JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
fruitcrumble zonder suiker
  • Ontbijt
  • Zoet

Fruitcrumble zonder suiker

Total
13
Shares
1
0
12
0
0

Op Instagram schreef ik laatst dat ik soms ‘spuit 11’ genoemd wordt. Dat is eigenlijk meer een bijnaam die ik mezelf geef, omdat ik op de een of andere manier altijd overal achteraan ‘hobbel’. Geen idee waarom dat zo is, het gebeurt gewoon. Ik heb dingen later door, stap langzaam in ‘trends’ (of helemaal niet) en ik bedenk dus dat ik recepten wil delen die voor de winter bedoeld zijn als het al lang en breed lente is. Jep, guilty. Vandaar dus dat deze heerlijke fruitcrumble zonder suiker (die ik geschikter vind voor de winter dan voor de net doorgebroken lente) nu online komt πŸ™ˆ

Waarom ik ‘m dan toch deel? Omdat deze fruitcrumble echt superlekker is! En omdat je ‘m makkelijk maakt met dingen die je waarschijnlijk al in je kast hebt liggen. Dat is in deze tijden extra handig! En de komende tijd krijgen we vast wel weer eens een mindere dag met vieze regen, dan is deze fruitcrumble zonder suiker een echt cadeautje op de (ontbijt)tafel! Probeer maar!

fruitcrumble zonder suiker

wat heb je nodig voor fruitcrumble zonder suiker voor 2-3 personen?

  • 250 gram (diepvries)fruit, bijvoorbeeld frambozen, bramen en blauwe bessen
  • 3 theelepels kaneel
  • 1 theelepel maizena
  • 2 theelepels citroensap
  • 1/4 theelepel zout
  • 80 gram havermoutvlokken
  • 2 eetlepels pure pindakaas
  • klein handje amandelen
  • 2 eetlepels (amandel)meel
  • yoghurt om te serveren

Extra nodig: kleine ovenschaal(tjes)

fruitcrumble zonder suiker

Hoe maak je deze makkelijke crumble met fruit?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Meng het (bevroren) fruit in de ovenschaal met 1 theelepel kaneel, de maizena, de 2 theelepels citroensap en de 1/4 theelepel zout. Laat zo even staan.

3. Meng in een kom de havermoutvlokken met de pindakaas, de amandelen, het amandelmeel en de overige kaneel. Dit wordt een beetje een kleffe mix. Ben je echt een zoetekauw? Voeg dan nog 1-2 theelepels suiker toe aan deze mix (zonder is ook heel erg lekker).

4. Verdeel de havermoutmix over het fruit en zorg dat al de mix goed verdeeld is over het fruit.

5. Bak de fruitcrumble zonder suiker in 30 minuten af in de oven. Langer kan ook, dan wordt de havermout nog ietsje krokanter.

Serveer de fruitcrumble zonder suiker warm met (kokos)yoghurt.

fruitcrumble zonder suiker

1
0
12
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Halloumiburger met goudbruine mais
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Halloumiburger met goudbruine mais van de barbecue

Lees verder
Volgende artikel
chocolate chip cookies
  • Zoet

De lekkerste chocolate chip cookies ever!

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Smoothiebowl met avocado en cacao1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan

Smoothiebowl met avocado en cacao

Groentesandwich met 'Green-godess'-spread3
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan
  • Vegetarisch

Groentesandwich met ‘Green-godess’-spread

Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

1 reactie
  1. Pingback: 5x gezonde ontbijtrecepten voor doordeweeks - Foodlies

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN πŸ™Œ ⁠
TIP VOOR VANAVOND πŸ™Œβ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los πŸ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week πŸ₯΅ Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt πŸ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.