JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
3
Shares
0
0
3
0
0

Eerder al vertelde ik jullie dat ik ‘de man’ voor zijn verjaardag een rit in een oldtimer cadeau gaf. We reden op die dag over de N-wegen naar Middelburg, lunchten daar op een heel fijn plekje (tip: Kloveniersdoelen Middelburg) en liepen wat rond in de stad. Tijdens dat rondje stad kwamen we langs een bakkertje en natuurlijk moest ik daar naar binnen. Jullie kennen inmiddels mijn liefde voor brood πŸ™‚ We kwamen voor brood en gingen weg met twee zakken eierkoeken πŸ™‚

Een van die zakken eierkoeken bleek bij thuiskomst – langer kon ik echt niet wachten – de smaak van Zeeuwse bolussen te hebben. Ik vond dat zo lekker dat ik geprobeerd heb om die smaak na te maken. Deze eierkoeken benaderen de smaak nog niet helemaal, maar ze zijn ook zo heel erg lekker πŸ™‚ Deze eierkoeken blijven wat zachter dan de bekende eierkoeken, maar ik vond dat juist wel lekker. Enjoy!

Eierkoeken Zeeuwse bolus

Wat heb je nodig voor 5 – 6 grote eierkoeken?

  • 100 gram bloem
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 1 theelepel kaneel

Eierkoeken Zeeuwse bolus

Hoe maak je deze heerlijke eierkoeken?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Mix vervolgens de eieren met de suiker in een kom en mix goed door. De mix moet romig en luchtig zijn. Voeg dan de bloem, de bakpoeder en het kaneel toe. Roer goed, maar zorg dat je niet alle lucht uit het beslag mixt.

4. Bekleed nu een bakplaat met bakpapier. Maak met twee grote lepels hoopjes beslag. In totaal ongeveer 5 hoopjes. De koeken lopen nog erg uit, dus leg ze niet te dicht bij elkaar op de bakplaat.

5. Bak vervolgens de eierkoeken in ongeveer 10 minuten af in de oven. Laat kort afkoelen.

Eierkoeken Zeeuwse bolus

0
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • ei
  • eierkoek
  • koek
Vorige artikel
muffins van pompoen
  • Zoet

Muffins van pompoen

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Groene gazpacho van komkommer

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

3 reacties
  1. Rianne schreef:
    13 juli 2015 om 8:18 pm

    Ik heb ze gemaakt oei oei wat lekker, zeer geslaagd!

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      13 juli 2015 om 8:20 pm

      Wat fijn om te horen Rianne, thanks! πŸ™‚

      Beantwoorden
  2. Mariska schreef:
    27 augustus 2019 om 1:29 pm

    Ik ben benieuwd naar je recept, heb ze in Zeeland ook geproefd en helemaal gek erop! Het enige verschil wat ik zo snel zie is dat er bij jouw eierkoeken geen bolussuiker aan de buitenkant zit πŸ˜‰

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI πŸ™Œβ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 137 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine πŸ’œ)⁠ 115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.