JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
2K
3K
witlof uit de oven
  • Avondeten
  • Feestdagen

Roodlof uit de oven

  • 22 december 2018
  • Geen reacties
Total
67
Shares
3
0
64
0
0

Oke, nog eentje dan! Dit fijne, makkelijke en toch luxe uitziende gerechtje staat vandaag op het blog: roodlof uit de oven! Heel makkelijk te maken en toch echt kerstig dankzij het rode van de roodlof. En lekker pittig ook dankzij de blauwe kaas!

Dus ben je nog op zoek naar een makkelijk en snel bijgerechtje voor tijdens het kerstdiner? Zoek niet verder!

Wat heb je nodig voor deze roodlof uit de oven voor 4 personen?

  • 4 stronken roodlof (of witlof)
  • 25 gram roomboter
  • 100 gram gorganzola
  • 100 gram zure room
  • 2 theelepels honing
  • handje notenmix (ik had walnoten en pistachenoten
  • krulpeterselie om te garneren
  • peper en zout

Eventueel extra nodig: ovenbestendige pan*

Hoe maak je deze roodlof uit de oven?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Zet een ovenbestendige pan* op middelhoog vuur en verwarm daarin de boter. Snijd de stronken roodlof over de lengte in tweeen.

3. Leg de stronken roodlof op de snijkant in de pan en laat ze daar rustig bruin bakken. Dat duurt zo’n 5 minuten. Keer ze niet om.

4. Zet het vuur uit en voeg de blauwe kaas en zure room toe. Zorg dat zowel de kaas als de zure room (houd een klein beetje kaas apart) ook deels op de stronken komt te liggen. Breng op smaak met peper en zout. Drizzle de honing over de stronken.

5. Zet de pan op een rooster in de oven en bak zo’n 8-10 minuten totdat de roodlof gaar is.

6. Rooster in de tussentijd de noten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Snijd wat peterselie klein.

Serveer de roodlof warm uit de oven met de noten, de achtergehouden kaas en wat peterselie.

* heb je geen ovenbestendige pan? Leg de roodlof dan na het bakken in een ovenschaal en verdeel de kaas en zure room er daar overheen.

3
0
64
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • groenten
  • oven
  • witlof
Vorige artikel
Geroosterde knolselderij JoorKitchen
  • Feestdagen

Kerstmenu 5: Anders-dan-andersmenu

  • 21 december 2018
Lees verder
Volgende artikel
semifreddo
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met dulce de leche en chocola

  • 22 december 2018
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

  • 23 februari 2021
Courgettesoep met een twist
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Vegetarisch

Courgettesoep met geroosterde pita’s – Fast food, Fast shoot

  • 9 februari 2021
Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Flatbreads met pompoen, kikkererwten en zoetzure ui – Fast food, Fast shoot

  • 2 februari 2021
snelle pita's met komkommer en avocadoroom
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle pita’s met komkommer en avocadoroom (Fast food, Fast shoot)

  • 26 januari 2021
bloemkoolsoep
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bloemkoolsoep (van geroosterde bloemkool)

  • 7 januari 2021

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?