JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Soms heb ik van die health-voornemens. Met name op het moment dat het wat warmer gaat worden en de zomer zich aandient. Dan moet het ineens allemaal anders: gezonder eten, meer bewegen, letten op de lijn… Ken je dat? De combinatie met foodbloggen is dan een lastige, want ik wil alle recepten die ik maak en bedenk natuurlijk wel proeven voordat ik ze met jullie deel. Daarom heb ik nu een tussenvorm gevonden: voor ieder lekker vet recept, bedenk ik ook een minder vet of gezonder recept. Zodat ik het zowel voor jullie als voor mezelf behapbaarder (*pun intended) maak.

Enige tijd geleden maakte ik dit lekkere en easy bananenbrood, zonder suiker en zonder andere – minder gezondere – alternatieven. Het resultaat mocht er zijn. Sindsdien ligt er altijd een stukje bananenbrood in mijn vriezer, zodat ik altijd een gezond alternatief voor handen heb. Ben je ook op zoek naar een lekker, maar gezond en verantwoord tussendoortje? Probeer dan ook eens dit recept. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood?

* 250 gram cakemeel (of ander soort meel)
* 180 gram olijfolie
* 1 1/2 banaan, geprakt
* 200 gram appelmoes
* 1 theelepel kaneel
* 1/2 theelepel koekkruiden
* klein handje extra bloem
* 70 gram pecannoten

Bananenbrood2

Hoe maak je dit lekkere bananenbrood?

* Verwarm de oven voor op 160 graden.

* Vet een cakeblik in met boter of – nog beter – bekleed de onderkant van een cakeblik met bakpapier en vet de randen van het blik in met boter of olie. Strooi een klein handje bloem in het cakeblik en draai het blik zachtjes rond zodat alle randen bedekt worden met een dun laagje bloem. Tik het overige bloem uit het blik.

* Hak de pecannoten grof en rooster ze in een koekenpan zonder boter of olie totdat ze beginnen te ruiken. Haal ze vervolgens uit de pan en laat ze afkoelen.

* Meng in een keukenmachine of blender de appelmoes met de olijfolie. Laat de keukenmachine draaien totdat de appelmoes en de olijfolie goed gecombineerd zijn.

* Voeg vervolgens de geprakte banaan toe en laat de keukenmachine weer draaien totdat de banaan in de mix is opgenomen.

* Voeg nu de cakemeel, de kaneel en de koekkruiden toe en laat de keukenmachine kort draaien.

* Roer met een spatel 2/3 van de afgekoelde pecannoten door de mix. Schenk vervolgens de – nog best vloeibare – mix in het cakeblik. Strooi de overige pecannoten over de cake en druk een klein beetje aan.

* Zet het cakeblik 25- 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na het bakken het blik uit de oven en laat goed afkoelen. Stort het brood daarna op een rooster en laat het bananenbrood helemaal afkoelen.

Eet het bananenbrood met wat boter (iets minder gezond) of met kaas of pindakaas. Maar ook zonder beleg is dit bananenbrood heel erg lekker.

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bananen
  • brood
  • gezond
Vorige artikel
Tomaat
  • Uncategorized

Fotoreportage ‘De reis van de tomaat’

Lees verder
Volgende artikel
Schnitzel
  • Avondeten

Gastblog ‘De man’: schnitzel met zigeunersaus

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.