JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
3K
bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes

  • 5 januari 2020
  • 2 reacties
Total
8
Shares
3
0
5
0
0

Kennen jullie inmiddels al voldoende recepten voor bananenbrood? Misschien wel, maar ik voeg er toch graag nog eentje aan toe! Namelijk dit bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes. Want deze wil je proberen! Ik had – zoals dat zo vaak gaat met bananenbrood – een paar bijna tot mousse geworden bananen en ik ging op zoek naar wat andere ingrediënten om daarmee bananenbrood te kunnen maken. Ik had yoghurt die bijna op moest en chiazaadjes en dat werd dit fijne, makkelijke en simpele bananenbrood!

Bananenbrood vind ik vaak of te nattig of te droog, dus ik was op zoek naar een gulden middenweg. En ik denk echt dat ik dat met dit recept heb gevonden. Het brood is heerlijk zacht en smeuïg, maar niet te nat of ontzettend droog. En dankzij de chiazaadjes en sesamzaadjes die ik erin deed, zit er ook een fijne crunch aan het brood. Probeer maar!

bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes?

  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 250ml yoghurt
  • 250 gram amandelmeel
  • 100 gram (spelt)bloem
  • 2 theelepels baking soda
  • 1 theelepel vanille-essence
  • snuf zout
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
  • rasp van 1/2 citroen

Extra nodig: 1 cakeblik van 24cm, keukenmachine

bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes

Hoe maak je dit lekkere, gezonde bananenbrood?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed je cakeblik met bakpapier.

2. Prak 3 van de bananen met een vork tot je bananenmousse hebt.

3. Mix de eieren in de keukenmachine tot ze in volume verdubbeld zijn.

4. Meng vervolgens de bananenmousse, de yoghurt, de amandelmeel, de bloem, de baking soda, de vanille-essence en de snuf zout met een pollepel door de opgeklopte eieren.

5. Roer als laatste de chiazaadjes, het sesamzaad en de citroenrasp door het beslag. Schenk het beslag vervolgens in de vorm.

6. Snijd de laatste bananen over de lengte doormidden en leg de 2 helften met de snijkant naar boven in het beslag.

6. Bak het bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes vervolgens in 50 minuten gaar en bruin in de oven. Laat kort afkoelen op een rek en stort daarna uit het bakblik.

De cake is erg lekker met amandelpasta of een lik boter.

bananenbrood met yoghurt en chiazaadjesbananenbrood met yoghurt en chiazaadjes

3
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
overnight oats
  • Ontbijt

Overnight oats

  • 4 januari 2020
Lees verder
Volgende artikel
boterkoek met gember
  • Zoet

Boterkoek met gember

  • 19 januari 2020
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Bananenbrood met courgette en chocola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Vegetarisch
  • Zoet

Bananenbrood met courgette en chocola

  • 30 juni 2020
Pannenkoeken met karnemelk
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Pannenkoeken met karnemelk, aardbeienjam en mascarpone

  • 13 juni 2020
chocolate chip cookies
Lees verder
  • Zoet

De lekkerste chocolate chip cookies ever!

  • 31 mei 2020
fruitcrumble zonder suiker
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Fruitcrumble zonder suiker

  • 19 april 2020
Boterkoek met een topping van cheesecake
Lees verder
  • Zoet

Boterkoek met een topping van cheesecake

  • 1 maart 2020
Chocoladetaartje voor Valentijn
Lees verder
  • Zoet

Chocoladetaartje voor Valentijn

  • 12 februari 2020
2 reacties
  1. Daphne schreef:
    13 april 2020 om 12:05 pm

    Hoi! De cake onlangs gemaakt, exact het recept gevolgd, toch was de cake nog veelte nat en niet gaar vanbinnen. Heb hem helaas weg moeten gooien. Is de oven stand ook niet aan de lage kant? Groetjes Daphne

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      12 juni 2020 om 6:07 pm

      Wat gek en vervelend, dat is mij nog nooit gebeurd. Heb je toevallig een combi-oven of de heteluchtstand gebruikt? Dat zou een verschil in temperatuur kunnen geven waardoor de cake er anders uit is gekomen.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SNELLE PITA'S IN FAST FOOD, FAST SHOOT!  Ik deel via mijn stories af en toe mijn lunch en avondeten. Vaak zijn dat receptjes die ik snel maak en waar ik een snelle mobielfoto van maak. Die recepten redden het nooit tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg zijn (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde 🤦🏼‍♀️! ⁠ 187 40
KLEIN GELUK  Ik weet niet of jullie het merken, maar in deze gekke tijden merk ik een verharding in de omgang met elkaar. Vooral de competitie over wie het het zwaarste heeft op dit moment vind ik lastig. Volgens mij heeft iedereen in deze tijd zijn of haar eigen verhaal en is ieder verhaal het waard om te vertellen en om naar te luisteren 😌⁠ 142 54
HOE GAAT HET MET JULLIE?  Zitten jullie ook net als ik onder een kleedje op de bank met een kop warme koffie, thee of chocolademelk, iets lekkers en een filmpje (of in ons geval: 1 van de 2 dames op schoot)? 🙂⁠ 150 16
BACK IN BUSINESS  Het is zover. Mijn zwangerschapsverlof is bijna over 😊 Officieel  eindigt mn verlof aanstaande maandag, maar nu de kinderdagverblijven nog dicht zijn de komende tijd ben ik stilzwijgend al een week of 2 wat dingen aan het oppakken. Ik sprokkel hier en daar wat uurtjes als de dames slapen 😊🙈⁠ 176 26
TIJD VOOR SOEP!  Koud is het hè! Zijn jullie ook zo heerlijk teruggetrokken in huis onder een dekentje? Ik wel! Ik sleep als een soort holbewoner steeds een nieuw kleedje de bank op, waar het nu inmiddels een soort van dekentjeswalhalla is geworden 😁⁠ 164 25
OUD & NIEUW 2020  Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Want ook al vieren we het allemaal klein dit jaar, dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken ☺️⁠ 97 18
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?