JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes

Total
6
Shares
1
0
5
0
0

Kennen jullie inmiddels al voldoende recepten voor bananenbrood? Misschien wel, maar ik voeg er toch graag nog eentje aan toe! Namelijk dit bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes. Want deze wil je proberen! Ik had – zoals dat zo vaak gaat met bananenbrood – een paar bijna tot mousse geworden bananen en ik ging op zoek naar wat andere ingrediënten om daarmee bananenbrood te kunnen maken. Ik had yoghurt die bijna op moest en chiazaadjes en dat werd dit fijne, makkelijke en simpele bananenbrood!

Bananenbrood vind ik vaak of te nattig of te droog, dus ik was op zoek naar een gulden middenweg. En ik denk echt dat ik dat met dit recept heb gevonden. Het brood is heerlijk zacht en smeuïg, maar niet te nat of ontzettend droog. En dankzij de chiazaadjes en sesamzaadjes die ik erin deed, zit er ook een fijne crunch aan het brood. Probeer maar!

bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes?

  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 250ml yoghurt
  • 250 gram amandelmeel
  • 100 gram (spelt)bloem
  • 2 theelepels baking soda
  • 1 theelepel vanille-essence
  • snuf zout
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
  • rasp van 1/2 citroen

Extra nodig: 1 cakeblik van 24cm, keukenmachine

bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes

Hoe maak je dit lekkere, gezonde bananenbrood?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed je cakeblik met bakpapier.

2. Prak 3 van de bananen met een vork tot je bananenmousse hebt.

3. Mix de eieren in de keukenmachine tot ze in volume verdubbeld zijn.

4. Meng vervolgens de bananenmousse, de yoghurt, de amandelmeel, de bloem, de baking soda, de vanille-essence en de snuf zout met een pollepel door de opgeklopte eieren.

5. Roer als laatste de chiazaadjes, het sesamzaad en de citroenrasp door het beslag. Schenk het beslag vervolgens in de vorm.

6. Snijd de laatste bananen over de lengte doormidden en leg de 2 helften met de snijkant naar boven in het beslag.

6. Bak het bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes vervolgens in 50 minuten gaar en bruin in de oven. Laat kort afkoelen op een rek en stort daarna uit het bakblik.

De cake is erg lekker met amandelpasta of een lik boter.

bananenbrood met yoghurt en chiazaadjesbananenbrood met yoghurt en chiazaadjes

1
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
overnight oats
  • Ontbijt

Overnight oats

Lees verder
Volgende artikel
pasta alla Norma
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pasta alla Norma

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Smoothiebowl met avocado en cacao1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan

Smoothiebowl met avocado en cacao

Groentesandwich met 'Green-godess'-spread3
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan
  • Vegetarisch

Groentesandwich met ‘Green-godess’-spread

2 reacties
  1. Daphne schreef:
    13 april 2020 om 12:05 pm

    Hoi! De cake onlangs gemaakt, exact het recept gevolgd, toch was de cake nog veelte nat en niet gaar vanbinnen. Heb hem helaas weg moeten gooien. Is de oven stand ook niet aan de lage kant? Groetjes Daphne

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      12 juni 2020 om 6:07 pm

      Wat gek en vervelend, dat is mij nog nooit gebeurd. Heb je toevallig een combi-oven of de heteluchtstand gebruikt? Dat zou een verschil in temperatuur kunnen geven waardoor de cake er anders uit is gekomen.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.