Energierepen

25 nov 2015 | Zoet

‘De man’ rijdt bijna dagelijks heen en weer naar Belgie, waar hij werkt. Dat betekent soms lange ritten in de auto – zeker nu, nu de regen vaak voor lange files zorgt – en vaak rijden rond etenstijd. Om die reden neemt hij ’s morgens vaak een ‘snackje’ mee, voor op de terugweg. Meestal zijn dat ontbijtkoekrepen, soms iets anders.
Omdat ook ‘de man’ wel van afwisseling houdt, maakte ik laatst deze energierepen voor ‘m. Hij vond ze lekker genoeg om ze nu met jullie te delen op het blog. Deze repen maak je heel simpel en kun je prima vullen met allerlei ingredienten die je zelf lekker vindt, zo lang je de amandelpasta, boter en honing maar als basis gebruikt. Ik maakte ze met amandelen, rozijnen, chocola en pistachenoten, maar experimenteer vooral ook lekker zelf!

Een waarschuwing vooraf: geef wel een klein servetje of papiertje mee en bewaar de repen zoveel mogelijk in de koelkast. Ze zijn namelijk, juist door de boter, best gevoelig voor warmte, wat weer hele vieze toestanden op kan leveren 😉 Je kunt deze repen trouwens ook prima als traktatie bij de koffie serveren, daar zijn ze lekker genoeg voor. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 12 energierepen?

* 100 ml honing
* 110 gram boter (of kokosolie)
* 175 gram amandelpasta (te vervangen door 175 gram pindakaas zonder nootjes)
* 50 gram amandelen, grof gesneden
* 30 gram pistachenoten, grof gesneden
* 150 gram (extra) pure chocola, in blokjes
* 75 gram havermout
* 50 gram rozijnen

Hoe maak je deze lekkere energierepen?

Bekleed een bakvorm van 15 bij 15 (of 20 bij 20, dan worden de repen wat minder dik) met bakpapier. Doe dit door twee repen van 15 bij 20 te knippen en de twee stukken ten opzichte van elkaar een kwartslag gedraaid in de bakvorm te leggen.

Smelt de boter of kokosolie in een pannetje op laag vuur. Voeg de amandelpasta en de honing toe als de boter gesmolten is. Roer goed door. Voeg vervolgens de chocola, in blokjes, toe en laat deze op zacht vuur smelten. Blijft wel bij het pannetje in de buurt, amandelpasta kan aanbranden.

Mix in een kom de amandelen, de pistachenoten, de havermout en de rozijnen goed door. Voeg de mix van amandelpasta, honing en chocola toe als de chocolade helemaal gesmolten is. Roer goed door elkaar en stort het geheel dan in de bakvorm. Druk goed aan en zorg dat de massa overal even dik is.

Zet de bakvorm minimaal 2 uur in de koelkast en snijd vervolgens in de gewenste lengte.

DSC_7482

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- ĂŠn portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen