JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Ontbijt
  • Zoet

Ontbijtcake a la Kek Delft

Total
12
Shares
1
0
11
0
0

Een van mijn favoriete tentjes in Delft is Kek Delft. Ik kom er graag (en volgens mijn vriend ook veel). Niet alleen omdat ik het er fijn vind om te zitten, maar ook omdat het eten er altijd fijn is: ruime keuze tussen gezonde dingen en minder gezonde dingen, heerlijke havermelkcappuccino’s, lekkere smoothies en fantastisch gebak. En all day breakfast, ja dan ben ik dus fan. Toen ik er laatst zat, bedacht ik me echter dat Kek helemaal nog geen plekje om mijn site heeft. En dat was het moment waarop ik deze ontbijtcake a la Kek Delft bedacht.

Deze cake combineert namelijk twee van mijn favoriete gerechtjes van de ontbijtkaart: de ontbijtmuffin en het bananenbrood. Allebei superlekker! Dus combineerde ik de meeste ingredienten uit die twee in deze heerlijke ontbijtcake. Hoe je ‘m eet a la Kek? Plakje op je bord, vers fruit en biologische (of homemade!) pindakaas erbij en een groene smoothie ernaast. Plus een cappuccino. Ik weet wat ik morgenochtend eet πŸ™‚

ontbijtcake a la Kek Delft

Wat heb je nodig voor 1 ontbijtcake a la Kek Delft?

  • 200 gram dadels
  • 100 ml kokend water
  • 2 rijpe bananen
  • 150 gram speltbloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermoutvlokken
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 theelepel 5 spicekruiden
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 3 theelepels suiker
  • 50 gram walnoten
  • 100 gram bosbessen
  • handje pompoenpitten

Ontbijtcake a la Kek Delft

Hoe maak je deze lekkere, vegan cake?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm van 24cm met bakpapier.

2. Ontpit de dadels en doe ze met het zojuist gekookte water in een kommetje. Laat een paar minuten staan.

3. Mix in de tussentijd de speltbloem, het amandelmeel, de havermoutvlokken, de kaneel en de 5 spicekruiden in een kom samen.

3. Doe dan de dadels inclusief het kookvocht samen met de bananen in een keukenmachine en maal helemaal fijn. Voeg er ook de vanille-essence en de suiker doorheen.

4. Meng nu de natte mix door de droge mix en spatel goed door.

5. Hak de walnoten grof en doe ze samen met de bosbessen door het beslag. Roer voorzichtig nog een keer door.

6. Schenk het beslag in de cakevorm en strooi de pompoenpitten over de bovenkant van de cake.

7. Bak de cake in 50-55min gaar in de oven. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je ‘m aansnijdt.

Ontbijtcake a la Delft

1
0
11
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
bietensoep met rucolapesto
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bietensoep met rucolapesto

Lees verder
Volgende artikel
tosti happy tosti
  • Events
  • Lunch
  • Vegetarisch

Happy Tosti X JoorKitchen – Spring is coming!

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Smoothiebowl met avocado en cacao1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan

Smoothiebowl met avocado en cacao

Groentesandwich met 'Green-godess'-spread3
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan
  • Vegetarisch

Groentesandwich met ‘Green-godess’-spread

Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN πŸ™Œ ⁠
TIP VOOR VANAVOND πŸ™Œβ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los πŸ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week πŸ₯΅ Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt πŸ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.