JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
Bananencake
  • Zoet

Bananencake uit ‘Swedish Fika’

  • 12 januari 2019
  • Geen reacties
Total
18
Shares
1
0
17
0
0

Mijn broertje heeft een nieuwe traditie in het leven geroepen: voor mijn verjaardag krijg ik tegenwoordig een Zweeds kookboek. Een traditie die me vorig jaar een compleet kookboek in het Zweeds heeft opgeleverd (als je het hardop voorleest, snap je ongeveer wat er staat 😉 ) en dit jaar kreeg ik het boek ‘Swedish Fika’, geschreven door de eigenaresse van Kaka pa Kaka cafe in Malmo. Vol hapjes die je eet tijdens je ‘fika-momentje’. Kort bladeren door het kookboek leverde dit superfijne recept voor bananencake op.

‘Fika’ is het Zweedse woord voor ‘thee of koffie met iets lekkers’, maar eigenlijk staat het voor meer dan dat. Een momentje voor jezelf, een rustmomentje, bijkletsen met iemand anders. Even stilstaan in het hectische leven. En met dit taartje lukt dat zeker! Supermakkelijk te maken en het effect is groot. Eigenlijk is het een soort tarte tartin, maar dan met bananen. Superlekker!

bananencake

Wat heb je nodig voor 1 bananencake (12 stukken)?

  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel boter
  • 3-5 bananen
  • 1 groot ei
  • 100 gram creme fraiche
  • 150 ml melk
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • snufje zout

Extra nodig: springvorm van 24cm, mixer

bananencake

Hoe maak je deze lekkere en makkelijke cake van bananen?

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een springvorm van 24 cm aan de onderkant met bakpapier en vet zowel het bakpapier als de zijkanten van de springvorm in met boter.

2. Strooi de donkerbruine basterdsuiker in de vorm, zorg voor een egale laag.

3. Snijd de bananen over de lengte in tweeen en beleg de bodem van de springvorm met de bananen, Leg de bolle kant steeds naar boven. Snijd bananenhelften eventueel in kleinere stukken. Zorg dat de hele bodem bedekt is.

4. Mix het ei met de melk, de creme fraiche en de olie in een kom totdat je een luchtig geheel hebt. Mix de bloem met de suiker, het bakpoeder, de vanillesuiker en een snufje zout in een andere kom.

5. Roer de droge mix door de natte mix. Roer niet te veel anders verlies je de lucht uit het deeg.

6. Schenk het beslag over de bananen en bak de taart in 30 – 40 minuten gaar in de oven.

7. Haal de taart uit de oven als de bovenkant mooi bruin gebakken is. Zet op een rooster en laat HELEMAAL afkoelen. De suiker onderin is nog best lang vloeibaar en loopt uit de springvorm als je die te snel opent.

Je kunt de taart op twee manieren eten: met het beslag aan de bovenkant (zie foto) of met de bananen aan de bovenkant (zoals het eigenlijk hoort 😉 ) – op beide manieren smaakt de taart superlekker!

bananencake

1
0
17
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • bananen
  • cake
  • taart
Vorige artikel
kerstcake
  • Feestdagen
  • Zoet

Kerstcake

  • 24 december 2018
Lees verder
Volgende artikel
wortelcake
  • Zoet

Wortelcake

  • 19 januari 2019
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

  • 12 maart 2022
speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

  • 23 februari 2022
Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

  • 1 januari 2022
Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

  • 22 december 2021
toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

  • 21 december 2021
Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

  • 2 december 2021
levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

  • 21 november 2021
Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

  • 11 november 2021

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.