Panini met geitenkaas en avocadoroom

9 jan 2019 | Avondeten, Lunch, Vegetarisch

Geloof het of niet, maar ik heb ook wel eens geen zin om te koken of om gezond te eten. Meestal kijk ik op dat soort momenten ‘de man’ aan en hoop dat hij wel inspiratie en zin heeft om te bedenken wat we die avond eten. Soms hebben we allebei geen zin en halen we iets van de plaatselijke snackbar of swipen we op de iPad naar de Thuisbezorgd-app. Maar ik heb ook een heel reportoire aan recepten die nauwelijks tijd kosten en die toch gezond en goed voor je zijn.

Zo maak ik vaak dit recept voor linguine met garnalen of zet ik een gezonde pastasalade op tafel. Laatst bedacht ik in een dergelijke bui deze panini met geitenkaas, avocadoroom en gegrilde courgette. Een schot in de roos: heerlijk makkelijk en toch ook best een beetje gezond. Probeer het eens de volgende keer dat jij geen zin hebt om te koken. Enjoy!

panini

Wat heb je nodig voor deze heerlijke panini voor 2 personen?

  • 4 pitabroodjes
  • 1/2 courgette, in dunne schijfjes gesneden
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels zure room
  • 75 gram zachte geitenkaas

panini

Hoe maak je deze lekkere panini?

1. Leg de courgetteschijfjes in een kommetje. Verdeel 1 eetlepel olijfolie over de schijfjes en breng op smaak met peper en zout. Grill de schijfjes kort aan beide zijden in een grillpan. Geen grillpan? Bak de schijfjes dan in een pan zonder olie. Laat de schijfjes na het bakken uitlekken op een stukje keukenpapier.

2. Maak nu de avocadoroom door in een andere kom de twee avocado’s met een vork los te prakken en te mengen met de room en de knoflook. Maak de mix zo dik als je zelf lekker vindt.

3. Snijd nu de pitabroodjes over de lengte open (niet helemaal open snijden!). Schep in elk broodje een eetlepel avocadoroom en smeer deze met de bolle kant van de lepel uit door het hele broodje heen. Leg vervolgens in ieder broodje een aantal courgetteschijfjes en verdeel de geitenkaas over de vier pitabroodjes.

4. Grill de pitabroodjes in een tosti-ijzer totdat ze aan beide zijden bruin zijn. Geen tosti-ijzer net als wij? Leg dan de panini in een pan (met een heel klein beetje olie) of op een grillpan en zet een zware pan op de broodjes. Doe hetzelfde voor de andere kant.

Serveer de panini met de overgebleven avocadoroom en eventueel wat peterselie.

paninipanini

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- Ă©n portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

4 Reacties

  1. Florence

    Oh, dit ziet er zooooo lekker uit en gezond bovenop. Dit probeer ik ongetwijfeld, want soms is het echt even zoeken naar iets dat heel snel klaar is zonder telkens beroep te doen op dezelfde recepten… Althans dat ervaar ik zo.

    • JoorKitchen

      Ja he, soms gewoon even makkelijk doen! Maar dan hoeft het niet meteen ongezond te zijn, dus daarom is dit voor mij ook een favoriet recept 😀 Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

  2. Florence

    Oh, dit ziet er zooooo lekker uit en gezond bovenop. Dit probeer ik ongetwijfeld, want soms is het echt even zoeken naar iets dat heel snel klaar is zonder telkens beroep te doen op dezelfde recepten… Althans dat ervaar ik zo.

    • JoorKitchen

      Ja he, soms gewoon even makkelijk doen! Maar dan hoeft het niet meteen ongezond te zijn, dus daarom is dit voor mij ook een favoriet recept 😀 Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Een reactie versturen