JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
2K
  • Feestdagen
  • Zoet

Kerstcake

  • 24 december 2018
  • 2 reacties
  • 2 minuten lezen
  • 467 x bekeken
Total
41
Shares
2
0
39
0
0

Een echte kerstcake kon natuurlijk niet ontbreken tijdens de 10 days of christmas! Daarom maakte ik een paar dagen geleden deze lekkere en kerstige cake. Heel makkelijk te maken en lekker smeuig. De chocola en de cranberries in de cake maken ‘m extra feestelijk en zorgen voor een minder zoete cake. Erg lekker!

Een kerstmenu start of eindigt met iets zoets, vind ik. En deze cake leent zich daar prima voor. Eet een plakje bij de koffie of maak er halve plakjes van die je serveert met een bolletje ijs en wat slagroom – een ideaal kersttoetje! Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze lekkere kerstcake?

  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 200 gram kwark
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram pure chocola, in stukjes
  • handje gedroogde cranberries
  • eventueel: karamelsaus
  • eventueel: kerstmerengues

kerstcake

Hoe maak je deze lekkere cake?

1. Verhit de oven op 180 graden en vet een cakeblik in met boter. Bestrooi vervolgens het cakeblik met bloem en zorg dat de bloem overal een beetje plakt. Tik de overtollige bloem dan uit het blik.

2. Mix met een mixer de boter met de suiker tot je een geheel krijgt. Voeg dan een voor een de eieren toe. Zorg dat ieder ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.

3. Voeg nu de kwark en het citroensap toe en laat de mixer op laag tempo nog even draaien.

4. Mix in een andere kom de bakpoeder met het bakmeel.

5. Voeg lepel voor lepel het meel met het bakpoeder toe aan de eiermix.

6. Roer vervolgens met de hand de chocoladestukjes en de cranberries door het beslag en stort het beslag in het bakblik.

kerstcake

7. Bak de cake in 40 – 45 minuten gaar in het midden van de oven.

8. Laat de cake 5 minuten afkoelen in het bakblik en stort het dan op een rekje.

9. Wil je de cake afmaken met de karamelsaus? Maak dan de karamelsaus tijdens het bakken van de cake en laat deze saus goed afkoelen. Giet ‘m over de cake als deze bijna helemaal is afgekoeld. Garneer de cake vervolgens met de kerstmerengues en eventueel nog wat cranberries.

kerstcake

2
0
39
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • cake
  • chocola
  • kerst
  • kerstmis
Vorige artikel
kerstmuffins
  • Feestdagen
  • Zoet

Kerstmuffins met dulce de leche

  • 23 december 2018
Lees verder
Volgende artikel
wentelteefjes
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Wentelteefjes van (paas)stol

  • 27 december 2018
Lees verder
Ook lekker:
zalmbonbons kerst
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen

Zalmbonbons voor kerst

  • 10 december 2019
Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry

  • 8 december 2019
taart van eierkoeken met kruidnoten
Lees verder
  • Dessert
  • Zoet

Taart van eierkoeken met kruidnoten

  • 2 december 2019
Sinterklaascrumble met koffiemascarpone
Lees verder
  • Dessert
  • Zoet

Sinterklaascrumble met koffiemascarpone

  • 17 november 2019
appeltaart met een twist
Lees verder
  • Zoet

Appeltaart met een twist

  • 6 oktober 2019
crumble met zacht fruit
Lees verder
  • Dessert
  • Ontbijt
  • Zoet

Crumble met zacht fruit en passievrucht

  • 29 september 2019
glutenvrije amandelcake
Lees verder
  • Zoet

Glutenvrije amandelcake met espresso-icing

  • 13 juli 2019
5x zoete recepten
Lees verder
  • Zoet

5x zoete recepten voor Brenda Kookt

  • 26 mei 2019
2 reacties
  1. Yvonne schreef:
    24 december 2016 om 3:39 pm

    Net gemaakt en de smaak is goddelijk… heerlijk… lekker…. met clotted cream voor bij het kopje ‘tea’.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      24 december 2016 om 3:41 pm

      Wat fijn om te horen! Daar word ik blij van 🙂 Geniet ervan & heel mooie dagen!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZALMBONBONS NU ONLINE | Een topper voor het kerstdiner, deze zalmbonbons! Heel makkelijk te maken en beter nog, ze worden lekkerder als je ze iets langer van tevoren maakt 😁 Superhandig! 144 44
NU ONLINE - KERST IS ON! | Oke, voordat je denkt dat ik superhappy ben dat het bijna kerst is - you're wrong! Ik ben niet zo'n megafan van de decembermaand, maar that's too personal om hier verder uit te leggen 🙃 Wat ik wel heel leuk vind aan de decembermaand is dat iedereen zo bezig is met eten. Wat ga ik eten met Kerst? Maak ik nog wat lekkers voor Sinterklaas? Etcetera. Ook mensen die doorgaans niet zo met eten bezig zijn. Supergezellig! 168 48
IT'S MY BIRTHDAY 🎉 | Eigenlijk was ik niet van plan om iets met mn verjaardag te doen. Achter de schermen doe ik dat ook niet, ik heb straks eerst een zakelijke afspraak en daarna ga ik lekker koffiedrinken met iemand aan wie ik niet verteld heb dat ik vandaag jarig ben (hopelijk leest ze niet meer nu 😉). Maar! Ik werd zaterdagochtend wakker met een megaleuk idee voor een verjaardagsbaksel en omdat ik ook wist dat ik dat baksel binnen 35 (!!) minuten op tafel zou kunnen zetten, wilde ik het meteen maken 😁 En zoals je ziet is dat gelukt! En omdat het zo'n fijn baksel werd en het ook megageschikt is voor Sinterklaas, besloot ik het recept vandaag met jullie te delen 🙌 228 143
NU ONLINE | Toen ik jullie van de week vroeg welk recept eerder online moest komen, deze halloumi-wortelfrietjes met avocadomayonaise of een heerlijke dikke soep met halloumicrumble, was jullie antwoord megaduidelijk: FRIETJES! En ik kan jullie ook niet anders dan gelijk geven, deze frietjes zijn THE BOMB (zeggen we dat nog tegenwoordig 🙈? Of blijkt nu dat ik toch wel richting de big 4.0. ga ergens de komend jaren 🙈😂?)! Ik ontdekte dit recept zoals ik de laatste tijd meer recepten ontdek: door restjes uit de koelkast op te maken. En voordat je nu denkt, lekker duurzaam bezig Joor! Dat koelkastkoken heeft helaas een andere reden 😉 Als nieuwbakken zzp'er met nog niet een mega-uithoudingsvermogen en een zzp-bestaan dat een half jaar of jaar eerder begon dan ik zelf had gepland, is op dit moment het doen van luxe boodschappen en weggooien van restjes niet zo slim ☺ En zeg nou zelf, als uit besparingsoogpunt dit soort lekkere frietjes ontstaan, dan is daar helemaal niets mis mee toch 😁? Deze halloumi-wortelfrietjes ontstonden dus per ongeluk toen ik restjes op wilde maken en nu is het een standaardrecept op avonden dat ik anders wellicht naar de snackbar zou zijn gerend. Dit is namelijk net zo lekker. En een stukje gezonder. Dus. Gewoon proberen via de link in de bio! 148 38
TIJD VOOR KOFFIE! | Oh jongers! Het was al veel te lang geleden dat er een kop koffie op mijn timeline stond 🙃 En dat terwijl ik daar toch een beetje om bekend stond 😉 Dus koffietijd! 146 26
NU ONLINE | Onze echtelijke twisten gaan nooit over de grote zaken des levens (daar zitten we meestal wel over op 1 lijn), maar er is wel een issue dat eens in de zoveel tijd de hoek om komt kijken. En dat issue heet pompoen. @jurgenkoster is geen fan en dat vind ik stom. Echt heel stom. 196 48
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?