JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
ricottapannenkoekjes
  • Lunch
  • Ontbijt

Ricottapannenkoekjes

Total
11
Shares
0
0
11
0
0

Misschien is het ontbijt wel stiekem mijn lievelingseetmoment van de dag. Ik vind het heerlijk om ‘uit ontbijten’ te gaan. Zeker nu steeds meer tentjes ontbijtgerechten op de kaart zetten en het ontbijten buiten de deur steeds meer als normaal wordt gezien. Ik creëer de sfeer van ergens ontbijten ook graag thuis trouwens. Met lekkere cappuccino en een speciaal ontbijtje in het weekend. Deze ricottapannenkoekjes zijn daar een goed voorbeeld van.

Deze heerlijk fluffy pannenkoekjes maak je heel makkelijk thuis. Ik maakte ze toen ik net zelf ricotta had gemaakt (wil je weten hoe? Je leest hier hoe je zelf ricotta maakt). Ik had een flinke berg en kon er dus flink mee uit de voeten. Uiteraard smaken deze pannenkoekjes ook heel goed met gekochte ricotta. Enjoy!

ricottapannenkoekjes

Wat heb je nodig voor deze ricottapannenkoekjes (ongeveer 8 stuks)?

  • 250 gram ricotta
  • 200 ml (amandel)melk
  • 100 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel vanille-aroma
  • 2 eieren
ricottapannenkoekjes

Hoe maak je dit heerlijke ontbijtje?

1. Mix in een kom de ricotta met de (amandel)melk, het vanille-aroma en de eieren.

2. Mix in een andere kom de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout.

3. Voeg de droge mix toe aan de ricottamix en roer goed door. Als het goed is, krijg je een relatief dikke pannenkoekenmix.

4. Verwarm een koekenpan op het vuur. Verwarm er een eetlepel (zonnebloem)olie of een beetje boter in.

5. Schep een grote schep (ik gebruikte een opscheplepel) van het beslag in de hete pan. Bak de pannenkoek op de ene zijde totdat je aan de bovenkant kleine luchtbelletjes ziet ontstaan. Als het goed is wordt het pannenkoekje ook wat dikker. Draai nu het pannenkoekje om en bak nog 1 minuut op de andere kant.

6. Herhaal dit totdat het beslag op is.

7. Serveer de pannenkoekjes met maple syrup en vers fruit of met lobbig geklopte slagroom.

ricottapannenkoekjes
0
0
11
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • bloem
  • pannenkoek
  • pannenkoeken
Vorige artikel
gezonde pastasalade
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Gezonde pastasalade met avocado, tomaat en mozzarella

Lees verder
Volgende artikel
de lekkerste salades voor in de zomer
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

De lekkerste salades voor in de zomer

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.