JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Warme appeltaart met slagroom en ijs, je kunt me er ‘s nachts voor wakker maken. Jammie! Warme appel is een van de fruitsoorten die ik wel lekker vind als je ‘m verwarmt, doorgaans ben ik daar namelijk niet zo’n fan van. In deze taartjes, die ik maakte omdat ik bladerdeeg overhad van de hartige taart die ik die dag maakte, zit niet alleen warme appel, maar ook een goddelijke karamelsaus. Zo lekker! Deze karamelsaus zakt tijdens het bakken nog wat naar de bodem, waardoor deze taartjes een heerlijk knapperige bodem krijgen. Ik maakte ze op de bonnefooi en nu denk ik dat ik ze nooit meer laat gaan. They’re here to stay 🙂 Enjoy!

Wat heb je nodig voor 4 heerlijke appel-karameltaartjes?

* 2 appels (ik gebruikte Braeburn, maar Jonagold is ook prima), in blokjes gesneden
* 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
* 1 portie karamelsaus
* 4 kleine vormpjes – ik gebruikte taartvormpjes, maar muffinvormpjes werken ook prima
* zure room

Hoe maak je deze heerlijke taartjes?

Verwarm de oven op 200 graden en vet de vormpjes in met boter. Gebruik 1 plakje bladerdeeg per vormpje en zorg dat je (bijna) het hele vormpje bedekt. Zet de vormpjes 5 minuten in de oven, zodat het bladerdeeg wat harder kan worden.

Maak vervolgens de karamelsaus. Voeg aan het einde de stukjes appel toe en laat de appels even kort opwarmen.

DSC_7042

Vul nu alle bakjes met 1 -2 volle eetlepels appelstukjes. Voeg ook 2 eetlepels karamelsaus extra toe. Zet de vormpjes terug in de oven en bak de taartjes in 15 – 20 minuten gaar. Laat de taartjes na het bakken kort afkoelen, haal ze uit de vorm en serveer ze met een dot zure room.

DSC_7061DSC_7074DSC_7083

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • appel
  • karamel
  • taart
  • zoet
Vorige artikel
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit… Guilty pleasures van Oh My Foodness

Lees verder
Volgende artikel
  • Reviews hotspots

JoorKitchen eet…. bij Jamie’s Italian

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.