JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
Boterkoek met een topping van cheesecake
  • Zoet

Boterkoek met een topping van cheesecake

Total
20
Shares
0
0
20
0
0

Het is zondag, bakdag! En vandaag heb ik een echte knaller voor jullie: boterkoek met een topping van cheesecake! Ja, je leest het goed 🙂 Het leek me grappig om die twee eens met elkaar te combineren en dat is dus exact wat ik deed. Of dat lekker is? De collega’s van ‘de man’ hebben het hier nog over, want zij mochten deze taart proeven. Ja dus, deze combi is heel.erg.lekker! En ook nog eens heel makkelijk te maken!

Ik weet niet meer hoe ik op het idee kwam voor deze gekke variant. Ik bedoel, boterkoek met een topping van cheesecake zie je nu niet echt bijster vaak ergens op een kaart staan of bij een bakker in de etalage liggen. Maar zo ontstaan die dingen soms bij mij, als een gekke kronkel in mn hoofd 🙈 Nou ja, zo lang het maar lekker is!

Gaan jullie dit weekend bakken? Overweeg deze heerlijke boterkoek dan eens 🙂 Hij is het waard!

Boterkoek met een topping van cheesecake

Wat heb je nodig voor 1 boterkoek met een topping van cheesecake?

  • 200 gram roomboter
  • 1 ei
  • 250 zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • snufje zout

voor de cheesecaketopping

  • 20 gram suiker
  • 100 gram roomkaas
  • 1 ei
  • 1 eetlepel créme fraîche
  • een eetlepel bloem
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Extra nodig: springvorm van 26cm en kaneel

Boterkoek met een topping van cheesecake

Hoe maak je deze lekkere, zoete boterkoek met cheesecake?

1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de springvorm in met boter.

2. Snijd de boter in blokjes.

3. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet.

4. Meng daarna de eidooier met het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de stukjes roomboter en een snufje zout door elkaar tot en bal.

5. Doe vervolgens de bal in de springvormvorm en strijk glad.

6. Maak dan de cheesecaketopping. Meng hiervoor de suiker, roomkaas, het ei, de crème fraîche, bloem en vanille-extract door elkaar in een keukenmachine of met de hand.

7. Schenk de cheesecaketopping voorzichtig over de boterkoek.

6. Bak de boterkoek met cheesecaketopping 30 – 35 minuten in de oven. Laat afkoelen, bestrooi met kaneel en snijd daarna aan.

Maak dan de cheesecaketopping. Meng hiervoor de suiker, roomkaas, eieren, creme fraiche, bloem en vanille-extract door elkaar in een keukenmachine of met de hand.

0
0
20
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Chocoladetaartje voor Valentijn
  • Zoet

Chocoladetaartje voor Valentijn

Lees verder
Volgende artikel
Romige curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan curry met Pulled Oats, appel en kokosmelk

Lees verder
Ook heel lekker
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

1 reactie
  1. Axl schreef:
    21 maart 2020 om 2:14 pm

    Twee van mijn absolute guilty pleasures in één taart. Neem je dan een kleiner puntje, of is het niet extreem machtig?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.