Homemade lemon curd

3 jul 2016 | Zoet

Om de een of andere reden heb ik altijd het idee gehad dat lemon curd heel moeilijk te maken zou zijn. Ik maakte het dus ook nooit, terwijl het zo.ontzettend.lekker.is! Je kunt dit gele goedje eten bij scones (jammie), over ijs (dubbel jammie) en je kunt het gebruiken in allerlei koekjes / cakes en meer van dat lekkers (driedubbel jammie). Helaas is lemon curd lang niet overal te krijgen. Dus daarom was ik extra blij toen ik erachter kwam dat je in een handomdraai zelf lemon curd op tafel kunt zetten.

Het blijkt zelfs nog veel eenvoudiger te zijn dan ik dacht om deze lekkere, van oorsprong Engelse lekkernij op tafel te zetten. Zo eenvoudig, dat ik me best een beetje stom voelde toen ik erachter kwam. Jullie hoeven vanaf nu in ieder geval nooit meer te denken dat lemon curd moeilijk te maken is, hoe fijn is dat :-)? Gewoon meteen maken dus. Enjoy!

lemon curd

Wat heb je nodig voor homemade lemon curd?

Voor de curd

  • 2 citroenen
  • 75 gram suiker
  • 50 gram boter, in blokjes
  • 1 ei + 1 eidooier

Nog meer nodig

  • Steelpannetje
  • Rasp
  • Garde

Hoe maak je zelf thuis lemon curd?

1. Rasp de schil van de citroenen met een fijne rasp en doe de stukjes schil in het steelpannetje.

2. Pers vervolgens de citroenen uit (verwijder de pitjes!) en doe het sap ook in het steelpannetje.

3. Voeg de suiker, de boter en het ei en de eidooier toe aan het citroenmengsel en zet het vuur onder het pannetje zachtjes aan. Roer de ingrediënten met een garde door elkaar.

4. Blijf het mengsel roeren totdat het kookt. Kook het mengsel ongeveer 1 minuut door terwijl je blijft kloppen.

5. Zet dan het vuur uit en schenk de curd over in een glazen kommetje of in een glas. Laat afkoelen. Je zult zien dat de curd steeds iets dikker wordt.

Serveer de curd bij scones over over een schaaltje vanille-ijs – heerlijk!

lemon curd

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen