Easy cinnamon buns

25 mei 2017 | Ontbijt, Zoet

Ik heb iets met de combi kaneel en suiker. Wat ik ermee heb? Ik vind die combinatie altijd lekker. Niet zo gek ook natuurlijk, we hebben het hier over suiker en over een van de meest gebruikte kruiden in snoepgoed. Maar toch. Je kunt me nog net niet wakker maken voor de kaneel-suikermix. Ik sprong wel een gat in de lucht toen ik de laatste box van Hello Fresh ontving, want als cadeautje bij die box kregen we dit lekkere recept voor easy cinnamon buns.

Op mijn site vind je meerde recepten voor kaneelbroodjes (zoals deze nostalgische kaneelbroodjes of deze goddelijk lekkere kaneelbroodjes) Ik vind het echt een feestje om dit soort broodjes op tafel te zetten. Dus wat was ik blij met dit ontzettend eenvoudige recept voor kaneelbroodjes. Bijna dezelfde dag stonden ze bij ons op tafel en maakte ik er foto’s van. Omdat ik me kan voorstellen dat jullie ook wel eens iets snels en lekkers op tafel willen zetten in het weekend. Enjoy!

cinnamon buns

Wat heb je nodig voor 8 – 10 cinnamon buns?

 • 1 rol croissantdeeg (groot)
 • 50 gram roomboter, op kamertemperatuur
 • 2 theelepels kaneel
 • 1 theelepel koekkruiden
 • 100 gram suiker

cinnamon buns

Hoe maak je deze makkelijke kaneelbroodjes?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Meng vervolgens de zachte boter met de kaneel en de koekkruiden.

3. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol het uit tot een rechthoek. Druk de naden zachtjes dicht.

4. Smeer de zachte boter uit over de rechthoek. Zorg dat overal evenveel zit.

5. Verdeel nu de suiker over de boter. Je kunt hier eventueel minder suiker voor nemen, dan worden de broodjes minder zoet.

cinnamon buns

6. Rol het croissantdeeg nu zo strak mogelijk op.

7. Snijd de rol in 8 – 10 plakken en draai de plakken 90 graden. Leg de cinnamon buns op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de kaneelbroodjes 10 – 12 minuten in de oven of totdat ze bruin zijn.

Serveer de kaneelbroodjes met wat poedersuiker of maak er icing bij. cinnamon buns

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

2 Reacties

 1. Annemieke

  Wow, deze foto’s zijn echt prachtig! En ik deel jouw liefde voor kaneel en suiker, dus vandaag of morgen ga ik deze makkelijke kaneelbroodjes ook maken!

 2. Annemieke

  Wow, deze foto’s zijn echt prachtig! En ik deel jouw liefde voor kaneel en suiker, dus vandaag of morgen ga ik deze makkelijke kaneelbroodjes ook maken!

Een reactie versturen