Voor de feestdagen Voor het diner

Roodlof uit de oven

22 december 2018

Oke, nog eentje dan! Dit fijne, makkelijke en toch luxe uitziende gerechtje staat vandaag op het blog: roodlof uit de oven! Heel makkelijk te maken en toch echt kerstig dankzij het rode van de roodlof. En lekker pittig ook dankzij de blauwe kaas!

Dus ben je nog op zoek naar een makkelijk en snel bijgerechtje voor tijdens het kerstdiner? Zoek niet verder!

Wat heb je nodig voor deze roodlof uit de oven voor 4 personen?

  • 4 stronken roodlof (of witlof)
  • 25 gram roomboter
  • 100 gram gorganzola
  • 100 gram zure room
  • 2 theelepels honing
  • handje notenmix (ik had walnoten en pistachenoten
  • krulpeterselie om te garneren
  • peper en zout

Eventueel extra nodig: ovenbestendige pan*

Hoe maak je deze roodlof uit de oven?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Zet een ovenbestendige pan* op middelhoog vuur en verwarm daarin de boter. Snijd de stronken roodlof over de lengte in tweeen.

3. Leg de stronken roodlof op de snijkant in de pan en laat ze daar rustig bruin bakken. Dat duurt zo’n 5 minuten. Keer ze niet om.

4. Zet het vuur uit en voeg de blauwe kaas en zure room toe. Zorg dat zowel de kaas als de zure room (houd een klein beetje kaas apart) ook deels op de stronken komt te liggen. Breng op smaak met peper en zout. Drizzle de honing over de stronken.

5. Zet de pan op een rooster in de oven en bak zo’n 8-10 minuten totdat de roodlof gaar is.

6. Rooster in de tussentijd de noten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Snijd wat peterselie klein.

Serveer de roodlof warm uit de oven met de noten, de achtergehouden kaas en wat peterselie.

* heb je geen ovenbestendige pan? Leg de roodlof dan na het bakken in een ovenschaal en verdeel de kaas en zure room er daar overheen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply