JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Avondeten
  • Feestdagen

Roodlof uit de oven

Total
105
Shares
1
0
104
0
0

Oke, nog eentje dan! Dit fijne, makkelijke en toch luxe uitziende gerechtje staat vandaag op het blog: roodlof uit de oven! Heel makkelijk te maken en toch echt kerstig dankzij het rode van de roodlof. En lekker pittig ook dankzij de blauwe kaas!

Dus ben je nog op zoek naar een makkelijk en snel bijgerechtje voor tijdens het kerstdiner? Zoek niet verder!

Wat heb je nodig voor deze roodlof uit de oven voor 4 personen?

  • 4 stronken roodlof (of witlof)
  • 25 gram roomboter
  • 100 gram gorganzola
  • 100 gram zure room
  • 2 theelepels honing
  • handje notenmix (ik had walnoten en pistachenoten
  • krulpeterselie om te garneren
  • peper en zout

Eventueel extra nodig: ovenbestendige pan*

Hoe maak je deze roodlof uit de oven?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Zet een ovenbestendige pan* op middelhoog vuur en verwarm daarin de boter. Snijd de stronken roodlof over de lengte in tweeen.

3. Leg de stronken roodlof op de snijkant in de pan en laat ze daar rustig bruin bakken. Dat duurt zo’n 5 minuten. Keer ze niet om.

4. Zet het vuur uit en voeg de blauwe kaas en zure room toe. Zorg dat zowel de kaas als de zure room (houd een klein beetje kaas apart) ook deels op de stronken komt te liggen. Breng op smaak met peper en zout. Drizzle de honing over de stronken.

5. Zet de pan op een rooster in de oven en bak zo’n 8-10 minuten totdat de roodlof gaar is.

6. Rooster in de tussentijd de noten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Snijd wat peterselie klein.

Serveer de roodlof warm uit de oven met de noten, de achtergehouden kaas en wat peterselie.

* heb je geen ovenbestendige pan? Leg de roodlof dan na het bakken in een ovenschaal en verdeel de kaas en zure room er daar overheen.

1
0
104
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • groenten
  • oven
  • witlof
Vorige artikel
Geroosterde knolselderij JoorKitchen
  • Feestdagen

Kerstmenu 5: Anders-dan-andersmenu

Lees verder
Volgende artikel
semifreddo
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met dulce de leche en chocola

Lees verder
Ook heel lekker
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.