JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie GrandcafΓ© Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Zoet

Makkelijke taartjes met appel en karamel

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Warme appeltaart met slagroom en ijs, je kunt me er ‘s nachts voor wakker maken. Jammie! Warme appel is een van de fruitsoorten die ik wel lekker vind als je ‘m verwarmt, doorgaans ben ik daar namelijk niet zo’n fan van. In deze taartjes, die ik maakte omdat ik bladerdeeg overhad van de hartige taart die ik die dag maakte, zit niet alleen warme appel, maar ook een goddelijke karamelsaus. Zo lekker! Deze karamelsaus zakt tijdens het bakken nog wat naar de bodem, waardoor deze taartjes een heerlijk knapperige bodem krijgen. Ik maakte ze op de bonnefooi en nu denk ik dat ik ze nooit meer laat gaan. They’re here to stay πŸ™‚ Enjoy!

Wat heb je nodig voor 4 heerlijke appel-karameltaartjes?

* 2 appels (ik gebruikte Braeburn, maar Jonagold is ook prima), in blokjes gesneden
* 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
* 1 portie karamelsaus
* 4 kleine vormpjes – ik gebruikte taartvormpjes, maar muffinvormpjes werken ook prima
* zure room

Hoe maak je deze heerlijke taartjes?

Verwarm de oven op 200 graden en vet de vormpjes in met boter. Gebruik 1 plakje bladerdeeg per vormpje en zorg dat je (bijna) het hele vormpje bedekt. Zet de vormpjes 5 minuten in de oven, zodat het bladerdeeg wat harder kan worden.

Maak vervolgens de karamelsaus. Voeg aan het einde de stukjes appel toe en laat de appels even kort opwarmen.

DSC_7042

Vul nu alle bakjes met 1 -2 volle eetlepels appelstukjes. Voeg ook 2 eetlepels karamelsaus extra toe. Zet de vormpjes terug in de oven en bak de taartjes in 15 – 20 minuten gaar. Laat de taartjes na het bakken kort afkoelen, haal ze uit de vorm en serveer ze met een dot zure room.

DSC_7061DSC_7074DSC_7083

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • appel
  • karamel
  • taart
  • zoet
Vorige artikel
  • Reviews kookboeken

JoorKitchen kookt uit… Guilty pleasures van Oh My Foodness

Lees verder
Volgende artikel
  • Reviews hotspots

JoorKitchen eet…. bij Jamie’s Italian

Lees verder
Ook heel lekker
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN πŸ™Œ ⁠
TIP VOOR VANAVOND πŸ™Œβ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los πŸ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week πŸ₯΅ Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt πŸ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.