Makkelijk banoffeetaartje

2 dec 2022 | Feestdagen, Zoet

Zoals beloofd: ook dit jaar weer een verjaardagstaart ‘on the gram’ 🙌 En deze keer een heel makkelijk taartje dat je ook heel makkelijk kunt maken met Kerstmis of andere feestdagen 🙌 Wat het is? Het is een makkelijk banoffeetaartje met ijs, American pancakes en chocoladekaramelsaus 😃😃 Dat klinkt toch gewoon al lekker 😃?

makkelijk banoffeetaartje

Zoals beloofd: ook dit jaar weer een verjaardagstaart ‘on the gram’ 🙌 En deze keer een heel makkelijk taartje dat je ook heel makkelijk kunt maken met Kerstmis of andere feestdagen 🙌

Wat heb je nodig voor 1 makkelijk banoffeetaartje voor 2 personen?

steekring van 9cm

3 American pancakes (ik kocht ze)

paar flinke eetlepels (straciatella)ijs

75 gram suiker

1,5 el water

150 ml slagroom

40 gram boter

1 eetlepel pure chocoladedruppels

snufje zout

1 banaan

boter om in te bakken

makkelijk banoffeetaartje

Hoe maak je deze makkelijke ijstaart?

  1. Laat het ijs licht ontdooien.
  2. Snijd de pancakes eventueel op maat zodat ze in de steekring passen. Zet de steekring op een bord of snijplankje. Doe vervolgens een pancake in de steekring en verdeel hier ongeveer 2 flinke eetlepels licht gesmolten ijs overheen. Leg er dan weer een pancake op, verdeel hier weer 2 flinke eetlepels ijs overheen en dek af met een pancake. Zet de steekring vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast.
  3. Meng de suiker en het water in een koekenpan totdat alle suiker nattig is. Verdeel dan de suiker over de bodem van de pan. Zet het vuur vervolgens middelhoog en laat de suiker smelten. Roer niet en laat de suiker volledig met rust. Op een gegeven moment zie je de suiker verkleuren, dit duurt ongeveer 5 – 10 minuten voordat dit begint. Blijf er continu bij.
  4. Voeg de slagroom en boter toe op het moment dat de suiker over minimaal 2/3 van de pan honingachtig bruin is verkleurd. Pas op voor spatten. Roer het geheel door met een pollepel totdat je een mooie saus hebt.
  5. Roer dan de chocoladedruppels door de saus en laat de saus nog even zachtjes doorpruttelen. Je kunt de karamel nu laten afkoelen en wegzetten voor gebruik (wel even lichtjes verwarmen voor gebruik) of meteen gebruiken.
  6. Snijd de banaan in schijfjes. Laat wat boter smelten in een pan en bak hier de bananenschijfjes om en om in aan totdat ze mooi gekarameliseerd zijn.
  7. Haal de makkelijke banoffee-ijstaartjes uit de ring en zet het taartje op een mooi bord. Decoreer met de gebakken banaan en overgiet het makkelijk banoffeetaartje naar wens met de (warme) chocoladekaramel. Serveer meteen.
makkelijk banoffeetaartje
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen