Kinder Buenocheesecake uit Guilty Pleasures van Oh My Foodness

22 nov 2015 | Zoet

Enige tijd geleden vroeg ik op mijn Facebookpagina welk van de recepten uit Guilty Pleasures van Oh My Foodness ik op mijn blog zou moeten zetten. Er werd druk gereageerd en de meningen waren verdeeld. Eerder plaatste ik al het lekkere en makkelijke recept voor pulled pork op het blog, maar ik vind eigenlijk dat dit recept – dat bijna evenveel werd aangevraagd door de Facebookvolgers – ook niet mocht ontbreken. Dus doe ik lekker ‘stout’ en plaats ik ook dit recept op het blog. Voor iedereen die fan is van Kinder Bueno, chocola, cheesecake of anders zoets. Het neefje van ‘de man’ was er helemaal wild van en eerlijk gezegd, ik was dat ook 🙂 Een advies vooraf: neem een klein stukje, want hij is machtig lekker 🙂 Enjoy!

Wat heb je nodig voor 1 heerlijke Kinder Buenocheesecake?

* 200 gram chocolate-chipcookies
* 60 gram ongezouten roomboter + extra om in te vetten
* 250 ml slagroom
* 250 gram mascarpone
* 250 gram volle kwark
* 100 gram witte basterdsuiker
* 8 stuks Kinder Bueno + 2 stuks ter garnering
* 50 gram gesmolten chocolade

DSC_7168

Hoe maak je deze goddelijke traktatie?

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter. Verkruimel vervolgens de koekjes. Dit kun je in de keukenmachine doen, maar je kunt de koekjes ook klein krijgen door ze in een dik plastic zakje te doen en daar met iets zwaars op te slaan. Ik vind dat stiekem heel leuk om te doen 😉

Smelt ondertussen de boter in een sauspannetje op laag vuur. Voeg, als de boter gesmolten is, de koekjes toe en roer door elkaar. Stort dan de koek-botermix in de springvorm en druk met een lepel goed aan. Zorg dat de hele bodem bedekt is. Zet de taartbodem vervolgens in de koelkast.

Klop de slagroom lobbig en voeg er vervolgens de mascarpone, de kwark en de suiker aan toe. Roer voorzichtig door, zodat de slagroom zijn luchtigheid niet verliest. Roer en vouw totdat alles mooi gemixt is. Zet even weg.

Verkruimel 8 Kinder Bueno’s boven een kommetje en verwarm dit kommetje au bain marie totdat de chocoladerepen smelten. Prak fijn met een vork totdat je een prutje krijgt. Voeg dit prutje vervolgens toe aan het mascarpone-slagroommengsel. Haal de springvorm met bodem vervolgens uit de koelkast en stort de mix in de springvorm. Laat de cheesecake minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Voordat je gaat serveren: verwarm de chocolade au bain marie en maak een mooi patroontje over de cheesecake heen. Verdeel ook de 2 overgebleven Kinder Bueno’s over de taart. Laat nog even 10 minuten in de koelkast extra opstijven en snijd de taart dan aan.

DSC_7191DSC_7178

Nieuwsgierig geworden?

[bol_product_links block_id=”bol_563ce02fbf737_selected-products” products=”9200000045904634″ name=”Guilty Pleasures – JoorKitchen” sub_id=”3″ link_color=”205599″ subtitle_color=”91BDFF” pricetype_color=”000000″ price_color=”526ECC” deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”450″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen