Ricottapannenkoekjes

5 aug 2021 | Lunch, Ontbijt

Misschien is het ontbijt wel stiekem mijn lievelingseetmoment van de dag. Ik vind het heerlijk om ‘uit ontbijten’ te gaan. Zeker nu steeds meer tentjes ontbijtgerechten op de kaart zetten en het ontbijten buiten de deur steeds meer als normaal wordt gezien. Ik creëer de sfeer van ergens ontbijten ook graag thuis trouwens. Met lekkere cappuccino en een speciaal ontbijtje in het weekend. Deze ricottapannenkoekjes zijn daar een goed voorbeeld van.

Deze heerlijk fluffy pannenkoekjes maak je heel makkelijk thuis. Ik maakte ze toen ik net zelf ricotta had gemaakt (wil je weten hoe? Je leest hier hoe je zelf ricotta maakt). Ik had een flinke berg en kon er dus flink mee uit de voeten. Uiteraard smaken deze pannenkoekjes ook heel goed met gekochte ricotta. Enjoy!

ricottapannenkoekjes

Wat heb je nodig voor deze ricottapannenkoekjes (ongeveer 8 stuks)?

  • 250 gram ricotta
  • 200 ml (amandel)melk
  • 100 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel vanille-aroma
  • 2 eieren
ricottapannenkoekjes

Hoe maak je dit heerlijke ontbijtje?

1. Mix in een kom de ricotta met de (amandel)melk, het vanille-aroma en de eieren.

2. Mix in een andere kom de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout.

3. Voeg de droge mix toe aan de ricottamix en roer goed door. Als het goed is, krijg je een relatief dikke pannenkoekenmix.

4. Verwarm een koekenpan op het vuur. Verwarm er een eetlepel (zonnebloem)olie of een beetje boter in.

5. Schep een grote schep (ik gebruikte een opscheplepel) van het beslag in de hete pan. Bak de pannenkoek op de ene zijde totdat je aan de bovenkant kleine luchtbelletjes ziet ontstaan. Als het goed is wordt het pannenkoekje ook wat dikker. Draai nu het pannenkoekje om en bak nog 1 minuut op de andere kant.

6. Herhaal dit totdat het beslag op is.

7. Serveer de pannenkoekjes met maple syrup en vers fruit of met lobbig geklopte slagroom.

ricottapannenkoekjes
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen