JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
44
Shares
8
0
36
0
0

Geloof het of niet, maar ik heb ook wel eens geen zin om te koken of om gezond te eten. Meestal kijk ik op dat soort momenten ‘de man’ aan en hoop dat hij wel inspiratie en zin heeft om te bedenken wat we die avond eten. Soms hebben we allebei geen zin en halen we iets van de plaatselijke snackbar of swipen we op de iPad naar de Thuisbezorgd-app. Maar ik heb ook een heel reportoire aan recepten die nauwelijks tijd kosten en die toch gezond en goed voor je zijn.

Zo maak ik vaak dit recept voor linguine met garnalen of zet ik een gezonde pastasalade op tafel. Laatst bedacht ik in een dergelijke bui deze panini met geitenkaas, avocadoroom en gegrilde courgette. Een schot in de roos: heerlijk makkelijk en toch ook best een beetje gezond. Probeer het eens de volgende keer dat jij geen zin hebt om te koken. Enjoy!

panini

Wat heb je nodig voor deze heerlijke panini voor 2 personen?

  • 4 pitabroodjes
  • 1/2 courgette, in dunne schijfjes gesneden
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels zure room
  • 75 gram zachte geitenkaas

panini

Hoe maak je deze lekkere panini?

1. Leg de courgetteschijfjes in een kommetje. Verdeel 1 eetlepel olijfolie over de schijfjes en breng op smaak met peper en zout. Grill de schijfjes kort aan beide zijden in een grillpan. Geen grillpan? Bak de schijfjes dan in een pan zonder olie. Laat de schijfjes na het bakken uitlekken op een stukje keukenpapier.

2. Maak nu de avocadoroom door in een andere kom de twee avocado’s met een vork los te prakken en te mengen met de room en de knoflook. Maak de mix zo dik als je zelf lekker vindt.

3. Snijd nu de pitabroodjes over de lengte open (niet helemaal open snijden!). Schep in elk broodje een eetlepel avocadoroom en smeer deze met de bolle kant van de lepel uit door het hele broodje heen. Leg vervolgens in ieder broodje een aantal courgetteschijfjes en verdeel de geitenkaas over de vier pitabroodjes.

4. Grill de pitabroodjes in een tosti-ijzer totdat ze aan beide zijden bruin zijn. Geen tosti-ijzer net als wij? Leg dan de panini in een pan (met een heel klein beetje olie) of op een grillpan en zet een zware pan op de broodjes. Doe hetzelfde voor de andere kant.

Serveer de panini met de overgebleven avocadoroom en eventueel wat peterselie.

paninipanini

8
0
36
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
  • courgette
  • geitenkaas
Vorige artikel
spaghetti met venkel-cherrytomatensaus
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Spaghetti met venkel-cherrytomatensaus en burrata

Lees verder
Volgende artikel
oosterse champignonburger
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Oosterse champignonburger met zoetzure radijs en chili-mayo

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

2 reacties
  1. Florence schreef:
    9 januari 2019 om 8:24 am

    Oh, dit ziet er zooooo lekker uit en gezond bovenop. Dit probeer ik ongetwijfeld, want soms is het echt even zoeken naar iets dat heel snel klaar is zonder telkens beroep te doen op dezelfde recepten… Althans dat ervaar ik zo.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      13 januari 2019 om 10:54 am

      Ja he, soms gewoon even makkelijk doen! Maar dan hoeft het niet meteen ongezond te zijn, dus daarom is dit voor mij ook een favoriet recept 😀 Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.