Boterkoek met een topping van cheesecake

1 mrt 2020 | Zoet

Het is zondag, bakdag! En vandaag heb ik een echte knaller voor jullie: boterkoek met een topping van cheesecake! Ja, je leest het goed 🙂 Het leek me grappig om die twee eens met elkaar te combineren en dat is dus exact wat ik deed. Of dat lekker is? De collega’s van ‘de man’ hebben het hier nog over, want zij mochten deze taart proeven. Ja dus, deze combi is heel.erg.lekker! En ook nog eens heel makkelijk te maken!

Ik weet niet meer hoe ik op het idee kwam voor deze gekke variant. Ik bedoel, boterkoek met een topping van cheesecake zie je nu niet echt bijster vaak ergens op een kaart staan of bij een bakker in de etalage liggen. Maar zo ontstaan die dingen soms bij mij, als een gekke kronkel in mn hoofd 🙈 Nou ja, zo lang het maar lekker is!

Gaan jullie dit weekend bakken? Overweeg deze heerlijke boterkoek dan eens 🙂 Hij is het waard!

Boterkoek met een topping van cheesecake

Wat heb je nodig voor 1 boterkoek met een topping van cheesecake?

  • 200 gram roomboter
  • 1 ei
  • 250 zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • snufje zout

voor de cheesecaketopping

  • 20 gram suiker
  • 100 gram roomkaas
  • 1 ei
  • 1 eetlepel créme fraîche
  • een eetlepel bloem
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Extra nodig: springvorm van 26cm en kaneel

Boterkoek met een topping van cheesecake

Hoe maak je deze lekkere, zoete boterkoek met cheesecake?

1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de springvorm in met boter.

2. Snijd de boter in blokjes.

3. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet.

4. Meng daarna de eidooier met het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de stukjes roomboter en een snufje zout door elkaar tot en bal.

5. Doe vervolgens de bal in de springvormvorm en strijk glad.

6. Maak dan de cheesecaketopping. Meng hiervoor de suiker, roomkaas, het ei, de crème fraîche, bloem en vanille-extract door elkaar in een keukenmachine of met de hand.

7. Schenk de cheesecaketopping voorzichtig over de boterkoek.

6. Bak de boterkoek met cheesecaketopping 30 – 35 minuten in de oven. Laat afkoelen, bestrooi met kaneel en snijd daarna aan.

Maak dan de cheesecaketopping. Meng hiervoor de suiker, roomkaas, eieren, creme fraiche, bloem en vanille-extract door elkaar in een keukenmachine of met de hand.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

2 Reacties

  1. Axl

    Twee van mijn absolute guilty pleasures in één taart. Neem je dan een kleiner puntje, of is het niet extreem machtig?

  2. Axl

    Twee van mijn absolute guilty pleasures in één taart. Neem je dan een kleiner puntje, of is het niet extreem machtig?

Een reactie versturen