JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
bosbessencake1
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

Total
4
Shares
0
0
4
0
0

Tijd voor een lekker bakrecept! En wat voor een. Zo aan het eind van de Nationale Week zonder Vlees (en zuivel) vond ik een bakrecept zonder zuivel wel een goed idee. Ik maakte deze bosbessencake dus met margarine, havermelk en vegan chocolade en dat was een succes. Maar wil je liever gewoon zuivel op basis van koemelk, dan kan dat ook. Dan gebruik je boter en gewone melk en voeg je gewone chocolade toe. Heel makkelijk!

Het resultaat zal er niet minder om zijn. Deze cake is heerlijk zacht van binnen, licht krokant van buiten en dankzij de bosbessen heeft hij een licht frisje. En de chocola, tja die hoort gewoon in deze cake. Zo lekker, zo makkelijk en zo op tafel. Ik zeg: doen!

bosbessencake1

Wat heb je nodig voor 1 bosbessencake (9 – 12 stukjes)?

  • 200 gram suiker
  • 125 gram boter of margarine plus extra om in te vetten
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 1/4 theelepel zout
  • 300 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 200 gram blauwe bessen
  • 100 gram witte chocoladedruppels of kleingesneden witte chocola (kan vegan)
  • extra nodig: 1 browniebakvorm
bosbessencake 2

Hoe maak je deze heerlijke cake met blauwe bessen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in.
  2. Mix de boter en suiker tot je een romig geheel hebt. Voeg dan de eieren een voor een toe en mix tot alle eiren zijn opgenomen. Voeg ook de vanille-essence en de melk toe. Gebruik je margarine in plaats van boter? Dan ziet deze mix er wat geschift uit, dat trekt bij als je de droge mix toevoegt.
  3. Meng het zout, de bloem en het bakpoeder in een andere kom en voeg daarna toe aan de natte mix. Meng door elkaar, maar zorg dat je niet te veel mengt want dan sla je alle lucht eruit.
  4. Schep dan de helft van het beslag in de vorm en verdeel over de vorm. Meng de blauwe bessen en de chocolade door de rest van het beslag en verdeel dat vervolgens ook over de vorm. Zo zakken niet alle blauwe bessen naar beneden.
  5. Bak de cake in 45 – 50 minuten gaar en goudbruin. Laat daarna afkoelen op een rek en snijd in stukken.
bosbessencake3
0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Vegan romige soep vol groenten1
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

Lees verder
Volgende artikel
tomatensoep met gnocchi 1
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

1 reactie
  1. Miranda schreef:
    1 juni 2022 om 9:17 am

    Ziet er heerlijk uit, maar een bosbes is niet hetzelfde als een blauwe bes.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.