Chiacake uit Modern Baking van Donna Hay

22 jan 2019 | Ontbijt, Zoet

Wellicht heb je het al voorbij zien komen, maar enige tijd geleden was ik namens Brenda Kookt in Amsterdam voor een ontmoeting met Donna Hay. Ik mocht de grande dame van de kookboeken in eigen persoon ontmoeten en dat was G.A.A.F! De ontmoeting was ter gelegenheid van de lancering van haar nieuwste kookboek: Modern Baking. Dit recept voor chiacake komt uit dit boek.

Voor Brenda Kookt schreef ik vervolgens een review over deze ontmoeting en over het bakboek. En omdat we een Modern Baking-boek overhadden, schreven we ook een wedstrijd uit! Dus wil je dit mooie boek ook winnen? Ga dan naar de Instagrampagina van Brenda of laat onder mijn review op Brenda Kookt een reactie achter! Je hebt nog tot en met morgen om te reageren en ik kan je zeggen: het is het waard!

Dit recept is mijn lievelingsrecept uit het bakboek, ik heb het inmiddels al zo’n 6 keer gemaakt. Vooral omdat je deze cake prima in plakjes kunt snijden, in kunt vriezen en als tussendoortjes kunt eten. Heerlijk!

chiacake

Wat heb je nodig voor 1 chiacake?

    • 3 eieren
    • 420 gram Griekse yoghurt
    • 125ml milde extra vergine olijfolie
    • 120 gram oersuiker

**

  • 2 eetlepels fijngeraspte citroenschil
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 120 gram boekweitmeel
  • 180 gram amandelmeel
  • 3 theelepels bakppeder
  • 2 eetlepels zwart chiazaad

Voor de yoghurttopping

  • 280 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel fijngeraspte citroenschil
  • zwart chiazaad

** oersuiker is kokosbloesemsuiker, maar je kunt ook prima gewone suiker of rietsuiker gebruiken (ik heb met beide getest – de versie met kokosbloesemsuiker is iets luchtiger)

chiacake

Hoe maak je deze lekkere cake met chiazaadjes?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een cakevorm van 28cm met bakpapier.

2. Meng de eieren, yoghurt, olie, suiker, citroenrasp en vanille in een grote kom met een garde. Voeg het boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder en chiazaad toe en meng goed.

3. Schenk in de cakevorm en zet 55-60 minuten in de oven of tot de cake gaar is. Laat iets afkoelen in de vorm en stort vervolgens op een rooster. Laat volledig afkoelen.

4. Bestrijk de cake met de yoghurt en bedruip de yoghurt vervolgens met de honing. Strooi de citroenrasp en het chiazaad als laatste over de cake. Dien op.

chiacake

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen