JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
2K
  • Zoet

Cinnamon cheesecake uit Cheesecake van OhMyFoodness

  • 20 oktober 2018
  • Geen reacties
  • 2 minuten lezen
  • 294 x bekeken
Total
51
Shares
2
0
49
0
0

Eigenlijk was het natuurlijk vragen naar de bekende weg, toen ik via Instastories vroeg of jullie het recept voor deze cinnamon cheesecake online wilden hebben staan. Uiteraard wilden jullie dat 🙂 En ik had eigenlijk ook niets anders verwacht, deze cheesecake is gewoon zo superlekker! Dit recept komt uit het nieuwste boek van Sabine van OhMyFoodness: cheesecakes. Ik schreef er eerder deze review over.

Dit recept voor cinnamon cheesecake leek me meteen al het lekkerste recept uit het boek. Ik ben namelijk gek op cinnamon rolls en alles wat ongeveer dezelfde smaak heeft. Sabine beloofde in het boek dat deze cheesecake hetzelfde zou smaken als mijn favoriete cinnamonbroodjes en geloof me, daarmee heeft ze niets teveel gezegd. Ik was instant verliefd op deze taart. En niet alleen ik, ook vriendlief en de buurvrouw waren meteen gek op deze taart. Dus ik zou zeggen: meteen maken deze heerlijke taart!

Wat heb je nodig voor deze cinnamon cheesecake?

Voor de bodem

  • 250 gram jodenkoeken met kaneel
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 75 gram boter

Voor het cheesecakebeslag

  • 600 gram naturel roomkaas
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 25 gram kristalsuiker
  • 3 eieren + 1 eidooier
  • 125 gram creme fraiche
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • een eetlepel bloem

Voor de cinnamonrollvulling

  • 30 gram boter, gesmolten
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1/2 eetlepel kaneelpoeder

Voor de decoratie

  • roomkaasglazuur
  • 2 eetlepel kristalsuiker
  • 1/2 eetlepel kaneelpoeder

Hoe maak je deze heerlijke cheesecake?

1. Verwarm de oven voor op 140 graden en bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier.

2. Maal de jodenkoeken samen met de lichtbruine basterdsuiker en de kaneelpoeder tot fijne kruimels. Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje.

3. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel.

4. Klop voor de cheesecake de roomkaas met de lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker romig. Voeg een voor een de eieren toe. Klop constant op lage stand en wacht met het toevoegen van het volgende ei tot de vorige volledig is opgenomen.

5. Voeg zodra alle eieren zijn opgenomen de creme fraiche, het vanille-extract en de kaneelpoeder toe. Schep het geheel even om.

6. Doe tot slot de eidooier samen met de lepel bloem in de kom en meng alles tot een klontvrij beslag.

7. Doe voor de cinnamonvulling alle ingredienten in een steelpannetje en verwarm dit tot de boter helemaal gesmolten is.

8. Schep het cheesecakebeslag in etappes in de springvorm en zorg ervoor dat je constant wat lepels van de cinnamonrolvulling op willekeurige plekken in de springvorm laat vallen.
*edit: ik heb dit zelf niet gedaan. Ik koos ervoor om de cinnamonrollvulling als extra laag bovenop de koekbodem aan te brengen. Daaroverheen deed ik het cheesecakemengsel. Vond ik makkelijker 🙂

9. Strijk zodra je beide vullingen helemaal hebt gebruikt de bovenkant van de cheesecake glad en bak hem boven een waterbad in 100 minuten gaar. Laat de cheesecake minstens een uur afkoelen in een niet-draaiende oven met openstaande deur en laat hem een nacht in de koelkast opstijven.

10. Decoreer de cheesecake de volgende dag met roomkaasglazuur en kaneelsuiker.

2
0
49
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • cake
  • kaas
  • taart
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Currysoep van zoete aardappel en paprika

  • 18 oktober 2018
Lees verder
Volgende artikel
  • Ontbijt

Overnight chiapudding met havermout

  • 22 oktober 2018
Lees verder
Ook lekker:
Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry

  • 8 december 2019
taart van eierkoeken met kruidnoten
Lees verder
  • Dessert
  • Zoet

Taart van eierkoeken met kruidnoten

  • 2 december 2019
Sinterklaascrumble met koffiemascarpone
Lees verder
  • Dessert
  • Zoet

Sinterklaascrumble met koffiemascarpone

  • 17 november 2019
appeltaart met een twist
Lees verder
  • Zoet

Appeltaart met een twist

  • 6 oktober 2019
crumble met zacht fruit
Lees verder
  • Dessert
  • Ontbijt
  • Zoet

Crumble met zacht fruit en passievrucht

  • 29 september 2019
glutenvrije amandelcake
Lees verder
  • Zoet

Glutenvrije amandelcake met espresso-icing

  • 13 juli 2019
5x zoete recepten
Lees verder
  • Zoet

5x zoete recepten voor Brenda Kookt

  • 26 mei 2019
ontbijtcake a la Kek Delft
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Ontbijtcake a la Kek Delft

  • 17 februari 2019

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NU ONLINE | Tijd voor een echte beauty op tafel! Ik ben niet zo'n fan van bloemkoolsoep - die geur! - maar in deze makkelijke soep is die bloemkool echt heel erg lekker. Ik vond het wel een goed idee om de toch soms wat muffe geur en smaak van bloemkool wat op te frissen door een typisch kerstingredient te gebruiken: cranberry's! 140 50
ZALMBONBONS NU ONLINE | Een topper voor het kerstdiner, deze zalmbonbons! Heel makkelijk te maken en beter nog, ze worden lekkerder als je ze iets langer van tevoren maakt 😁 Superhandig! 150 44
NU ONLINE - KERST IS ON! | Oke, voordat je denkt dat ik superhappy ben dat het bijna kerst is - you're wrong! Ik ben niet zo'n megafan van de decembermaand, maar that's too personal om hier verder uit te leggen 🙃 Wat ik wel heel leuk vind aan de decembermaand is dat iedereen zo bezig is met eten. Wat ga ik eten met Kerst? Maak ik nog wat lekkers voor Sinterklaas? Etcetera. Ook mensen die doorgaans niet zo met eten bezig zijn. Supergezellig! 170 48
IT'S MY BIRTHDAY 🎉 | Eigenlijk was ik niet van plan om iets met mn verjaardag te doen. Achter de schermen doe ik dat ook niet, ik heb straks eerst een zakelijke afspraak en daarna ga ik lekker koffiedrinken met iemand aan wie ik niet verteld heb dat ik vandaag jarig ben (hopelijk leest ze niet meer nu 😉). Maar! Ik werd zaterdagochtend wakker met een megaleuk idee voor een verjaardagsbaksel en omdat ik ook wist dat ik dat baksel binnen 35 (!!) minuten op tafel zou kunnen zetten, wilde ik het meteen maken 😁 En zoals je ziet is dat gelukt! En omdat het zo'n fijn baksel werd en het ook megageschikt is voor Sinterklaas, besloot ik het recept vandaag met jullie te delen 🙌 229 143
NU ONLINE | Toen ik jullie van de week vroeg welk recept eerder online moest komen, deze halloumi-wortelfrietjes met avocadomayonaise of een heerlijke dikke soep met halloumicrumble, was jullie antwoord megaduidelijk: FRIETJES! En ik kan jullie ook niet anders dan gelijk geven, deze frietjes zijn THE BOMB (zeggen we dat nog tegenwoordig 🙈? Of blijkt nu dat ik toch wel richting de big 4.0. ga ergens de komend jaren 🙈😂?)! Ik ontdekte dit recept zoals ik de laatste tijd meer recepten ontdek: door restjes uit de koelkast op te maken. En voordat je nu denkt, lekker duurzaam bezig Joor! Dat koelkastkoken heeft helaas een andere reden 😉 Als nieuwbakken zzp'er met nog niet een mega-uithoudingsvermogen en een zzp-bestaan dat een half jaar of jaar eerder begon dan ik zelf had gepland, is op dit moment het doen van luxe boodschappen en weggooien van restjes niet zo slim ☺ En zeg nou zelf, als uit besparingsoogpunt dit soort lekkere frietjes ontstaan, dan is daar helemaal niets mis mee toch 😁? Deze halloumi-wortelfrietjes ontstonden dus per ongeluk toen ik restjes op wilde maken en nu is het een standaardrecept op avonden dat ik anders wellicht naar de snackbar zou zijn gerend. Dit is namelijk net zo lekker. En een stukje gezonder. Dus. Gewoon proberen via de link in de bio! 148 38
TIJD VOOR KOFFIE! | Oh jongers! Het was al veel te lang geleden dat er een kop koffie op mijn timeline stond 🙃 En dat terwijl ik daar toch een beetje om bekend stond 😉 Dus koffietijd! 147 26
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?