JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Zoet

Dubbele chocoladetaart

Total
21
Shares
1
0
20
0
0

Ik moet er helaas aan geloven: ik ben vandaag jarig. De teller tikt inmiddels door naar alweer 36 jaar en zo oud voel ik me nog lang niet. Maar ja, het is dus wel waar. Mn verjaardag vieren doe ik dit jaar niet echt, daarvoor is het te druk en vind ik het te veel gedoe. In december heeft iedereen het – zeker in de eerste week van deze maand – te druk met Sinterklaas. Ik niet overigens, maar het is altijd het meest gebruikte excuus geweest van mensen bij het afzeggen van mijn verjaardag. Dus vier ik het klein en alleen met vriendlief. En met jullie! Daarom deze heerlijke, dubbele chocoladetaart vandaag op het blog!

Een kei in bakken zal ik nooit worden – kijk maar naar het niet-zo-nette fondant op de taart dat ik lekker niet heb weggewerkt op de foto – en ik gebruik dus altijd het liefst een recept van iemand anders als basisrecept voor mijn baksels. Dat deed ik ook met dit recept. Een variant hierop staat in het nieuwste boek van Donna Hay: Modern Baking. Dit is mijn verjaardagsversie. I hope you like it!

chocoladetaartchocoladetaart

Wat heb je nodig voor 1 chocoladetaart?

    • 250 gram zelfrijzend bakmeel
    • 2 eetlepels cacaopoeder
    • 1 eetlepel kaneel
    • 220 gram fijne kristalsuiker
    • 3 eieren (middel)
    • 250 ml melk
    • 170 gram boter, gemolten
    • 130 gram pure chocolade, gesmolten
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 450 gram rolfondant (wit)
    • poedersuiker
    • garnering

Voor de vulling

    • 120 gram zure room
    • 200 gram melkchocolade, gesmolten

Extra benodigd: springvorm van 20 – 22 cm, keukenmachine

chocoladetaart

Hoe maak je deze chocoladetaart van 2 lagen?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de zijkanten in met boter.

2. Doe het bakmeel, de cacaopoeder, de kaneel, de suiker, de eieren, melk, gesmolten boter, gesmolten chocolade en het vanille-extract in de keukenmachine. Mix tot een glad beslag.

3. Bak in 40 – 45 minuten in de oven totdat de taart gaar is. Zet op een rooster, verwijder na 5 minuten de springvorm en laat helemaal afkoelen.

4. Maak in de tussentijd de vulling door in de keukenmachine de zure room te mengen met de gesmolten chocolade.

5. Gebruik een groot mes om de cake horizontaal doormidden te snijden, ongeveer halverwege de hoogte van de cake. Haal beide helften van elkaar en bestrijk de onderste helft vervolgens met het chocolade-roommengsel. Leg de bovenste helft vervolgens weer op de onderste plak. Druk kort aan.

6. Gebruik vervolgens een deegroller en wat poedersuiker om de rolfondant uit te rollen tot een plak van 3 mm dik en groot genoeg om straks over je taart heen te passen. Doe dit voorzichtig en niet te lang van tevoren. Rolfondant droogt snel uit.

7. Leg de plak rolfondant voorzichtig over de taart heen. Gebruik je handen om de bovenkant en zijkanten glad te strijken.

Bekleed de cake vervolgens met alles wat je lekker vindt. Ik gebruikte slagroom uit een spuitbus en sinterklaassnoepgoed. Maar alles is hier mogelijk!

chocoladetaartchocoladetaart

1
0
20
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • chocola
  • taart
  • zoet
Vorige artikel
pitabrood zelf maken
  • Avondeten

Pitabroodjes zelf maken

Lees verder
Volgende artikel
plaatkoek sint
  • Zoet

Plaatkoek met kruidnoten

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.