
  • klein beetje verse krulpeterselie of bieslook ter garnering
  • peper en zout
  • extra nodig: staafmixer
Eggs Benedict2

Hoe maak je dit lekkere ontbijt met croissant?

  1. Verwarm wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de spinazie en laat deze slinken. Voeg dan een fijngesneden of geperst teentje knoflook en de venkelzaadjes toe en laat nog 1 minuut bakken. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan. Veeg de pan schoon.
  2. Smelt in de tussentijd de boter in een steelpannetje. Doe de gesmolten boter daarna in een schenkkannetje. Doe de eidooier, citroensap of wittewijnazijn, en de eetlepel water in de hoge kom van de staafmixer en voeg ook een snufje zout toe. Zet de staafmixer in de kom op de bodem en laat draaien. Schenk heel voorzichtig en steady de gesmolten boter erbij, niet te snel, terwijl je de staafmixer laat draaien en steeds ietsje verder omhoogtrekt. Houd dit vol totdat je alle boter hebt toegevoegd. Mix nog heel even door en klaar is je Hollandiasesaus. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  3. Bak 2 eieren met runny dooier in een koekenpan met daarin olie. Je kunt uiteraard ook gepocheerde eieren maken, die horen officieel bij Eggs Benedict.
  4. Snijd de croissants over de lengte open. Eventueel kun je de snijkanten nog even roosteren in een koekenpan.
  5. Beleg de croissants met de gesauteerde spinazie, leg daarop de zalm en daarop het gebakken ei. Schenk de Hollandaisesaus over het ei.
  6. Garneer de Eggs Benedict met fijngesneden peterselie of bieslook.
Eggs Benedict3
3
0
19
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Bieten-geitenkaasspread2
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bieten-geitenkaasspread

Lees verder
Volgende artikel
Groentesandwich met 'Green-godess'-spread3
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan
  • Vegetarisch

Groentesandwich met ‘Green-godess’-spread

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.