JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Eergisteren had ik mijn laarzen, een vest en een regenjas aan en nog had ik het koud. En dat begin september! Het weer is werklijk waar losgeslagen en de herfst lijkt nu echt zijn intrede te hebben gedaan. Zonde, want ik ben gek op de nazomer en die slaan we nu over lijkt het wel. Het enige voordeel van deze weersomslag dat ik kan bedenken, is dat het nu sneller tijd is voor warme, kruidige (oven)schotels en meer herfstachtige gerechten. Ook geen straf. Ik maak graag hartige taarten, warme gerechten en kruidige soepen. Dus ging ik afgelopen vrijdag maar meteen aan de slag met mijn eerste creatie.

Eigenlijk ben ik geen fan van warm fruit. Ik vind het doorgaans zonde om licht, sappig fruit te verwarmen en er – voor mijn gevoel – een voller & zwaarder ingrediënt van te maken. De enige uitzondering vind ik appel, die is warm altijd lekker. Dus toen ik ChefSteps – wiens YouTubefilmpjes ‘de man’ en ik steevast kijken – een kersencrumble zag maken, wist ik meteen dat ik dat met appels zou gaan maken. Ideaal voor op dit soort natte dagen als afgelopen week. Enjoy!

appelcrumble

Wat heb je nodig voor een crumble voor 3-4 personen?

Voor de appels

  • 300 gram appel, ongeschild en in blokjes
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/8 theelepel zout
  • 50 gram witte suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel kaneel

Voor de crumble

  • 50 gram havermoutvlokken
  • 50 gram amandelmeel
  • 1/8 theelepel zout
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • 50 gram witte suiker
  • 1 eigeel

appelcrumble

Hoe maak je deze heerlijke appelcrumble?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Vermeng vervolgens de appel met de maizena. Zorg dat alle blokjes een beetje maizena hebben. Meng dan het zout, de suiker, het citroensap en de kaneel door de appel. Meng goed door en laat even staan. Je zult zien dat de appels wat gaan ‘zweten’, dat komt door het zout en hoort zo.

3. Maak nu de crumble door met je handen de boter door het meel, de havermoutvlokken, de suiker, het zout en het eigeel te mengen. Je mengsel moet uiteindelijk de structuur van nat zand krijgen.

4, Doe vervolgens de appel in een ovenschaal. Leg daarna een laag crumble over de appels heen. Bak de crumble nu 45 -60 minuten in de oven totdat de bovenkant krokant is. Warm opeten met slagroom of een bolletje ijs.

appelcrumbleappelcrumble

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • appel
  • fruit
  • toetje
Vorige artikel
worteltaart
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Hartige worteltaart

Lees verder
Volgende artikel
Salsa Verde Delft
  • Delft

5x hotspots Delft buiten het centrum

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Cinnamon pancakes

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.