Nacho’s Texan style

10 mrt 2017 | Borrel, Vegetarisch

Een kleine bekentenis: er zijn dagen waarop ‘de man’ en ik allebei geen zin hebben om te koken. We wagen ons op dat soort dagen dan ook echt niet in de keuken. Op de helft van die avonden grijpen we naar de iPad om via Thuisbezorgd toch wat eten te krijgen. Op de andere helft eten we dit, nacho’s Texan style. Lekkerder dan op deze manier krijg je nacho’s namelijk niet: warm, onder de gesmolten mozzarella en pittig dankzij de jalapeño. En zo gemaakt. Wat wil je nog meer? Jammie.

Deze nacho’s eten we eigenlijk altijd met guacamole en creme fraiche, een ideale combinatie. En dankzij de guacamole heb ik altijd nog het idee iets gezonds te eten. Deze nacho’s zijn overigens ook heel erg lekker als borrelhap. Probeer maar 🙂 Enjoy!

nachos3

Wat heb je nodig voor nacho’s Texan style?

  • Je favoriete nacho’s – ongeveer 3/4 zak
  • 1 bol mozzarella
  • 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 tomaat, zaadjes verwijderd, in kleine blokjes
  • 1 ingemaakte jalapeño, in dunne ringetjes
  • Koriander, in kleine stukjes

Verder nodig

  • Ovenschaal

Nacho's texan style

Hoe maak je deze heerlijke borrelhap?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden

2. Verdeel 1/3 van je nacho’s over de bodem van je ovenschaal

3. Verdeel de helft van je tomatenblokjes en de helft van de jalapeñoringetjes over je chips. Verdeel 1/3 van je mozzarellabol in stukjes over de chips. Doe dat ook met 1/3 van de parmezaanse kaas.

4. Verspreid nu weer 1/3 van je nacho’s over de onderlaag en strooi hier de andere helft van de tomatenblokjes en de jalapeñoringetjes over heen.

5. Strooi nu weer 1/3 van de parmezaanse kaas en 1/3 van de mozzarella over de laag chips.

6. Eindig met nog een laag chips en met de resterende parmezaanse kaas en mozarella.

7. Zet de schaal 10-15 minuten in de oven. Check na een minuut of 8 of de mozzarella niet te donker kleurt. Gaat het te langzaam? Zet dan de schaal onder de grill.

8. Verdeel voor het serveren de koriander over de nacho’s.

Nacho's texan style

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen