JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
3K
Chocoladetaartje voor Valentijn
  • Zoet

Chocoladetaartje voor Valentijn

  • 12 februari 2020
  • Geen reacties
Total
1
Shares
1
0
0
0
0

Tijd voor Valentijn! Ik doe er eigenlijk niet aan, maar ik vind het wel leuk om speciaal iets te maken voor Valentijn. En toen ik afgelopen weekend zin had om te bakken, ontstond dit chocoladetaartje voor Valentijn helemaal spontaan! Ik deelde vervolgens een foto op mijn Instagrampagina en daar werd massaal op gereageerd. En er werd vooral gevraagd of ik alsjeblieft het recept wilde delen VOOR Valentijn. Dus, here we go!

Ik gaf dit heerlijke taartje een secret ingrediënt mee. Namelijk courgette. Niet omdat dat dit taartje gezonder maakt, absoluut niet 🙂 De courgette geeft dit taartje een heerlijk smeuïge textuur en dat wilde ik graag. Eroverheen goot ik een makkelijke ganache van witte chocolade, wat dit taartje helemaal onweerstaanbaar maakt. Probeer maar!

chocoladetaartje voor Valentijn

Wat heb je nodig voor 1 chocoladetaartje voor Valentijn?

  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 200 gram courgette
  • 50 gram gesmolten boter
  • 50 gram witte chocolade
  • snufje zout
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el cacoapoeder

Voor de ganache van witte chocolade

  • 150 gram witte chocolade
  • 45 gram room
  • 2 theelepels rode foodkleurstof

chocoladetaartje voor Valentijn

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 18-20cm met bakpapier of vet deze in met boter.

2. Mix daarna de eieren met de suiker luchtig. Rasp de courgette grof.

3. Smelt de boter met de witte chocolade au bain mairie totdat het helemaal gesmolten is. Zet even weg om kort af te koelen.

4. Meng de geraspte courgette door de eiermix en voeg daarna het snufje zout, het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het cacaopoeder toe.

chocoladetaartje voor Valentijn

5. Schenk de boter-chocolademix door het beslag, roer kort door en schenk het beslag dan in de springvorm.

6. Bak het chocoladetaartje voor Valentijn in 45 minuten gaar in de oven. Laat daarna helemaal afkoelen of zet zelfs in de vriezer zodat je straks met de ganache een dripcake kunt maken.

7. Maak vlak voor het serveren de ganache van witte chocolade. Smelt hiervoor de chocolade met de room en de kleurstof au bain mairie totdat je een mooi geheel hebt. Schenk vervolgens over de afgekoelde en koude taart.

chocoladetaartje voor Valentijn

1
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
boterkoek met gember
  • Zoet

Boterkoek met gember

  • 19 januari 2020
Lees verder
Volgende artikel
Boterkoek met een topping van cheesecake
  • Zoet

Boterkoek met een topping van cheesecake

  • 1 maart 2020
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
semifreddo met granaatappel en witte chocola
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Semifreddo met passievrucht en witte chocola

  • 24 december 2020
Zelfgemaakte chocolademelk
Lees verder
  • Drankjes
  • Feestdagen
  • Zoet

Zelfgemaakte chocolademelk

  • 21 december 2020
Bananenbrood met courgette en chocola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Vegetarisch
  • Zoet

Bananenbrood met courgette en chocola

  • 30 juni 2020
Pannenkoeken met karnemelk
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Pannenkoeken met karnemelk, aardbeienjam en mascarpone

  • 13 juni 2020
chocolate chip cookies
Lees verder
  • Zoet

De lekkerste chocolate chip cookies ever!

  • 31 mei 2020
fruitcrumble zonder suiker
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Fruitcrumble zonder suiker

  • 19 april 2020
Boterkoek met een topping van cheesecake
Lees verder
  • Zoet

Boterkoek met een topping van cheesecake

  • 1 maart 2020
boterkoek met gember
Lees verder
  • Zoet

Boterkoek met gember

  • 19 januari 2020

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SNELLE PITA'S IN FAST FOOD, FAST SHOOT!  Ik deel via mijn stories af en toe mijn lunch en avondeten. Vaak zijn dat receptjes die ik snel maak en waar ik een snelle mobielfoto van maak. Die recepten redden het nooit tot het blog omdat de foto’s niet goed genoeg zijn (vind ik), niet omdat de gerechten niet lekker zijn. Superzonde 🤦🏼‍♀️! ⁠ 187 40
KLEIN GELUK  Ik weet niet of jullie het merken, maar in deze gekke tijden merk ik een verharding in de omgang met elkaar. Vooral de competitie over wie het het zwaarste heeft op dit moment vind ik lastig. Volgens mij heeft iedereen in deze tijd zijn of haar eigen verhaal en is ieder verhaal het waard om te vertellen en om naar te luisteren 😌⁠ 142 54
HOE GAAT HET MET JULLIE?  Zitten jullie ook net als ik onder een kleedje op de bank met een kop warme koffie, thee of chocolademelk, iets lekkers en een filmpje (of in ons geval: 1 van de 2 dames op schoot)? 🙂⁠ 150 16
BACK IN BUSINESS  Het is zover. Mijn zwangerschapsverlof is bijna over 😊 Officieel  eindigt mn verlof aanstaande maandag, maar nu de kinderdagverblijven nog dicht zijn de komende tijd ben ik stilzwijgend al een week of 2 wat dingen aan het oppakken. Ik sprokkel hier en daar wat uurtjes als de dames slapen 😊🙈⁠ 176 26
TIJD VOOR SOEP!  Koud is het hè! Zijn jullie ook zo heerlijk teruggetrokken in huis onder een dekentje? Ik wel! Ik sleep als een soort holbewoner steeds een nieuw kleedje de bank op, waar het nu inmiddels een soort van dekentjeswalhalla is geworden 😁⁠ 164 25
OUD & NIEUW 2020  Op de valreep nog een klein receptje voor tijdens de Oud & Nieuw-feestelijkheden! Want ook al vieren we het allemaal klein dit jaar, dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken ☺️⁠ 97 18
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?