Voor de zoetekauw

Kruidnotencake

15 november 2016

Sinterklaastijd! Tijd voor pepernoten, chocolademelk en speculaas. Mijn favo tijd van het jaar – niet in de minste plaats omdat ik zelf ook in deze tijd jarig ben. Nu Sinterklaas officieel in het land is, wordt het natuurlijk tijd voor Sint-recepten! Je vindt op het blog al deze heerlijke pepernotencheesecake, deze pittige pepernoten met cayennepeper en deze goddelijke Ferrero Rochers met pepernoten en marsepein en nu is het tijd voor nog een nieuw recept!

Deze heerlijke kruidnotencake maakte ik toen ik chocoladekruidnoten over had en er eens iets anders mee wilde doen dan zo opeten. Ik maakte er deze jammie cake die je – beloofd! – meteen lekker zult vinden. Probeer maar!

pepernotencake

Wat heb je nodig voor deze kruidnotencake?

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel + 1 eetlepel extra
  • 180 gram olijfolie
  • 180 gram donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels (kokos)melk
  • 250 gram chocoladepepernoten

pepernotencake

Hoe maak je deze cake?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Zorg dat je een bakrek of -blik net onder het midden van de oven hebt staan.

2. Vet het cakeblik in met wat boter of olie en strooi hier vervolgens wat bloem op. Draai de vorm rond zodat overal in de vorm een beetje bloem blijft plakken. Gooi de overtollige bloem weg.

3. Mix in een kom de suiker met de olijfolie. Roer goed door totdat de suiker helemaal is opgelost in de olijfolie. Je kunt daar natuurlijk ook een keukenmachine voor gebruiken.

4. Voeg 1 voor 1 de eieren vervolgens toe. Wacht steeds totdat het ei is opgenomen in de olijfolie. Voeg dan de 4 eetlepels (amandel)melk toe. Voeg daarna de cakebloem of het zelfrijzend bakmeel samen met de koek- en speculaaskruiden bij de olijfoliemix. Roer goed door totdat je een mooi geheel krijgt.

5. Snijd of hak 50 gram van de chocoladekruidnoten klein.

6. Mix 200 gram kruidnoten met de extra eetlepel bloem. Voeg ze vervolgens toe aan het beslag. Strooi de gehakte kruidnoten eroverheen.

7. Schenk het beslag in de cakemix en zet de cake voor 50 – 60 minuten in de oven. De cake is gaar als een sateprikker er schoon uitkomt.

8. Laat de cake na het bakken 5 minuten afkoelen in het bakblik en stort de cake vervolgens op een rooster. Snijd de cake aan als β€˜ie afgekoeld is.

pepernotencake

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Marianne 3 december 2016 at 3:24 pm

    Mmmm verrukkelijk, het is een luchtige cake met de smaak van peperkoek, lekker ook de stukjes chocolade die je er in proeft en het knapperige van de kruidnoten.

    • Reply JoorKitchen 13 december 2016 at 11:22 am

      Dank je wel! Wat leuk om te horen dat je de cake gemaakt hebt :-)!

    Leave a Reply