JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Feestdagen
  • Zoet

Kerstcake

Total
107
Shares
27
0
80
0
0

Een echte kerstcake kon natuurlijk niet ontbreken tijdens de 10 days of christmas! Daarom maakte ik een paar dagen geleden deze lekkere en kerstige cake. Heel makkelijk te maken en lekker smeuig. De chocola en de cranberries in de cake maken ‘m extra feestelijk en zorgen voor een minder zoete cake. Erg lekker!

Een kerstmenu start of eindigt met iets zoets, vind ik. En deze cake leent zich daar prima voor. Eet een plakje bij de koffie of maak er halve plakjes van die je serveert met een bolletje ijs en wat slagroom – een ideaal kersttoetje! Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze lekkere kerstcake?

  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 200 gram kwark
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram pure chocola, in stukjes
  • handje gedroogde cranberries
  • eventueel: karamelsaus
  • eventueel: kerstmerengues

kerstcake

Hoe maak je deze lekkere cake?

1. Verhit de oven op 180 graden en vet een cakeblik in met boter. Bestrooi vervolgens het cakeblik met bloem en zorg dat de bloem overal een beetje plakt. Tik de overtollige bloem dan uit het blik.

2. Mix met een mixer de boter met de suiker tot je een geheel krijgt. Voeg dan een voor een de eieren toe. Zorg dat ieder ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.

3. Voeg nu de kwark en het citroensap toe en laat de mixer op laag tempo nog even draaien.

4. Mix in een andere kom de bakpoeder met het bakmeel.

5. Voeg lepel voor lepel het meel met het bakpoeder toe aan de eiermix.

6. Roer vervolgens met de hand de chocoladestukjes en de cranberries door het beslag en stort het beslag in het bakblik.

kerstcake

7. Bak de cake in 40 – 45 minuten gaar in het midden van de oven.

8. Laat de cake 5 minuten afkoelen in het bakblik en stort het dan op een rekje.

9. Wil je de cake afmaken met de karamelsaus? Maak dan de karamelsaus tijdens het bakken van de cake en laat deze saus goed afkoelen. Giet ‘m over de cake als deze bijna helemaal is afgekoeld. Garneer de cake vervolgens met de kerstmerengues en eventueel nog wat cranberries.

kerstcake

27
0
80
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • cake
  • chocola
  • kerst
  • kerstmis
Vorige artikel
kerstmuffins
  • Feestdagen
  • Zoet

Kerstmuffins met dulce de leche

Lees verder
Volgende artikel
wentelteefjes
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Wentelteefjes van (paas)stol

Lees verder
Ook heel lekker
Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

2 reacties
  1. Yvonne schreef:
    24 december 2016 om 3:39 pm

    Net gemaakt en de smaak is goddelijk… heerlijk… lekker…. met clotted cream voor bij het kopje ‘tea’.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      24 december 2016 om 3:41 pm

      Wat fijn om te horen! Daar word ik blij van 🙂 Geniet ervan & heel mooie dagen!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.