JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Cake met oliebollen en pretzels
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Het is 1 januari! En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben altijd nog een stukje feestdagen over na de maand december. Als in: ik koop standaard te veel en heb na de jaarwisseling nog oliebollen, borrelplankingredienten en ander lekkers over. Alleen de champagne is meestal wel op 😉 En om een beetje van die leftovers op een leuke manier op te maken, besloot ik een cake te bakken van 2 van de ingrediënten die hier het meest waren overgebleven: oliebollen en pretzels. En dat werd deze cake met oliebollen en pretzels!

Supersimpel is ‘ie en de meeste ingrediënten heb je wel in huis, weet ik zeker. Het is namelijk gewoon een basiscake waar je oliebollen en pretzels aan toevoegt. Dus boter, suiker en bloem en nog enkele andere ingrediënten en you’re good to go!

Heb je geen pretzels over? Niet erg, laat ze lekker weg! En voeg eventueel andere ingrediënten toe. Ik denk dat bijvoorbeeld gedroogde cranberries of leftover chocolade het ook erg goed doen in deze cake. Gewoon proberen!

Cake met oliebollen en pretzels

Wat heb je nodig voor 1 cake met oliebollen en pretzels?

  • 250 gram roomboter (op kamertemperatuur) plus extra om in te smeren
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 5 oliebollen
  • 100 gram pretzels (deze zijn niet noodzakelijk)
  • extra nodig: cakevorm van 24 of 28 cm
Cake met oliebollen en pretzels2

Hoe maak je deze lekkere cake?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in.
  2. Klop de boter en de suiker romig in de keukenmachine. Voeg dan een voor een de eieren toe en laat het ei steeds helemaal opnemen voordat je een nieuw ei toevoegt.
  3. Meng het zelfrijzend bakmeel met de koekkruiden en de kaneel. Voeg dan lepel voor lepel toe aan de botermix. Is het beslag heel droog? Voeg dan 2-3 eetlepels melk toe.
  4. Snijd de oliebollen in 8 stukjes en verkruimel de pretzels. Roer de meeste oliebolstukjes en pretzels door het beslag en giet het beslag vervolgens in de vorm. Verdeel de overige oliebolstukjes en pretzels over de bovenkant van het deeg.
  5. Bak de cake met oliebollen en pretzels 50 – 60 minuten in de oven totdat hij bruin en gaar is. Leg eventueel wat aluminiumfolie over de cake als de bovenkant te donker wordt.
  6. Laat kort afkoelen in de vorm en stort de cake dan op een rek en laat ‘m helemaal afkoelen.
Cake met oliebollen en pretzels3
0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
mini-pizzaatjes met geitenkaas
  • Borrel
  • Vegetarisch

Mini-pizzaatjes met geitenkaas

Lees verder
Volgende artikel
Salade van chioggabiet en sinaasappel1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Salade van chioggabiet en sinaasappel

Lees verder
Ook heel lekker
Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.