JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood (zonder suiker)

Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Soms heb ik van die health-voornemens. Met name op het moment dat het wat warmer gaat worden en de zomer zich aandient. Dan moet het ineens allemaal anders: gezonder eten, meer bewegen, letten op de lijn… Ken je dat? De combinatie met foodbloggen is dan een lastige, want ik wil alle recepten die ik maak en bedenk natuurlijk wel proeven voordat ik ze met jullie deel. Daarom heb ik nu een tussenvorm gevonden: voor ieder lekker vet recept, bedenk ik ook een minder vet of gezonder recept. Zodat ik het zowel voor jullie als voor mezelf behapbaarder (*pun intended) maak.

Enige tijd geleden maakte ik dit lekkere en easy bananenbrood, zonder suiker en zonder andere – minder gezondere – alternatieven. Het resultaat mocht er zijn. Sindsdien ligt er altijd een stukje bananenbrood in mijn vriezer, zodat ik altijd een gezond alternatief voor handen heb. Ben je ook op zoek naar een lekker, maar gezond en verantwoord tussendoortje? Probeer dan ook eens dit recept. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood?

* 250 gram cakemeel (of ander soort meel)
* 180 gram olijfolie
* 1 1/2 banaan, geprakt
* 200 gram appelmoes
* 1 theelepel kaneel
* 1/2 theelepel koekkruiden
* klein handje extra bloem
* 70 gram pecannoten

Bananenbrood2

Hoe maak je dit lekkere bananenbrood?

* Verwarm de oven voor op 160 graden.

* Vet een cakeblik in met boter of – nog beter – bekleed de onderkant van een cakeblik met bakpapier en vet de randen van het blik in met boter of olie. Strooi een klein handje bloem in het cakeblik en draai het blik zachtjes rond zodat alle randen bedekt worden met een dun laagje bloem. Tik het overige bloem uit het blik.

* Hak de pecannoten grof en rooster ze in een koekenpan zonder boter of olie totdat ze beginnen te ruiken. Haal ze vervolgens uit de pan en laat ze afkoelen.

* Meng in een keukenmachine of blender de appelmoes met de olijfolie. Laat de keukenmachine draaien totdat de appelmoes en de olijfolie goed gecombineerd zijn.

* Voeg vervolgens de geprakte banaan toe en laat de keukenmachine weer draaien totdat de banaan in de mix is opgenomen.

* Voeg nu de cakemeel, de kaneel en de koekkruiden toe en laat de keukenmachine kort draaien.

* Roer met een spatel 2/3 van de afgekoelde pecannoten door de mix. Schenk vervolgens de – nog best vloeibare – mix in het cakeblik. Strooi de overige pecannoten over de cake en druk een klein beetje aan.

* Zet het cakeblik 25- 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na het bakken het blik uit de oven en laat goed afkoelen. Stort het brood daarna op een rooster en laat het bananenbrood helemaal afkoelen.

Eet het bananenbrood met wat boter (iets minder gezond) of met kaas of pindakaas. Maar ook zonder beleg is dit bananenbrood heel erg lekker.

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bananen
  • brood
  • gezond
Vorige artikel
Tomaat
  • Uncategorized

Fotoreportage ‘De reis van de tomaat’

Lees verder
Volgende artikel
Schnitzel
  • Avondeten

Gastblog ‘De man’: schnitzel met zigeunersaus

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.