Eton mess met in balsamico gemarineerde aardbeien

1 apr 2021 | Dessert, Feestdagen, Zoet

Het is bijna Pasen! Tijd voor een supermakkelijk, snel en toch lekker luxe toetje. Eton mess maken stond altijd al op mijn verlanglijstje en toch kwam het er maar niet van om dit toetje daadwerkelijk te maken. Superstom, want het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn aardbeien, slagroom en meringue. Niets moeilijks aan. Dus bedacht ik laatst op een verloren middag dat ik dit plan wel in de praktijk kon gaan brengen.

Ik wilde wel de meringue zelf maken, dus gebruikte ik dit fijne en duidelijke recept van Laura’s Bakery voor Franse meringue. Het resultaat was niet zo mooi als dat van haar, maar dat maakte geen donder uit. De meringue gaat namelijk in stukjes in dit toetje en dus maakt het niets uit of de meringues wel of niet mooi zijn. Om het recept nog ietsje luxer te maken, besloot ik om de aardbeien te marineren in balsamicoazijn. Een topidee, al zeg ik het zelf, want daardoor kreeg dit toch best zoete toetje een heerlijke hartige touch. Ik ben fan! En ik vraag me af waarom ik dit in godsnaam niet eerder heb gedaan. Dus heb je dit toetje nog nooit eerder gemaakt? Ik daag je uit om het snel te maken, you won’t be disappointed!

Eton mess

Wat heb je nodig voor deze Eton mess voor 2 personen?

Eton mess

Hoe maak je dit makkelijke toetje met aardbeien?

  1. Meng de aardbeien in een kom met de poedersuiker. Roer goed door en zorg dat iedere aardbei bedekt is met een laagje poedersuiker.
  2. Voeg de balsamicoazijn toe en roer goed door. Laat een tijdje marineren (liefst langer dan 30 minuten).
  3. Verkruimel de helft van de meringues. Breek de rest van de meringues in grove stukken.
  4. Klop de slagroom lobbig, niet te stevig. Meng er de verkruimelde meringue doorheen.
  5. Schep een laagje slagroom-meringuemix in mooie glazen. Verdeel hier de helft van de grove stukken meringue overheen, daarover weer een eetlepel slagroom en daaroverheen de aardbeiden. Verdeel hierover de rest van de slagroom en de rest van de grove stukken meringue.
  6. Garneer de glazen met wat blaadjes basilicum of munt. Klaar is je Eton mess!
Eton mess
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen