JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
2K
  • Zoet

Dubbele chocoladetaart

  • 2 december 2018
  • Geen reacties
  • 2 minuten lezen
  • 100 x bekeken
Total
17
Shares
1
0
16
0
0

Ik moet er helaas aan geloven: ik ben vandaag jarig. De teller tikt inmiddels door naar alweer 36 jaar en zo oud voel ik me nog lang niet. Maar ja, het is dus wel waar. Mn verjaardag vieren doe ik dit jaar niet echt, daarvoor is het te druk en vind ik het te veel gedoe. In december heeft iedereen het – zeker in de eerste week van deze maand – te druk met Sinterklaas. Ik niet overigens, maar het is altijd het meest gebruikte excuus geweest van mensen bij het afzeggen van mijn verjaardag. Dus vier ik het klein en alleen met vriendlief. En met jullie! Daarom deze heerlijke, dubbele chocoladetaart vandaag op het blog!

Een kei in bakken zal ik nooit worden – kijk maar naar het niet-zo-nette fondant op de taart dat ik lekker niet heb weggewerkt op de foto – en ik gebruik dus altijd het liefst een recept van iemand anders als basisrecept voor mijn baksels. Dat deed ik ook met dit recept. Een variant hierop staat in het nieuwste boek van Donna Hay: Modern Baking. Dit is mijn verjaardagsversie. I hope you like it!

chocoladetaartchocoladetaart

Wat heb je nodig voor 1 chocoladetaart?

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 220 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eieren (middel)
  • 250 ml melk
  • 170 gram boter, gemolten
  • 130 gram pure chocolade, gesmolten
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 450 gram rolfondant (wit)
  • poedersuiker
  • garnering
  • Voor de vulling

  • 120 gram zure room
  • 200 gram melkchocolade, gesmolten
  • Extra benodigd: springvorm van 20 – 22 cm, keukenmachine

chocoladetaart

Hoe maak je deze chocoladetaart van 2 lagen?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de zijkanten in met boter.

2. Doe het bakmeel, de cacaopoeder, de kaneel, de suiker, de eieren, melk, gesmolten boter, gesmolten chocolade en het vanille-extract in de keukenmachine. Mix tot een glad beslag.

3. Bak in 40 – 45 minuten in de oven totdat de taart gaar is. Zet op een rooster, verwijder na 5 minuten de springvorm en laat helemaal afkoelen.

4. Maak in de tussentijd de vulling door in de keukenmachine de zure room te mengen met de gesmolten chocolade.

5. Gebruik een groot mes om de cake horizontaal doormidden te snijden, ongeveer halverwege de hoogte van de cake. Haal beide helften van elkaar en bestrijk de onderste helft vervolgens met het chocolade-roommengsel. Leg de bovenste helft vervolgens weer op de onderste plak. Druk kort aan.

6. Gebruik vervolgens een deegroller en wat poedersuiker om de rolfondant uit te rollen tot een plak van 3 mm dik en groot genoeg om straks over je taart heen te passen. Doe dit voorzichtig en niet te lang van tevoren. Rolfondant droogt snel uit.

7. Leg de plak rolfondant voorzichtig over de taart heen. Gebruik je handen om de bovenkant en zijkanten glad te strijken.

Bekleed de cake vervolgens met alles wat je lekker vindt. Ik gebruikte slagroom uit een spuitbus en sinterklaassnoepgoed. Maar alles is hier mogelijk!

chocoladetaartchocoladetaart

1
0
16
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • chocola
  • taart
  • zoet
Vorige artikel
pitabrood zelf maken
  • Avondeten

Pitabroodjes zelf maken

  • 28 november 2018
Lees verder
Volgende artikel
plaatkoek sint
  • Zoet

Plaatkoek met kruidnoten

  • 3 december 2018
Lees verder
Ook lekker:
Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry

  • 8 december 2019
taart van eierkoeken met kruidnoten
Lees verder
  • Dessert
  • Zoet

Taart van eierkoeken met kruidnoten

  • 2 december 2019
Sinterklaascrumble met koffiemascarpone
Lees verder
  • Dessert
  • Zoet

Sinterklaascrumble met koffiemascarpone

  • 17 november 2019
appeltaart met een twist
Lees verder
  • Zoet

Appeltaart met een twist

  • 6 oktober 2019
crumble met zacht fruit
Lees verder
  • Dessert
  • Ontbijt
  • Zoet

Crumble met zacht fruit en passievrucht

  • 29 september 2019
glutenvrije amandelcake
Lees verder
  • Zoet

Glutenvrije amandelcake met espresso-icing

  • 13 juli 2019
5x zoete recepten
Lees verder
  • Zoet

5x zoete recepten voor Brenda Kookt

  • 26 mei 2019
ontbijtcake a la Kek Delft
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Ontbijtcake a la Kek Delft

  • 17 februari 2019

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NU ONLINE | Tijd voor een echte beauty op tafel! Ik ben niet zo'n fan van bloemkoolsoep - die geur! - maar in deze makkelijke soep is die bloemkool echt heel erg lekker. Ik vond het wel een goed idee om de toch soms wat muffe geur en smaak van bloemkool wat op te frissen door een typisch kerstingredient te gebruiken: cranberry's! 140 50
ZALMBONBONS NU ONLINE | Een topper voor het kerstdiner, deze zalmbonbons! Heel makkelijk te maken en beter nog, ze worden lekkerder als je ze iets langer van tevoren maakt 😁 Superhandig! 150 44
NU ONLINE - KERST IS ON! | Oke, voordat je denkt dat ik superhappy ben dat het bijna kerst is - you're wrong! Ik ben niet zo'n megafan van de decembermaand, maar that's too personal om hier verder uit te leggen 🙃 Wat ik wel heel leuk vind aan de decembermaand is dat iedereen zo bezig is met eten. Wat ga ik eten met Kerst? Maak ik nog wat lekkers voor Sinterklaas? Etcetera. Ook mensen die doorgaans niet zo met eten bezig zijn. Supergezellig! 170 48
IT'S MY BIRTHDAY 🎉 | Eigenlijk was ik niet van plan om iets met mn verjaardag te doen. Achter de schermen doe ik dat ook niet, ik heb straks eerst een zakelijke afspraak en daarna ga ik lekker koffiedrinken met iemand aan wie ik niet verteld heb dat ik vandaag jarig ben (hopelijk leest ze niet meer nu 😉). Maar! Ik werd zaterdagochtend wakker met een megaleuk idee voor een verjaardagsbaksel en omdat ik ook wist dat ik dat baksel binnen 35 (!!) minuten op tafel zou kunnen zetten, wilde ik het meteen maken 😁 En zoals je ziet is dat gelukt! En omdat het zo'n fijn baksel werd en het ook megageschikt is voor Sinterklaas, besloot ik het recept vandaag met jullie te delen 🙌 229 143
NU ONLINE | Toen ik jullie van de week vroeg welk recept eerder online moest komen, deze halloumi-wortelfrietjes met avocadomayonaise of een heerlijke dikke soep met halloumicrumble, was jullie antwoord megaduidelijk: FRIETJES! En ik kan jullie ook niet anders dan gelijk geven, deze frietjes zijn THE BOMB (zeggen we dat nog tegenwoordig 🙈? Of blijkt nu dat ik toch wel richting de big 4.0. ga ergens de komend jaren 🙈😂?)! Ik ontdekte dit recept zoals ik de laatste tijd meer recepten ontdek: door restjes uit de koelkast op te maken. En voordat je nu denkt, lekker duurzaam bezig Joor! Dat koelkastkoken heeft helaas een andere reden 😉 Als nieuwbakken zzp'er met nog niet een mega-uithoudingsvermogen en een zzp-bestaan dat een half jaar of jaar eerder begon dan ik zelf had gepland, is op dit moment het doen van luxe boodschappen en weggooien van restjes niet zo slim ☺ En zeg nou zelf, als uit besparingsoogpunt dit soort lekkere frietjes ontstaan, dan is daar helemaal niets mis mee toch 😁? Deze halloumi-wortelfrietjes ontstonden dus per ongeluk toen ik restjes op wilde maken en nu is het een standaardrecept op avonden dat ik anders wellicht naar de snackbar zou zijn gerend. Dit is namelijk net zo lekker. En een stukje gezonder. Dus. Gewoon proberen via de link in de bio! 148 38
TIJD VOOR KOFFIE! | Oh jongers! Het was al veel te lang geleden dat er een kop koffie op mijn timeline stond 🙃 En dat terwijl ik daar toch een beetje om bekend stond 😉 Dus koffietijd! 147 26
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?