JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Om de een of andere reden heb ik altijd het idee gehad dat lemon curd heel moeilijk te maken zou zijn. Ik maakte het dus ook nooit, terwijl het zo.ontzettend.lekker.is! Je kunt dit gele goedje eten bij scones (jammie), over ijs (dubbel jammie) en je kunt het gebruiken in allerlei koekjes / cakes en meer van dat lekkers (driedubbel jammie). Helaas is lemon curd lang niet overal te krijgen. Dus daarom was ik extra blij toen ik erachter kwam dat je in een handomdraai zelf lemon curd op tafel kunt zetten.

Het blijkt zelfs nog veel eenvoudiger te zijn dan ik dacht om deze lekkere, van oorsprong Engelse lekkernij op tafel te zetten. Zo eenvoudig, dat ik me best een beetje stom voelde toen ik erachter kwam. Jullie hoeven vanaf nu in ieder geval nooit meer te denken dat lemon curd moeilijk te maken is, hoe fijn is dat :-)? Gewoon meteen maken dus. Enjoy!

lemon curd

Wat heb je nodig voor homemade lemon curd?

Voor de curd

  • 2 citroenen
  • 75 gram suiker
  • 50 gram boter, in blokjes
  • 1 ei + 1 eidooier

Nog meer nodig

  • Steelpannetje
  • Rasp
  • Garde

Hoe maak je zelf thuis lemon curd?

1. Rasp de schil van de citroenen met een fijne rasp en doe de stukjes schil in het steelpannetje.

2. Pers vervolgens de citroenen uit (verwijder de pitjes!) en doe het sap ook in het steelpannetje.

3. Voeg de suiker, de boter en het ei en de eidooier toe aan het citroenmengsel en zet het vuur onder het pannetje zachtjes aan. Roer de ingrediënten met een garde door elkaar.

4. Blijf het mengsel roeren totdat het kookt. Kook het mengsel ongeveer 1 minuut door terwijl je blijft kloppen.

5. Zet dan het vuur uit en schenk de curd over in een glazen kommetje of in een glas. Laat afkoelen. Je zult zien dat de curd steeds iets dikker wordt.

Serveer de curd bij scones over over een schaaltje vanille-ijs – heerlijk!

lemon curd

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • fruit
  • homemade
Vorige artikel
Homemade pizza
  • Avondeten

Homemade pizza – zelf pizza maken is zo makkelijk!

Lees verder
Volgende artikel
Mexicaanse gehaktschotel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Mexicaanse chili (vega)

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.