JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Dessert
  • Zoet

Makkelijke appelcrumble

Total
9
Shares
0
0
9
0
0

Eergisteren had ik mijn laarzen, een vest en een regenjas aan en nog had ik het koud. En dat begin september! Het weer is werklijk waar losgeslagen en de herfst lijkt nu echt zijn intrede te hebben gedaan. Zonde, want ik ben gek op de nazomer en die slaan we nu over lijkt het wel. Het enige voordeel van deze weersomslag dat ik kan bedenken, is dat het nu sneller tijd is voor warme, kruidige (oven)schotels en meer herfstachtige gerechten. Ook geen straf. Ik maak graag hartige taarten, warme gerechten en kruidige soepen. Dus ging ik afgelopen vrijdag maar meteen aan de slag met mijn eerste creatie.

Eigenlijk ben ik geen fan van warm fruit. Ik vind het doorgaans zonde om licht, sappig fruit te verwarmen en er – voor mijn gevoel – een voller & zwaarder ingrediënt van te maken. De enige uitzondering vind ik appel, die is warm altijd lekker. Dus toen ik ChefSteps – wiens YouTubefilmpjes ‘de man’ en ik steevast kijken – een kersencrumble zag maken, wist ik meteen dat ik dat met appels zou gaan maken. Ideaal voor op dit soort natte dagen als afgelopen week. Enjoy!

appelcrumble

Wat heb je nodig voor een crumble voor 3-4 personen?

Voor de appels

  • 300 gram appel, ongeschild en in blokjes
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/8 theelepel zout
  • 50 gram witte suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel kaneel

Voor de crumble

  • 50 gram havermoutvlokken
  • 50 gram amandelmeel
  • 1/8 theelepel zout
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • 50 gram witte suiker
  • 1 eigeel

appelcrumble

Hoe maak je deze heerlijke appelcrumble?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Vermeng vervolgens de appel met de maizena. Zorg dat alle blokjes een beetje maizena hebben. Meng dan het zout, de suiker, het citroensap en de kaneel door de appel. Meng goed door en laat even staan. Je zult zien dat de appels wat gaan ‘zweten’, dat komt door het zout en hoort zo.

3. Maak nu de crumble door met je handen de boter door het meel, de havermoutvlokken, de suiker, het zout en het eigeel te mengen. Je mengsel moet uiteindelijk de structuur van nat zand krijgen.

4, Doe vervolgens de appel in een ovenschaal. Leg daarna een laag crumble over de appels heen. Bak de crumble nu 45 -60 minuten in de oven totdat de bovenkant krokant is. Warm opeten met slagroom of een bolletje ijs.

appelcrumbleappelcrumble

0
0
9
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • appel
  • fruit
  • toetje
Vorige artikel
worteltaart
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Hartige worteltaart

Lees verder
Volgende artikel
Salsa Verde Delft
  • Delft

5x hotspots Delft buiten het centrum

Lees verder
Ook heel lekker
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.