JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
12
Shares
1
0
11
0
0

Een van mijn favoriete tentjes in Delft is Kek Delft. Ik kom er graag (en volgens mijn vriend ook veel). Niet alleen omdat ik het er fijn vind om te zitten, maar ook omdat het eten er altijd fijn is: ruime keuze tussen gezonde dingen en minder gezonde dingen, heerlijke havermelkcappuccino’s, lekkere smoothies en fantastisch gebak. En all day breakfast, ja dan ben ik dus fan. Toen ik er laatst zat, bedacht ik me echter dat Kek helemaal nog geen plekje om mijn site heeft. En dat was het moment waarop ik deze ontbijtcake a la Kek Delft bedacht.

Deze cake combineert namelijk twee van mijn favoriete gerechtjes van de ontbijtkaart: de ontbijtmuffin en het bananenbrood. Allebei superlekker! Dus combineerde ik de meeste ingredienten uit die twee in deze heerlijke ontbijtcake. Hoe je ‘m eet a la Kek? Plakje op je bord, vers fruit en biologische (of homemade!) pindakaas erbij en een groene smoothie ernaast. Plus een cappuccino. Ik weet wat ik morgenochtend eet πŸ™‚

ontbijtcake a la Kek Delft

Wat heb je nodig voor 1 ontbijtcake a la Kek Delft?

  • 200 gram dadels
  • 100 ml kokend water
  • 2 rijpe bananen
  • 150 gram speltbloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermoutvlokken
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 theelepel 5 spicekruiden
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 3 theelepels suiker
  • 50 gram walnoten
  • 100 gram bosbessen
  • handje pompoenpitten

Ontbijtcake a la Kek Delft

Hoe maak je deze lekkere, vegan cake?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm van 24cm met bakpapier.

2. Ontpit de dadels en doe ze met het zojuist gekookte water in een kommetje. Laat een paar minuten staan.

3. Mix in de tussentijd de speltbloem, het amandelmeel, de havermoutvlokken, de kaneel en de 5 spicekruiden in een kom samen.

3. Doe dan de dadels inclusief het kookvocht samen met de bananen in een keukenmachine en maal helemaal fijn. Voeg er ook de vanille-essence en de suiker doorheen.

4. Meng nu de natte mix door de droge mix en spatel goed door.

5. Hak de walnoten grof en doe ze samen met de bosbessen door het beslag. Roer voorzichtig nog een keer door.

6. Schenk het beslag in de cakevorm en strooi de pompoenpitten over de bovenkant van de cake.

7. Bak de cake in 50-55min gaar in de oven. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je ‘m aansnijdt.

Ontbijtcake a la Delft

1
0
11
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
bietensoep met rucolapesto
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bietensoep met rucolapesto

Lees verder
Volgende artikel
tosti happy tosti
  • Events
  • Lunch
  • Vegetarisch

Happy Tosti X JoorKitchen – Spring is coming!

Lees verder
Ook heel lekker
Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 75 12
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI πŸ™Œβ  123 20
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 80 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.