JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
glutenvrije amandelcake
  • Zoet

Glutenvrije amandelcake met espresso-icing

Total
40
Shares
1
0
39
0
0

Soms heb je van die bakplannen die heel anders uitwerken dan je van tevoren had bedacht. Deze glutenvrije amandelcake is er zo eentje. Eigenlijk wilde ik namelijk scones maken, maar het beslag werd veel te dun. Dus, change of plans, de scones werden een cake. En wat voor eentje! Zo was ‘ie al lekker, maar toen ik de espresso-icing toevoegde was ik helemaal verkocht.

De koffie haalt namelijk de amandelen nog net ietsje meer naar boven, waardoor je een heerlijke combinatie krijgt. Een soort van amandellatte, maar dan in cakevorm. En het mooie is: de cake is glutenvrij en je hebt er ook niet enorm veel ingredienten voor nodig. Ideaal dus als je zin hebt om te bakken dit weekend!

glutenvrije amandelcake

Wat heb je nodig voor 1 glutenvrije amandelcake?

  • 200 gram amandelmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 gram roomkaas
  • 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren

Voor de icing

  • 50 gram ongezouten boter
  • 100 gram creme fraiche
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 theelepel espressopoeder + extra voor garneren

glutenvrije amandelcake

Hoe maak je deze glutenvrije traktatie?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.

2. Meng het amandelmeel met de kaneel en het bakpoeder.

3. Meng er vervolgens de roomkaas, de basterdsuiker en daarna een voor een de eieren door. Schenk het beslag in de cakevorm.

4. Bak de cake in 50 – 55 minuten in het midden van de oven op een rek. Laat na het bakken afkoelen in de vorm en daarna uit de vorm op een rek.

5. Maak in de tussentijd de icing: laat hiervoor de boter op kamertemperatuur komen en meng ‘m daarna met een mixer met de creme fraiche. Mix er de poedersuiker doorheen als de boter en creme fraiche goed gemixt zijn. Roer als laatste de espressopoeder erdoorheen. Laat de icing eventueel wat opstijven in de koelkast.

6. Giet de icing voor het serveren over de glutenvrije amandelcake. Strooi er eventueel nog wat extra espressopoeder overheen.

glutenvrije amandelcakeglutenvrije amandelcake

1
0
39
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
koffiediner Miss Morrison
  • Delft

JoorKitchen is…. bij het koffiediner van Miss Morrison

Lees verder
Volgende artikel
Loaded nacho's met Pulled Oats
  • Avondeten
  • Borrel

Loaded nacho’s met Pulled Oats en pico de gallo

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  137 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.