Lavacakejes

17 dec 2016 | Feestdagen, Zoet

Een kerstmenu verdient natuurlijk een gedenkwaardig slot. En geloof me, deze lavacakejes bieden je dat slot. Gaar van buiten, maar nog heerlijk zacht van binnen. Jammie! Ik dacht altijd dat het mij niet lukte om dit soort cakejes te maken, maar het blijkt een stuk makkelijker dan gedacht. De keren dat ik deze cakejes gemaakt hebt, lukten ze altijd!

Het mooie van deze cakejes is verder dat je ze prima een dag van tevoren kunt maken en klaar kunt zetten (in de koelkast). Op de avond zelf kost het je dan 10 minuten (plus opwarmen van de oven) om ze af te maken. Zo houd je voldoende tijd over om aan je gasten te besteden. Ideaal! Gewoon snel proberen dus 🙂

Lavacakejes 1 JoorKitchen

Wat heb je nodig voor 4 heerlijke lavacakejes?

  • 110 gram pure chocola
  • 110 gram boter
  • 2 eieren + 2 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels bloem + extra voor de ramekinschaaltjes
  • 4 ramekinschaaltjes van 9 cm

Lavacakejes JoorKitchen

Hoe maak je dit lekkere toetje?

1. Vet vier ramekinschaaltjes in met boter. Doe in ieder ingevet schaaltje een halve eetlepel bloem. Verdeel de bloem over de ramekins. Dat doe je door de schaaltjes langzaam rond te draaien. Zorg dat ook de zijkanten bedekt zijn. Tik ieder schaaltje dan omgekeerd twee keer op je werkblad om de overtollige bloem te verwijderen.

2. Verwarm de oven voor op 230 graden.

3. Smelt de chocolade met de boter au bain marie en laat wat afkoelen.

4. Mix in de tussentijd de suiker met de eieren en de eidooiers in een mixer op middelhoge snelheid totdat de mix in volume is verdubbeld.

5. Giet, rustig schenkend, de iets afgekoelde chocolade al mixend door de eiermix. Doe dit op de laagste snelheid.

6. Zet de mixer uit als de mix helemaal mooi gemend is. Roer vervolgens de twee eetlepels bloem erdoor.

7. Verdeel de chocolademix over de vier schaaltjes. Je kunt de schaaltjes nu in de koelkast zetten tot vlak voordat je het toetje wil serveren.

8. Bak de lavacakejes in 7 minuten bruin in de oven.

Verwijder de cakejes uit de vormpjes door ze op het bord dat je gaat gebruiken de storten. Serveer de cakejes meteen met wat roomijs en slagroom.

Lavacakejes JoorKitchenLavacakejes JoorKitchen

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen