Makkelijke taartjes met appel en karamel

3 nov 2015 | Zoet

Warme appeltaart met slagroom en ijs, je kunt me er ’s nachts voor wakker maken. Jammie! Warme appel is een van de fruitsoorten die ik wel lekker vind als je ‘m verwarmt, doorgaans ben ik daar namelijk niet zo’n fan van. In deze taartjes, die ik maakte omdat ik bladerdeeg overhad van de hartige taart die ik die dag maakte, zit niet alleen warme appel, maar ook een goddelijke karamelsaus. Zo lekker! Deze karamelsaus zakt tijdens het bakken nog wat naar de bodem, waardoor deze taartjes een heerlijk knapperige bodem krijgen. Ik maakte ze op de bonnefooi en nu denk ik dat ik ze nooit meer laat gaan. They’re here to stay 🙂 Enjoy!

Wat heb je nodig voor 4 heerlijke appel-karameltaartjes?

* 2 appels (ik gebruikte Braeburn, maar Jonagold is ook prima), in blokjes gesneden
* 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
* 1 portie karamelsaus
* 4 kleine vormpjes – ik gebruikte taartvormpjes, maar muffinvormpjes werken ook prima
* zure room

Hoe maak je deze heerlijke taartjes?

Verwarm de oven op 200 graden en vet de vormpjes in met boter. Gebruik 1 plakje bladerdeeg per vormpje en zorg dat je (bijna) het hele vormpje bedekt. Zet de vormpjes 5 minuten in de oven, zodat het bladerdeeg wat harder kan worden.

Maak vervolgens de karamelsaus. Voeg aan het einde de stukjes appel toe en laat de appels even kort opwarmen.

DSC_7042

Vul nu alle bakjes met 1 -2 volle eetlepels appelstukjes. Voeg ook 2 eetlepels karamelsaus extra toe. Zet de vormpjes terug in de oven en bak de taartjes in 15 – 20 minuten gaar. Laat de taartjes na het bakken kort afkoelen, haal ze uit de vorm en serveer ze met een dot zure room.

DSC_7061DSC_7074DSC_7083

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen