JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

‘De man’ rijdt bijna dagelijks heen en weer naar Belgie, waar hij werkt. Dat betekent soms lange ritten in de auto – zeker nu, nu de regen vaak voor lange files zorgt – en vaak rijden rond etenstijd. Om die reden neemt hij ‘s morgens vaak een ‘snackje’ mee, voor op de terugweg. Meestal zijn dat ontbijtkoekrepen, soms iets anders.
Omdat ook ‘de man’ wel van afwisseling houdt, maakte ik laatst deze energierepen voor ‘m. Hij vond ze lekker genoeg om ze nu met jullie te delen op het blog. Deze repen maak je heel simpel en kun je prima vullen met allerlei ingredienten die je zelf lekker vindt, zo lang je de amandelpasta, boter en honing maar als basis gebruikt. Ik maakte ze met amandelen, rozijnen, chocola en pistachenoten, maar experimenteer vooral ook lekker zelf!

Een waarschuwing vooraf: geef wel een klein servetje of papiertje mee en bewaar de repen zoveel mogelijk in de koelkast. Ze zijn namelijk, juist door de boter, best gevoelig voor warmte, wat weer hele vieze toestanden op kan leveren ๐Ÿ˜‰ Je kunt deze repen trouwens ook prima als traktatie bij de koffie serveren, daar zijn ze lekker genoeg voor. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 12 energierepen?

* 100 ml honing
* 110 gram boter (of kokosolie)
* 175 gram amandelpasta (te vervangen door 175 gram pindakaas zonder nootjes)
* 50 gram amandelen, grof gesneden
* 30 gram pistachenoten, grof gesneden
* 150 gram (extra) pure chocola, in blokjes
* 75 gram havermout
* 50 gram rozijnen

Hoe maak je deze lekkere energierepen?

Bekleed een bakvorm van 15 bij 15 (of 20 bij 20, dan worden de repen wat minder dik) met bakpapier. Doe dit door twee repen van 15 bij 20 te knippen en de twee stukken ten opzichte van elkaar een kwartslag gedraaid in de bakvorm te leggen.

Smelt de boter of kokosolie in een pannetje op laag vuur. Voeg de amandelpasta en de honing toe als de boter gesmolten is. Roer goed door. Voeg vervolgens de chocola, in blokjes, toe en laat deze op zacht vuur smelten. Blijft wel bij het pannetje in de buurt, amandelpasta kan aanbranden.

Mix in een kom de amandelen, de pistachenoten, de havermout en de rozijnen goed door. Voeg de mix van amandelpasta, honing en chocola toe als de chocolade helemaal gesmolten is. Roer goed door elkaar en stort het geheel dan in de bakvorm. Druk goed aan en zorg dat de massa overal even dik is.

Zet de bakvorm minimaal 2 uur in de koelkast en snijd vervolgens in de gewenste lengte.

DSC_7482

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • chocola
  • noten
  • reep
Vorige artikel
  • Avondeten

Tortizza (pizza van tortilla) met avocadomousse

Lees verder
Volgende artikel
  • Zoet

Pepernotencheesecake

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  136 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.