Wentelteefjes van (paas)stol

27 dec 2018 | Feestdagen, Lunch, Ontbijt

Hebben jullie na Pasen en Kerst ook altijd hetzelfde euvel als ik? Er is bij ons thuis altijd te veel stol voor de kerst- / paasdagen. Met andere woorden: na de feestdagen is er altijd nog een stukje stol over. Op zich niet erg, hoewel na twee dagen de stol me soms wel m’n neus uitkomt. Ik heb sinds vorig jaar Pasen gelukkig een ideale oplossing: Wentelteefjes!

Dit makkelijke en heerlijke gerechtje is ideaal voor de ochtend na de feestdagen. Een heerlijk rijk en luxe ontbijtgerechtje om nog even in de stemming te kunnen blijven. En toch voelt het niet alsof je voor de zoveelste keer hetzelfde stuk stol zit weg te eten 🙂 En nog beter: dit ontbijtje staat in no time op tafel. Enjoy!

wentelteefjes

Wat heb je nodig voor wentelteefjes voor 2 personen?

  • 4 plakken (paas)stol van ongeveer 2,5 cm dik
  • 4 eieren
  • 7 – 8 theelepels suiker
  • 4 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel boter

wentelteefjes

Hoe maak je deze lekkere wentelteefjes?

1. Breek de eieren boven een platte schaal en klop ze een beetje op.

2. Meng de suiker met de kaneel.

3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe de boter in de pan.

4. Leg de plakken stol in de schaal met eimix. Laat ze 1 minuut op deze zijde liggen.

5. Draai vervolgens de plakken stol om en besprenkel de achterkant van de plakken met de helft van de kaneel-suikermix. Laat ook de andere kant van de stol een minuutje in het eimengsel liggen.

6. Bak de plakken stol op de besuikerde kant totdat die kant bruin en gekarameliseerd is. Dat duurt ongeveer 2 -3 minuten.

7. Besprenkel ondertussen de andere kant met suiker. Draai de plakken stol vervolgens om en bak de andere kant totdat deze bruin is.

Serveer de wentelteefjes meteen, eventueel met wat golden syrup.

wentelteefjeswentelteefjes

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen