JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
Cake met oliebollen en pretzels
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

  • 1 januari 2022
  • Geen reacties
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Het is 1 januari! En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben altijd nog een stukje feestdagen over na de maand december. Als in: ik koop standaard te veel en heb na de jaarwisseling nog oliebollen, borrelplankingredienten en ander lekkers over. Alleen de champagne is meestal wel op 😉 En om een beetje van die leftovers op een leuke manier op te maken, besloot ik een cake te bakken van 2 van de ingrediënten die hier het meest waren overgebleven: oliebollen en pretzels. En dat werd deze cake met oliebollen en pretzels!

Supersimpel is ‘ie en de meeste ingrediënten heb je wel in huis, weet ik zeker. Het is namelijk gewoon een basiscake waar je oliebollen en pretzels aan toevoegt. Dus boter, suiker en bloem en nog enkele andere ingrediënten en you’re good to go!

Heb je geen pretzels over? Niet erg, laat ze lekker weg! En voeg eventueel andere ingrediënten toe. Ik denk dat bijvoorbeeld gedroogde cranberries of leftover chocolade het ook erg goed doen in deze cake. Gewoon proberen!

Cake met oliebollen en pretzels

Wat heb je nodig voor 1 cake met oliebollen en pretzels?

  • 250 gram roomboter (op kamertemperatuur) plus extra om in te smeren
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 5 oliebollen
  • 100 gram pretzels (deze zijn niet noodzakelijk)
  • extra nodig: cakevorm van 24 of 28 cm
Cake met oliebollen en pretzels2

Hoe maak je deze lekkere cake?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in.
  2. Klop de boter en de suiker romig in de keukenmachine. Voeg dan een voor een de eieren toe en laat het ei steeds helemaal opnemen voordat je een nieuw ei toevoegt.
  3. Meng het zelfrijzend bakmeel met de koekkruiden en de kaneel. Voeg dan lepel voor lepel toe aan de botermix. Is het beslag heel droog? Voeg dan 2-3 eetlepels melk toe.
  4. Snijd de oliebollen in 8 stukjes en verkruimel de pretzels. Roer de meeste oliebolstukjes en pretzels door het beslag en giet het beslag vervolgens in de vorm. Verdeel de overige oliebolstukjes en pretzels over de bovenkant van het deeg.
  5. Bak de cake met oliebollen en pretzels 50 – 60 minuten in de oven totdat hij bruin en gaar is. Leg eventueel wat aluminiumfolie over de cake als de bovenkant te donker wordt.
  6. Laat kort afkoelen in de vorm en stort de cake dan op een rek en laat ‘m helemaal afkoelen.
Cake met oliebollen en pretzels3
0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Snelle chocolademousse met Amarula1
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

  • 22 december 2021
Lees verder
Volgende artikel
Eggs Benedict3
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

  • 15 januari 2022
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

  • 12 maart 2022
speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

  • 23 februari 2022
Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

  • 15 januari 2022
Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

  • 22 december 2021
toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

  • 21 december 2021
Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

  • 2 december 2021
levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

  • 21 november 2021
ontbijtplank voor de feesrdagen
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Ontbijtplank voor de feestdagen

  • 13 november 2021

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.