JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
pepernotencake
  • Zoet

Kruidnotencake

  • 15 november 2016
  • 2 reacties
Total
5
Shares
0
0
5
0
0

Sinterklaastijd! Tijd voor pepernoten, chocolademelk en speculaas. Mijn favo tijd van het jaar – niet in de minste plaats omdat ik zelf ook in deze tijd jarig ben. Nu Sinterklaas officieel in het land is, wordt het natuurlijk tijd voor Sint-recepten! Je vindt op het blog al deze heerlijke pepernotencheesecake, deze pittige pepernoten met cayennepeper en deze goddelijke Ferrero Rochers met pepernoten en marsepein en nu is het tijd voor nog een nieuw recept!

Deze heerlijke kruidnotencake maakte ik toen ik chocoladekruidnoten over had en er eens iets anders mee wilde doen dan zo opeten. Ik maakte er deze jammie cake die je – beloofd! – meteen lekker zult vinden. Probeer maar!

pepernotencake

Wat heb je nodig voor deze kruidnotencake?

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel + 1 eetlepel extra
  • 180 gram olijfolie
  • 180 gram donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels (kokos)melk
  • 250 gram chocoladepepernoten

pepernotencake

Hoe maak je deze cake?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Zorg dat je een bakrek of -blik net onder het midden van de oven hebt staan.

2. Vet het cakeblik in met wat boter of olie en strooi hier vervolgens wat bloem op. Draai de vorm rond zodat overal in de vorm een beetje bloem blijft plakken. Gooi de overtollige bloem weg.

3. Mix in een kom de suiker met de olijfolie. Roer goed door totdat de suiker helemaal is opgelost in de olijfolie. Je kunt daar natuurlijk ook een keukenmachine voor gebruiken.

4. Voeg 1 voor 1 de eieren vervolgens toe. Wacht steeds totdat het ei is opgenomen in de olijfolie. Voeg dan de 4 eetlepels (amandel)melk toe. Voeg daarna de cakebloem of het zelfrijzend bakmeel samen met de koek- en speculaaskruiden bij de olijfoliemix. Roer goed door totdat je een mooi geheel krijgt.

5. Snijd of hak 50 gram van de chocoladekruidnoten klein.

6. Mix 200 gram kruidnoten met de extra eetlepel bloem. Voeg ze vervolgens toe aan het beslag. Strooi de gehakte kruidnoten eroverheen.

7. Schenk het beslag in de cakemix en zet de cake voor 50 – 60 minuten in de oven. De cake is gaar als een sateprikker er schoon uitkomt.

8. Laat de cake na het bakken 5 minuten afkoelen in het bakblik en stort de cake vervolgens op een rooster. Snijd de cake aan als ‘ie afgekoeld is.

pepernotencake

0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • cake
  • pepernoten
  • sint
Vorige artikel
snickersijs
  • Zoet

Snickersijs

  • 16 juli 2016
Lees verder
Volgende artikel
Rocky road-kraamhapjes
  • Zoet

Rocky road-kraamhapjes (van BrendaKookt)

  • 27 november 2016
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

  • 12 maart 2022
speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

  • 23 februari 2022
Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

  • 1 januari 2022
Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

  • 22 december 2021
toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

  • 21 december 2021
Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

  • 2 december 2021
levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

  • 21 november 2021
Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

  • 11 november 2021
2 reacties
  1. Marianne schreef:
    3 december 2016 om 3:24 pm

    Mmmm verrukkelijk, het is een luchtige cake met de smaak van peperkoek, lekker ook de stukjes chocolade die je er in proeft en het knapperige van de kruidnoten.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      13 december 2016 om 11:22 am

      Dank je wel! Wat leuk om te horen dat je de cake gemaakt hebt :-)!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.