Ferrero Rochers van pepernoten en marsepein

5 dec 2015 | Zoet

De tijd rond Sinterklaas is voor mij altijd een drukke tijd: niet alleen hebben we natuurlijk de jaarlijkse Sinterklaasviering, ook ben ik in die tijd jarig. En mijn moeder deelt haar verjaardag ook nog eens met Sinterklaas. Een volle, maar leuke tijd dus.

Dit jaar bedacht ik me pas op het laatste moment dat ik natuurlijk – nu ik dit blog heb – niet meer met een gekochte traktatie op mijn werk aan kan komen zetten. Mijn collega’s verwachten meer van mij. Dus moest ik een short cut verzinnen.En gelukkig was deze snel gevonden: ik bedacht een Sinterklaasvariant op de Ferrero Rochers die ik al eerder een keer op het blog zette. En wat bleek? Deze smaakbommetjes werden nog beter ontvangen dan de oorspronkelijke variant 🙂 Sterker nog, ik kreeg de dag erna nog berichtjes van collega’s die er op mijn verjaardag niet waren, dat ze het zo jammer vonden dat ze de traktatie gemist hadden. Er werd op de werkplek blijkbaar over gepraat 🙂

Dus, zoek je nog een lekkere Sinterklaastraktatie? Probeer deze eens! Ik garandeer je groot succes 😉 Enjoy!

Wat heb je nodig om ongeveer 25 stuks van deze heerlijke chocobommetjes te maken?

* 200 gram ongebrande hazelnoten
* 50 gram marsepein, in blokjes van 1 bij 1 cm
* 400 gram Nutella
* 150 gram pepernoten
* 300 gram melkchocolade
* 2 eetlepels pindakaas

PC010111

Hoe maak je deze speciale Sint-Ferrero Rochers?

Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Zorg dat je het niet te fijn maalt, anders wordt het amandelmeel. Er moeten kleine stukjes zichtbaar blijven. Doe hetzelfde daarna met de pepernoten.

Doe de helft van de fijngemalen hazelnoten en 3 eetlepels van de fijngemalen pepernoten in een kom. Voeg hier de Nutella aan toe. Roer goed door. Laat dit mengsel flink opstijven in de koelkast of vriezer. Liefst zo lang mogelijk. In ieder geval zou ik de mix een uur in de vriezer of twee uur in de koelkast laten staan.

Vorm na het opstijven balletjes van de chocolademix. Ik neem doorgaans een halve eetlepel per balletje en druk dit plat. Leg daarop een blokje marsepein. Vouw de chocolademix om de marsepein heen. Doe dit met de gehele chocolademix.

Maak een mix van de rest van de fijngemalen hazelnoten en pepernoten. Rol ieder balletje door deze mix en laat ook deze balletjes weer een flinke tijd opstijven in de vriezer of koelkast. Het is belangrijk dat de balletjes goed koud worden omdat je ze straks door warme chocolade gaat rollen. Als de balletjes niet koud genoeg zijn, vallen ze dan snel uit elkaar.

Verwarm de chocolade au bain marie (in een aparte kom boven een pannetje kokend water). Voeg hier nog twee eetlepels pindakaas aan toe. Rol vervolgens de opgesteven balletjes een voor een door de choco-pindakaasmix en laat uitlekken. Als je nog pepernoot-wafelmix over hebt, kun je de balletjes garneren met die mix. Doe dat wel als de balletjes nog nat zijn van de warme chocola, dan blijft de mix goed plakken. En nu komt het moeilijkste gedeelte uit het recept: wachten tot de chocolade hard geworden is en je in je Ferrero Rocher kunt bijten. Zet als je echt niet kunt wachten de balletjes weer even in de vriezer, dan is de chocola binnen 10 minuten opgedroogd.

PC020132PC020140

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen