JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Chocoladetaartje voor Valentijn
  • Zoet

Chocoladetaartje voor Valentijn

Total
2
Shares
1
0
1
0
0

Tijd voor Valentijn! Ik doe er eigenlijk niet aan, maar ik vind het wel leuk om speciaal iets te maken voor Valentijn. En toen ik afgelopen weekend zin had om te bakken, ontstond dit chocoladetaartje voor Valentijn helemaal spontaan! Ik deelde vervolgens een foto op mijn Instagrampagina en daar werd massaal op gereageerd. En er werd vooral gevraagd of ik alsjeblieft het recept wilde delen VOOR Valentijn. Dus, here we go!

Ik gaf dit heerlijke taartje een secret ingrediënt mee. Namelijk courgette. Niet omdat dat dit taartje gezonder maakt, absoluut niet 🙂 De courgette geeft dit taartje een heerlijk smeuïge textuur en dat wilde ik graag. Eroverheen goot ik een makkelijke ganache van witte chocolade, wat dit taartje helemaal onweerstaanbaar maakt. Probeer maar!

chocoladetaartje voor Valentijn

Wat heb je nodig voor 1 chocoladetaartje voor Valentijn?

  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 200 gram courgette
  • 50 gram gesmolten boter
  • 50 gram witte chocolade
  • snufje zout
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el cacoapoeder

Voor de ganache van witte chocolade

  • 150 gram witte chocolade
  • 45 gram room
  • 2 theelepels rode foodkleurstof

chocoladetaartje voor Valentijn

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 18-20cm met bakpapier of vet deze in met boter.

2. Mix daarna de eieren met de suiker luchtig. Rasp de courgette grof.

3. Smelt de boter met de witte chocolade au bain mairie totdat het helemaal gesmolten is. Zet even weg om kort af te koelen.

4. Meng de geraspte courgette door de eiermix en voeg daarna het snufje zout, het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het cacaopoeder toe.

chocoladetaartje voor Valentijn

5. Schenk de boter-chocolademix door het beslag, roer kort door en schenk het beslag dan in de springvorm.

6. Bak het chocoladetaartje voor Valentijn in 45 minuten gaar in de oven. Laat daarna helemaal afkoelen of zet zelfs in de vriezer zodat je straks met de ganache een dripcake kunt maken.

7. Maak vlak voor het serveren de ganache van witte chocolade. Smelt hiervoor de chocolade met de room en de kleurstof au bain mairie totdat je een mooi geheel hebt. Schenk vervolgens over de afgekoelde en koude taart.

chocoladetaartje voor Valentijn

1
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Snelle romige soep van zoete aardappel en halloumicrumble
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle romige soep met zoete aardappel en halloumicrumble

Lees verder
Volgende artikel
Boterkoek met een topping van cheesecake
  • Zoet

Boterkoek met een topping van cheesecake

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.