JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
kerstcake
  • Feestdagen
  • Zoet

Kerstcake

  • 24 december 2018
  • 2 reacties
Total
99
Shares
27
0
72
0
0

Een echte kerstcake kon natuurlijk niet ontbreken tijdens de 10 days of christmas! Daarom maakte ik een paar dagen geleden deze lekkere en kerstige cake. Heel makkelijk te maken en lekker smeuig. De chocola en de cranberries in de cake maken ‘m extra feestelijk en zorgen voor een minder zoete cake. Erg lekker!

Een kerstmenu start of eindigt met iets zoets, vind ik. En deze cake leent zich daar prima voor. Eet een plakje bij de koffie of maak er halve plakjes van die je serveert met een bolletje ijs en wat slagroom – een ideaal kersttoetje! Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze lekkere kerstcake?

  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 200 gram kwark
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram pure chocola, in stukjes
  • handje gedroogde cranberries
  • eventueel: karamelsaus
  • eventueel: kerstmerengues

kerstcake

Hoe maak je deze lekkere cake?

1. Verhit de oven op 180 graden en vet een cakeblik in met boter. Bestrooi vervolgens het cakeblik met bloem en zorg dat de bloem overal een beetje plakt. Tik de overtollige bloem dan uit het blik.

2. Mix met een mixer de boter met de suiker tot je een geheel krijgt. Voeg dan een voor een de eieren toe. Zorg dat ieder ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.

3. Voeg nu de kwark en het citroensap toe en laat de mixer op laag tempo nog even draaien.

4. Mix in een andere kom de bakpoeder met het bakmeel.

5. Voeg lepel voor lepel het meel met het bakpoeder toe aan de eiermix.

6. Roer vervolgens met de hand de chocoladestukjes en de cranberries door het beslag en stort het beslag in het bakblik.

kerstcake

7. Bak de cake in 40 – 45 minuten gaar in het midden van de oven.

8. Laat de cake 5 minuten afkoelen in het bakblik en stort het dan op een rekje.

9. Wil je de cake afmaken met de karamelsaus? Maak dan de karamelsaus tijdens het bakken van de cake en laat deze saus goed afkoelen. Giet ‘m over de cake als deze bijna helemaal is afgekoeld. Garneer de cake vervolgens met de kerstmerengues en eventueel nog wat cranberries.

kerstcake

27
0
72
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • cake
  • chocola
  • kerst
  • kerstmis
Vorige artikel
kerstmuffins
  • Feestdagen
  • Zoet

Kerstmuffins met dulce de leche

  • 23 december 2018
Lees verder
Volgende artikel
wentelteefjes
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Wentelteefjes van (paas)stol

  • 27 december 2018
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

  • 12 maart 2022
speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

  • 23 februari 2022
Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

  • 15 januari 2022
Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

  • 1 januari 2022
Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

  • 22 december 2021
toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

  • 21 december 2021
Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

  • 2 december 2021
levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

  • 21 november 2021
2 reacties
  1. Yvonne schreef:
    24 december 2016 om 3:39 pm

    Net gemaakt en de smaak is goddelijk… heerlijk… lekker…. met clotted cream voor bij het kopje ‘tea’.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      24 december 2016 om 3:41 pm

      Wat fijn om te horen! Daar word ik blij van 🙂 Geniet ervan & heel mooie dagen!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.