JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Zoet

Kinder Buenocheesecake uit Guilty Pleasures van Oh My Foodness

Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Enige tijd geleden vroeg ik op mijn Facebookpagina welk van de recepten uit Guilty Pleasures van Oh My Foodness ik op mijn blog zou moeten zetten. Er werd druk gereageerd en de meningen waren verdeeld. Eerder plaatste ik al het lekkere en makkelijke recept voor pulled pork op het blog, maar ik vind eigenlijk dat dit recept – dat bijna evenveel werd aangevraagd door de Facebookvolgers – ook niet mocht ontbreken. Dus doe ik lekker ‘stout’ en plaats ik ook dit recept op het blog. Voor iedereen die fan is van Kinder Bueno, chocola, cheesecake of anders zoets. Het neefje van ‘de man’ was er helemaal wild van en eerlijk gezegd, ik was dat ook πŸ™‚ Een advies vooraf: neem een klein stukje, want hij is machtig lekker πŸ™‚ Enjoy!

Wat heb je nodig voor 1 heerlijke Kinder Buenocheesecake?

* 200 gram chocolate-chipcookies
* 60 gram ongezouten roomboter + extra om in te vetten
* 250 ml slagroom
* 250 gram mascarpone
* 250 gram volle kwark
* 100 gram witte basterdsuiker
* 8 stuks Kinder Bueno + 2 stuks ter garnering
* 50 gram gesmolten chocolade

DSC_7168

Hoe maak je deze goddelijke traktatie?

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter. Verkruimel vervolgens de koekjes. Dit kun je in de keukenmachine doen, maar je kunt de koekjes ook klein krijgen door ze in een dik plastic zakje te doen en daar met iets zwaars op te slaan. Ik vind dat stiekem heel leuk om te doen πŸ˜‰

Smelt ondertussen de boter in een sauspannetje op laag vuur. Voeg, als de boter gesmolten is, de koekjes toe en roer door elkaar. Stort dan de koek-botermix in de springvorm en druk met een lepel goed aan. Zorg dat de hele bodem bedekt is. Zet de taartbodem vervolgens in de koelkast.

Klop de slagroom lobbig en voeg er vervolgens de mascarpone, de kwark en de suiker aan toe. Roer voorzichtig door, zodat de slagroom zijn luchtigheid niet verliest. Roer en vouw totdat alles mooi gemixt is. Zet even weg.

Verkruimel 8 Kinder Bueno’s boven een kommetje en verwarm dit kommetje au bain marie totdat de chocoladerepen smelten. Prak fijn met een vork totdat je een prutje krijgt. Voeg dit prutje vervolgens toe aan het mascarpone-slagroommengsel. Haal de springvorm met bodem vervolgens uit de koelkast en stort de mix in de springvorm. Laat de cheesecake minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Voordat je gaat serveren: verwarm de chocolade au bain marie en maak een mooi patroontje over de cheesecake heen. Verdeel ook de 2 overgebleven Kinder Bueno’s over de taart. Laat nog even 10 minuten in de koelkast extra opstijven en snijd de taart dan aan.

DSC_7191DSC_7178

Nieuwsgierig geworden?

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • chocola
  • zoet
Vorige artikel
  • Borrel

Borrelhapjes #1

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Tortizza (pizza van tortilla) met avocadomousse

Lees verder
Ook heel lekker
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND πŸ™Œβ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los πŸ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week πŸ₯΅ Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt πŸ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.