JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
2K
3K
ontbijtcake a la Kek Delft
  • Ontbijt
  • Zoet

Ontbijtcake a la Kek Delft

  • 17 februari 2019
  • Geen reacties
Total
11
Shares
2
0
9
0
0

Een van mijn favoriete tentjes in Delft is Kek Delft. Ik kom er graag (en volgens mijn vriend ook veel). Niet alleen omdat ik het er fijn vind om te zitten, maar ook omdat het eten er altijd fijn is: ruime keuze tussen gezonde dingen en minder gezonde dingen, heerlijke havermelkcappuccino’s, lekkere smoothies en fantastisch gebak. En all day breakfast, ja dan ben ik dus fan. Toen ik er laatst zat, bedacht ik me echter dat Kek helemaal nog geen plekje om mijn site heeft. En dat was het moment waarop ik deze ontbijtcake a la Kek Delft bedacht.

Deze cake combineert namelijk twee van mijn favoriete gerechtjes van de ontbijtkaart: de ontbijtmuffin en het bananenbrood. Allebei superlekker! Dus combineerde ik de meeste ingredienten uit die twee in deze heerlijke ontbijtcake. Hoe je ‘m eet a la Kek? Plakje op je bord, vers fruit en biologische (of homemade!) pindakaas erbij en een groene smoothie ernaast. Plus een cappuccino. Ik weet wat ik morgenochtend eet 🙂

ontbijtcake a la Kek Delft

Wat heb je nodig voor 1 ontbijtcake a la Kek Delft?

  • 200 gram dadels
  • 100 ml kokend water
  • 2 rijpe bananen
  • 150 gram speltbloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermoutvlokken
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 theelepel 5 spicekruiden
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 3 theelepels suiker
  • 50 gram walnoten
  • 100 gram bosbessen
  • handje pompoenpitten

Ontbijtcake a la Kek Delft

Hoe maak je deze lekkere, vegan cake?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm van 24cm met bakpapier.

2. Ontpit de dadels en doe ze met het zojuist gekookte water in een kommetje. Laat een paar minuten staan.

3. Mix in de tussentijd de speltbloem, het amandelmeel, de havermoutvlokken, de kaneel en de 5 spicekruiden in een kom samen.

3. Doe dan de dadels inclusief het kookvocht samen met de bananen in een keukenmachine en maal helemaal fijn. Voeg er ook de vanille-essence en de suiker doorheen.

4. Meng nu de natte mix door de droge mix en spatel goed door.

5. Hak de walnoten grof en doe ze samen met de bosbessen door het beslag. Roer voorzichtig nog een keer door.

6. Schenk het beslag in de cakevorm en strooi de pompoenpitten over de bovenkant van de cake.

7. Bak de cake in 50-55min gaar in de oven. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je ‘m aansnijdt.

Ontbijtcake a la Delft

2
0
9
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Oosterse brownies
  • Zoet

Oosterse brownies

  • 13 februari 2019
Lees verder
Volgende artikel
zelf granola maken
  • Ontbijt

Zelf granola maken

  • 16 maart 2019
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop
Lees verder
  • Dessert
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

  • 28 februari 2021
Bananenbrood-ontbijtkoek
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood-ontbijtkoek

  • 14 februari 2021
pumpkin spice granola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Pumpkin spice – granola

  • 31 januari 2021
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Bananenbrood met courgette en chocola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Vegetarisch
  • Zoet

Bananenbrood met courgette en chocola

  • 30 juni 2020
Pannenkoeken met karnemelk
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Pannenkoeken met karnemelk, aardbeienjam en mascarpone

  • 13 juni 2020
chocolate chip cookies
Lees verder
  • Zoet

De lekkerste chocolate chip cookies ever!

  • 31 mei 2020

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?