Ferrero Rochers zelf maken

10 mei 2015 | Zoet

Confession: I’m a chocoholic. Ik geloof niet dat deze eeuwigdurende liefde ooit over zal gaan. Helaas, want er zitten al flink wat herinneringen aan heerlijke chocoladetoetjes, -bonbons, -ijsjes en niet te vergeten -repen op mijn heupen. Maar ach, wat word ik blij van chocola, dus het eten van dit bruine goedje dient bij mij een goed doel. Een van mijn favoriete bonbons is Ferrero Rocher, de ideale combi tussen chocola en nootjes. Sinds ik op Culy het recept voor homemade Ferrero Rochers vond, heb ik deze bruine notenbommetjes niet meer in de winkel gekocht. Helaas kon ik laatst het recept niet meer vinden op Culy (en ik kende het, zo bleek, toch niet uit mijn hoofd), maar een korte Google-zoekactie leverde me het recept op van Oh My Foodness. Dus dat gebruikte ik afgelopen week om weer een nieuwe batch Ferrero Rochers te maken. Enjoy!

Wat heb je nodig om ongeveer 10 stuks van deze heerlijke chocobommetjes te maken?

* 100 gram ongebrande hazelnoten, fijngemalen
* 10 hele ongebrande hazelnoten
* 225 gram Nutella
* 100 gram wafels, fijngemalen in de keukenmachine (ik gebruik altijd de Javawafels)
* 200 gram melkchocolade
* als je net zo’n pindakaasliefhebber bent als ik: twee eetlepels pindakaas

Hoe maak je deze homemade Ferrero Rochers?

Doe de helft van de fijngemalen hazelnoten en 3 eetlepels van de fijngemalen wafels in een kom. Voeg hier de Nutella aan toe. Roer goed door. Laat dit mengsel flink opstijven in de koelkast of vriezer. Liefst zo lang mogelijk. In ieder geval zou ik de mix een uur in de vriezer of twee uur in de koelkast laten staan. Vorm na het opstijven balletjes van de chocolademix. Ik neem doorgaans een halve eetlepel per balletje en druk dit plat. Daarop leg ik een hazelnoot. Vouw de chocolademix om de hazelnoot heen. Doe dit met de gehele chocolademix. Maak een mix van de rest van de fijngemalen hazelnoten en wafels. Rol ieder balletje door deze mix en laat ook deze balletjes weer een flinke tijd opstijven in de vriezer of koelkast. Het is belangrijk dat de balletjes goed koud worden omdat je ze straks door warme chocolade gaat rollen. Als de balletjes niet koud genoeg zijn, vallen ze dan snel uit elkaar.

Ferrero Rocher fase 1

Verwarm de chocolade au bain marie (in een aparte kom boven een pannetje kokend water). Voeg hier, als je net zoals ik gek bent op pindakaas, nog twee eetlepels pindakaas aan toe. Rol vervolgens de opgesteven balletjes een voor een door de choco-pindakaasmix en laat uitlekken. Als je nog hazelnoot-wafelmix over hebt, kun je de balletjes garneren met die mix. Doe dat wel als de balletjes nog nat zijn van de warme chocola, dan blijft de hazelnootmix goed plakken. En nu komt het moeilijkste gedeelte uit het recept: wachten tot de chocolade hard geworden is en je in je Ferrero Rocher kunt bijten. Zet als je echt niet kunt wachten de balletjes weer even in de vriezer, dan is de chocola binnen 10 minuten opgedroogd.

Ferrero RocherFerrero Rocher

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen