JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
394
Shares
19
0
375
0
0

Ieder kerstmenu heeft een makkelijk te maken salade nodig. Maar dat betekent niet dat die salade dan naar niks moet smaken. Dat bewijst deze kerstsalade met brie en chili-pecannoten wel. De pittig gebakken en geroosterde pecannoten zijn de ster van deze salade, hoewel de zoete cranberries ook wel veel doen voor de smaak. Homemade honing-mosterddressing erbij en klaar is Kees!

Deze salade is onderdeel van het anders-dan-anderskerstmenu dat deze week nog op het blog komt te staan!

kerstsalade brie met chili-walnoten

Wat heb je nodig voor deze kerstsalade met brie en chili-pecannoten voor 4 personen?

  • 1 grote zak rucola
  • 100 gram brie
  • 100 gram pecannoten
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels honing
  • handje gedroogde cranberries
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge + wat extra
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 – 3 theelepels honing
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • peper en zout

kerstsalade brie en chili-walnoten

Hoe maak je deze kerstsalade?

1. Maak als eerste de dressing door de 3 eetlepels olijfolie extra vergine te mengen met de mosterd, de wittewijnazijn en 2 theelepels honing. Breng op smaak met peper en zout en proef: is de dressing te zuur? Voeg dan nog wat honing toe. Is de dressing te zoet? Voeg dan nog wat extra azijn of mosterd toe.

2. Was de rucola en doe in een kom.

3. Zet een kleine, droge koekenpan op middelhoog vuur en voeg de pecannoten toe. Rooster ze een paar minuten totdat ze bruin zijn en lekker beginnen te ruiken. Voeg vervolgens de chilipeper toe, roer snel door, zet het vuur uit en voeg de 2 eetlepels honing toe. Beweeg de pan zodat alle pecannoten door de honing heenglijden, Zet de pan weg.

4. Maak de dressing op door de helft van de dressing door de rucola te mixen. Voeg de cranberries en in stukken gesneden brie toe, verdeel de chili-pecannoten erover en geef de rest van de dressing er los naast.

19
0
375
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
  • Feestdagen

Kerstmenu 4: het vol-groenten-kerstmenu

Lees verder
Volgende artikel
Geroosterde knolselderij JoorKitchen
  • Feestdagen

Kerstmenu 5: Anders-dan-andersmenu

Lees verder
Ook heel lekker
Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  136 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.