JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Pannenkoeken met karnemelk
  • Ontbijt
  • Zoet

Pannenkoeken met karnemelk, aardbeienjam en mascarpone

Total
33
Shares
22
0
11
0
0

Ooohh dit receptje MOETEN jullie echt proberen! Het is mijn nieuwe lievelingsontbijt in het weekend. Deze pannenkoeken met karnemelk, aardbeienjam en mascarpone zijn namelijk niet normaal lekker! Ik at deze combinatie voor het eerst bij de eetboetiek in Sluis en sindsdien ben ik hooked. Zo lekker! Ik besloot er daarom mijn eigen variant van te maken. En die lukte ook behoorlijk goed.

Ik ben er nog niet helemaal over uit waarom ik deze pannenkoeken nu zo lekker vind. Stiekem denk ik dat het komt vanwege de combinatie mascarpone-aardbeienjam, dat vind ik op scones namelijk ook niet te weerstaan. Maar juist de pannenkoeken erbij maakt dit recept echt heerlijk.
Ik krijg trouwens vaak de vraag hoe ik mijn pannenkoeken perfect rond krijg. Dat is supersimpel! Daar gebruik ik een steekring of een kleine springvorm voor! Even goed in de olie zetten en in de pan leggen en daar je beslag inscheppen. Het vraagt iets meer werk, maar je pannenkoekjes worden perfect rond! Dus ik zou zeggen: snel proberen! Je weet echt niet wat je mist 😁

Pannenkoeken met karnemelk

Wat heb je nodig voor pannenkoeken met karnemelk voor 4 personen?

  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels baking soda
  • 1-2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 500 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • mascarpone en munt om te serveren
  • boter of olijfolie om in te bakken

Voor de aardbeienjam

  • 250 gram aardbeien
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels water

Pannenkoeken met karnemelk

Hoe maak je deze heerlijke pancakes met homemade aardbeienjam?

1. Start met het maken van de aardbeienjam. Doe hiervoor de helft van de aardbeien met de suiker en het water in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat daarna minimaal 10 minuten pruttelen. Net zo lang tot de jam de consistentie heeft die je lekker vindt. Haal dan van het vuur en laat afkoelen.

2. Meng vervolgens de bloem met het bakpoeder, de making soda, de suiker, de kaneel en het zout.

3. Voeg vervolgens 2/3 van de karnemelk toe en roer door tot je geen klontjes meer hebt.

4. Voeg dan een voor een de eieren toe en roer tussentijds goed door. Voeg als laatste de rest van de karnemelk toe.

5. Bak de pannenkoekjes in een koekenpan met boter of olijfolie.

Serveer de pannenkoekjes met de aardbeienjam, de rest van de aardbeien, de mascarpone en wat munt ter garnering.

Pannenkoeken met karnemelk

22
0
11
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Taco's al Pastor met Pulled Oats
  • Avondeten

Taco’s al pastor met Pulled Oats

Lees verder
Volgende artikel
  • Persoonlijk

Zwanger na een fertiliteitstraject van bijna 5 jaar

Lees verder
Ook heel lekker
Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI πŸ™Œβ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.