JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
8
Shares
0
0
8
0
0

Een kerstmenu verdient natuurlijk een gedenkwaardig slot. En geloof me, deze lavacakejes bieden je dat slot. Gaar van buiten, maar nog heerlijk zacht van binnen. Jammie! Ik dacht altijd dat het mij niet lukte om dit soort cakejes te maken, maar het blijkt een stuk makkelijker dan gedacht. De keren dat ik deze cakejes gemaakt hebt, lukten ze altijd!

Het mooie van deze cakejes is verder dat je ze prima een dag van tevoren kunt maken en klaar kunt zetten (in de koelkast). Op de avond zelf kost het je dan 10 minuten (plus opwarmen van de oven) om ze af te maken. Zo houd je voldoende tijd over om aan je gasten te besteden. Ideaal! Gewoon snel proberen dus 🙂

Lavacakejes 1 JoorKitchen

Wat heb je nodig voor 4 heerlijke lavacakejes?

  • 110 gram pure chocola
  • 110 gram boter
  • 2 eieren + 2 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels bloem + extra voor de ramekinschaaltjes
  • 4 ramekinschaaltjes van 9 cm

Lavacakejes JoorKitchen

Hoe maak je dit lekkere toetje?

1. Vet vier ramekinschaaltjes in met boter. Doe in ieder ingevet schaaltje een halve eetlepel bloem. Verdeel de bloem over de ramekins. Dat doe je door de schaaltjes langzaam rond te draaien. Zorg dat ook de zijkanten bedekt zijn. Tik ieder schaaltje dan omgekeerd twee keer op je werkblad om de overtollige bloem te verwijderen.

2. Verwarm de oven voor op 230 graden.

3. Smelt de chocolade met de boter au bain marie en laat wat afkoelen.

4. Mix in de tussentijd de suiker met de eieren en de eidooiers in een mixer op middelhoge snelheid totdat de mix in volume is verdubbeld.

5. Giet, rustig schenkend, de iets afgekoelde chocolade al mixend door de eiermix. Doe dit op de laagste snelheid.

6. Zet de mixer uit als de mix helemaal mooi gemend is. Roer vervolgens de twee eetlepels bloem erdoor.

7. Verdeel de chocolademix over de vier schaaltjes. Je kunt de schaaltjes nu in de koelkast zetten tot vlak voordat je het toetje wil serveren.

8. Bak de lavacakejes in 7 minuten bruin in de oven.

Verwijder de cakejes uit de vormpjes door ze op het bord dat je gaat gebruiken de storten. Serveer de cakejes meteen met wat roomijs en slagroom.

Lavacakejes JoorKitchenLavacakejes JoorKitchen

0
0
8
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • chocola
  • kerst
  • toetje
  • zoet
Vorige artikel
vegetarische strudel JoorKitchen
  • Avondeten
  • Feestdagen

Kerstmenu 2: vegetarisch kerstmenu

Lees verder
Volgende artikel
Duitse vleesschotel 10 JoorKitchen
  • Avondeten
  • Feestdagen

Duitse vleesschotel

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Cinnamon pancakes

Midden-Oosterse borrelplank1
Lees verder
  • Borrel
  • Feestdagen

Midden-Oosterse borrelplank

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.