JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
  • Zoet

Cake zonder boter en melk (maar met eieren)

  • 2 mei 2017
  • 12 reacties
Total
17
Shares
0
0
17
0
0

cake6

Ik ben gek op cake. Niet alleen omdat je deze zoete lekkernij snel kunt maken, maar ook omdat de meeste cakes snel op tafel staan. Het grote nadeel van cake is natuurlijk dat er veel ingrediΓ«nten inzitten die niet altijd even goed voor je zijn. Ik besloot daarom te experimenteren en de boter deze keer te vervangen door olijfolie en de melk door amandelmelk. Ik voegde nog wat kruiden toe voor de smaak en was compleet verrast door het eindresultaat.

De volgende stap is natuurlijk dat ik ga kijken of ik de suiker kan vervangen door appelmoes, honing of maple syrup en de eieren door banaan. Maar dat probeer ik pas over een tijdje. Eerst genieten van deze heerlijke cake. Enjoy!

cake8

Wat heb je nodig voor 1 cake?

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel of cakemeel + een beetje om te bestuiven
  • 180 gram olijfolie (je moet de olijfolie dus echt wegen πŸ™‚ )
  • 3 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel koekkruiden
  • 4 eetlepels (amandel)melk
  • 200 gram witte suiker

Ook nodig

  • 1 cakeblik

cake3

Hoe maak je deze heerlijke traktatie?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Zorg dat je een bakrek of -blik net onder het midden van de oven hebt staan.

2. Vet het cakeblik in met wat boter of olie en strooi hier vervolgens wat bloem op. Draai de vorm rond zodat overal in de vorm een beetje bloem blijft plakken. Gooi de overtollige bloem weg.

3. Mix in een kom de suiker met de olijfolie. Roer goed door totdat de suiker helemaal is opgelost in de olijfolie. Je kunt daar natuurlijk ook een keukenmachine voor gebruiken.

cake1

4. Voeg 1 voor 1 de eieren vervolgens toe. Wacht steeds totdat het ei is opgenomen in de olijfolie. Voeg dan de 4 eetlepels (amandel)melk toe. Voeg daarna de cakebloem of het zelfrijzend bakmeel samen met de kaneel en de koekkruiden bij de olijfoliemix. Roer goed door totdat je een mooi geheel krijgt.

5. Schenk het beslag in de cakemix en zet de cake voor 50 – 60 minuten in de oven. De cake is gaar als een sateprikker er schoon uitkomt.

6. Laat de cake na het bakken 5 minuten afkoelen in het bakblik en stort de cake vervolgens op een rooster. Snijd de cake aan als ‘ie afgekoeld is.

cake5

0
0
17
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • cake
  • eieren
  • zoet
Vorige artikel
Paaseieren
  • Zoet

Paaseieren gevuld met cheesecake

  • 9 april 2017
Lees verder
Volgende artikel
cinnamon buns
  • Ontbijt
  • Zoet

Easy cinnamon buns

  • 25 mei 2017
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

  • 12 maart 2022
speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

  • 23 februari 2022
Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

  • 1 januari 2022
Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

  • 22 december 2021
toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

  • 21 december 2021
Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

  • 2 december 2021
levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

  • 21 november 2021
Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

  • 11 november 2021
12 reacties
  1. Romy schreef:
    8 januari 2017 om 4:15 pm

    Ik heb hem net gemaakt, hij staat nu in de oven. Ik ben benieuwd!

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      8 januari 2017 om 5:01 pm

      Wat leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt πŸ™‚ Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  2. Carla schreef:
    25 februari 2017 om 12:14 pm

    Er staat 180 gr olijfolie, is dat echt gram of moet dat ml zijn?

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      13 maart 2017 om 7:40 pm

      Hi Carla, dat moet echt 180 gram zijn πŸ™‚ Voelt gek, olijfolie wegen, maar heeft met de verhoudingen te maken πŸ™‚

      Beantwoorden
  3. Noa schreef:
    17 september 2017 om 12:30 pm

    Kan dit ook met een pak cakemix ?

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      17 september 2017 om 3:09 pm

      Oeh, ik zou dat eerlijk gezegd niet aandurven. In cakemix kunnen sporen van melk zitten, waardoor de cake niet meer melkvrij is. Bovendien ken ik de samenstelling van de cakemix die je wil gebruiken niet, er kan bijvoorbeeld al zout bijzitten en in de meeste cakemixen zit suiker. Dat betekent dat de samenstelling van dit recept verandert als je cakemix gebruikt ipv meel of bloem, waardoor het een heel andere cake wordt. Maar ik vind het wel een grappig experiment, je kunt het dus altijd proberen! Ik ben alleen niet verantwoordelijk voor het eindresultaat πŸ˜‰

      Beantwoorden
  4. Annelies schreef:
    19 december 2018 om 1:39 pm

    Kan dit ook met havermelk of kokosmelk? Mijn man mag namelijk geen amandel.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      19 december 2018 om 1:57 pm

      Hi Annelies, dat kan zeker! Ik zou dan kiezen voor havermelk omdat kokosmelk misschien een iets andere smaak aan de cake kan geven. Bakze!

      Beantwoorden
  5. Nienke schreef:
    3 juni 2020 om 2:42 pm

    Omg, dit is zoo lekker! Ik heb het net gemaakt en ik had niet echt verwacht dat het zonder boter zou lukken maar hij is verrukkelijk!! 😍 helemaal in love met deze cake, super bedankt voor dit recept !

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      12 juni 2020 om 6:06 pm

      Wat superfijn om te horen! Dank je wel, word ik helemaal blij van 😁

      Beantwoorden
  6. D. Geerts schreef:
    7 juli 2020 om 5:49 pm

    Net gebakken, kokosbloesemsuiker ipv witte suiker gebruikt en havermelk ipv amandelmelk en geen koekkruiden. Echt on-ge-lo-felijk lekker! Dank voor dit recept.

    Beantwoorden
  7. Andrea schreef:
    6 februari 2021 om 1:22 pm

    Hoe maak ik er cupcakes van? Minder lang in de oven, en hoe lang?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🀩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER πŸ™ˆβ 
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.