JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
3
Shares
0
0
3
0
0

Het werd weer eens tijd voor een gezond tussendoortje op de site! En wat wil het toeval? Ik kreeg een heel mooi recept voor bananenbrood in mijn mailbox. Sinds enige tijd drink ik namelijk eiwitshakes. Na het sporten en soms tussendoor. Mijn eiwitschakes koop ik bij Fitshe, een Nederlands bedrijfje waar je terecht kunt voor eiwitshakes (vegan en niet-vegan) en eiwitrepen. En dus krijg ik weleens mail van hen, met daarin lekkere recepten. Zo ook gezond bananenbrood.

Omdat ik nog op zoek was naar iets lekkers en makkelijks om mee te nemen naar m’n werk besloot ik om dat recept voor bananenbrood eens te maken. Maar helaas, ik had veel van de ingredienten niet in huis en ik had nog minder zin om boodschappen te doen. Het regende pijpenstelen. Dus verving ik het een en ander uit het recept door ingrediënten die ik wel in huis had. En daaruit ontstond een heel lekker, gezond bananenbrood. Supersimpel om te maken en makkelijk om in te vriezen of mee te nemen naar werk. Dus op zoek naar een lekker en gezond tussendoortje? Zoek niet verder!

bananenbrood

Wat heb je nodig voor dit gezond bananenbrood?

  • 2 bananen (zo rijp mogelijk)
  • 3 grote eetlepels pindakaas (ik gebruikte de smooth-variant van Whole Earth)
  • 2 eieren
  • 2 schepjes vanille eiwitpoeder van Fitshe (dit is optioneel en te vervangen door 1/2 eetlepel vanillearoma)
  • 70 gram volkorenmeel + nog wat extra om te bestuiven
  • 30 gram amandelmeel
  • 100 ml haver- of amandelmelk (ik gebruike havermelk)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout

bananenbrood

Hoe maak je dit gezonde tussendoortje?

1. Verwarm de oven voor op 165 graden.

2. Prak de bananen fijn. Doe ze vervolgens in een (mixer)kom.

3. Vet een cakevorm in met boter. Schep daarna een eetlepel (of iets meer) volkorenmeel in de vorm en draai ‘m rond. Zorg dat de hele vorm bedekt is met een dun laagje meel. Tik de overtollige hoeveelheid meel uit de vorm. Dit laagje meel zorgt straks voor een krokant korstje.

4. Voeg de eieren en de pindakaas toe (en het vanillearoma als je dat gebruikt) en laat de mixer op lage snelheid draaien.

bananenbrood

5. Voeg in een andere kom het eiwitpoeder, het volkorenmeel, het amandelmeel, het bakpoeder, het zout en de kaneel bij elkaar. Schep daarna deze droge mix door de banaan-ei-mix.

6. Schenk als laatste de melk bij het deeg en laat de mixer nog even draaien.

7. Schenk nu het deeg in de cakevorm en zet het gezond bananenbrood in de oven.

8. Bak het brood in 45 minuten gaar en laat het daarna kort afkoelen in de vorm. Stort het daarna op een rek. Serveer nog warm met wat boter of pindakaas of eet het zo op.

bananenbrood

0
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Miss Morrison Delft
  • Delft

5x bijzondere koffieplekken in Delft

Lees verder
Volgende artikel
Italiaanse broodsalade
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Italiaanse broodsalade

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

2 reacties
  1. Lianne schreef:
    14 september 2017 om 2:08 pm

    Oh, ideaal zo’n tussendoortje voor mee naar het werk. Lekker met pindakaas erin! ♥

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      14 september 2017 om 2:27 pm

      Precies 🙂 Ik neem dit bananenbrood ook mee naar m’n werk, superlekker!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 137 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.