JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Boterkoek met een topping van cheesecake
  • Zoet

Boterkoek met een topping van cheesecake

Total
25
Shares
0
0
25
0
0

Het is zondag, bakdag! En vandaag heb ik een echte knaller voor jullie: boterkoek met een topping van cheesecake! Ja, je leest het goed 🙂 Het leek me grappig om die twee eens met elkaar te combineren en dat is dus exact wat ik deed. Of dat lekker is? De collega’s van ‘de man’ hebben het hier nog over, want zij mochten deze taart proeven. Ja dus, deze combi is heel.erg.lekker! En ook nog eens heel makkelijk te maken!

Ik weet niet meer hoe ik op het idee kwam voor deze gekke variant. Ik bedoel, boterkoek met een topping van cheesecake zie je nu niet echt bijster vaak ergens op een kaart staan of bij een bakker in de etalage liggen. Maar zo ontstaan die dingen soms bij mij, als een gekke kronkel in mn hoofd 🙈 Nou ja, zo lang het maar lekker is!

Gaan jullie dit weekend bakken? Overweeg deze heerlijke boterkoek dan eens 🙂 Hij is het waard!

Boterkoek met een topping van cheesecake

Wat heb je nodig voor 1 boterkoek met een topping van cheesecake?

  • 200 gram roomboter
  • 1 ei
  • 250 zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • snufje zout

voor de cheesecaketopping

  • 20 gram suiker
  • 100 gram roomkaas
  • 1 ei
  • 1 eetlepel créme fraîche
  • een eetlepel bloem
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Extra nodig: springvorm van 26cm en kaneel

Boterkoek met een topping van cheesecake

Hoe maak je deze lekkere, zoete boterkoek met cheesecake?

1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de springvorm in met boter.

2. Snijd de boter in blokjes.

3. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet.

4. Meng daarna de eidooier met het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de stukjes roomboter en een snufje zout door elkaar tot en bal.

5. Doe vervolgens de bal in de springvormvorm en strijk glad.

6. Maak dan de cheesecaketopping. Meng hiervoor de suiker, roomkaas, het ei, de crème fraîche, bloem en vanille-extract door elkaar in een keukenmachine of met de hand.

7. Schenk de cheesecaketopping voorzichtig over de boterkoek.

6. Bak de boterkoek met cheesecaketopping 30 – 35 minuten in de oven. Laat afkoelen, bestrooi met kaneel en snijd daarna aan.

Maak dan de cheesecaketopping. Meng hiervoor de suiker, roomkaas, eieren, creme fraiche, bloem en vanille-extract door elkaar in een keukenmachine of met de hand.

0
0
25
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Chocoladetaartje voor Valentijn
  • Zoet

Chocoladetaartje voor Valentijn

Lees verder
Volgende artikel
Romige curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

1 reactie
  1. Axl schreef:
    21 maart 2020 om 2:14 pm

    Twee van mijn absolute guilty pleasures in één taart. Neem je dan een kleiner puntje, of is het niet extreem machtig?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 72 6
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.