JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Ik heb iets met de combi kaneel en suiker. Wat ik ermee heb? Ik vind die combinatie altijd lekker. Niet zo gek ook natuurlijk, we hebben het hier over suiker en over een van de meest gebruikte kruiden in snoepgoed. Maar toch. Je kunt me nog net niet wakker maken voor de kaneel-suikermix. Ik sprong wel een gat in de lucht toen ik de laatste box van Hello Fresh ontving, want als cadeautje bij die box kregen we dit lekkere recept voor easy cinnamon buns.

Op mijn site vind je meerde recepten voor kaneelbroodjes (zoals deze nostalgische kaneelbroodjes of deze goddelijk lekkere kaneelbroodjes) Ik vind het echt een feestje om dit soort broodjes op tafel te zetten. Dus wat was ik blij met dit ontzettend eenvoudige recept voor kaneelbroodjes. Bijna dezelfde dag stonden ze bij ons op tafel en maakte ik er foto’s van. Omdat ik me kan voorstellen dat jullie ook wel eens iets snels en lekkers op tafel willen zetten in het weekend. Enjoy!

cinnamon buns

Wat heb je nodig voor 8 – 10 cinnamon buns?

  • 1 rol croissantdeeg (groot)
  • 50 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 100 gram suiker

cinnamon buns

Hoe maak je deze makkelijke kaneelbroodjes?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Meng vervolgens de zachte boter met de kaneel en de koekkruiden.

3. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol het uit tot een rechthoek. Druk de naden zachtjes dicht.

4. Smeer de zachte boter uit over de rechthoek. Zorg dat overal evenveel zit.

5. Verdeel nu de suiker over de boter. Je kunt hier eventueel minder suiker voor nemen, dan worden de broodjes minder zoet.

cinnamon buns

6. Rol het croissantdeeg nu zo strak mogelijk op.

7. Snijd de rol in 8 – 10 plakken en draai de plakken 90 graden. Leg de cinnamon buns op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de kaneelbroodjes 10 – 12 minuten in de oven of totdat ze bruin zijn.

Serveer de kaneelbroodjes met wat poedersuiker of maak er icing bij. cinnamon buns

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • broodjes
  • kaneel
  • makkelijk
  • ontbijt
Vorige artikel
ananasfool 1
  • Dessert

Ananasfool

Lees verder
Volgende artikel
ei in avocado
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Ei in avocado

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Cinnamon pancakes

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

1 reactie
  1. Annemieke schreef:
    29 juni 2017 om 10:36 am

    Wow, deze foto’s zijn echt prachtig! En ik deel jouw liefde voor kaneel en suiker, dus vandaag of morgen ga ik deze makkelijke kaneelbroodjes ook maken!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.