Pannenkoeken met karnemelk, aardbeienjam en mascarpone

13 jun 2020 | Ontbijt, Zoet

Ooohh dit receptje MOETEN jullie echt proberen! Het is mijn nieuwe lievelingsontbijt in het weekend. Deze pannenkoeken met karnemelk, aardbeienjam en mascarpone zijn namelijk niet normaal lekker! Ik at deze combinatie voor het eerst bij de eetboetiek in Sluis en sindsdien ben ik hooked. Zo lekker! Ik besloot er daarom mijn eigen variant van te maken. En die lukte ook behoorlijk goed.

Ik ben er nog niet helemaal over uit waarom ik deze pannenkoeken nu zo lekker vind. Stiekem denk ik dat het komt vanwege de combinatie mascarpone-aardbeienjam, dat vind ik op scones namelijk ook niet te weerstaan. Maar juist de pannenkoeken erbij maakt dit recept echt heerlijk.
Ik krijg trouwens vaak de vraag hoe ik mijn pannenkoeken perfect rond krijg. Dat is supersimpel! Daar gebruik ik een steekring of een kleine springvorm voor! Even goed in de olie zetten en in de pan leggen en daar je beslag inscheppen. Het vraagt iets meer werk, maar je pannenkoekjes worden perfect rond! Dus ik zou zeggen: snel proberen! Je weet echt niet wat je mist 😁

Pannenkoeken met karnemelk

Wat heb je nodig voor pannenkoeken met karnemelk voor 4 personen?

  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels baking soda
  • 1-2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 500 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • mascarpone en munt om te serveren
  • boter of olijfolie om in te bakken

Voor de aardbeienjam

  • 250 gram aardbeien
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels water

Pannenkoeken met karnemelk

Hoe maak je deze heerlijke pancakes met homemade aardbeienjam?

1. Start met het maken van de aardbeienjam. Doe hiervoor de helft van de aardbeien met de suiker en het water in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat daarna minimaal 10 minuten pruttelen. Net zo lang tot de jam de consistentie heeft die je lekker vindt. Haal dan van het vuur en laat afkoelen.

2. Meng vervolgens de bloem met het bakpoeder, de making soda, de suiker, de kaneel en het zout.

3. Voeg vervolgens 2/3 van de karnemelk toe en roer door tot je geen klontjes meer hebt.

4. Voeg dan een voor een de eieren toe en roer tussentijds goed door. Voeg als laatste de rest van de karnemelk toe.

5. Bak de pannenkoekjes in een koekenpan met boter of olijfolie.

Serveer de pannenkoekjes met de aardbeienjam, de rest van de aardbeien, de mascarpone en wat munt ter garnering.

Pannenkoeken met karnemelk

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen