JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
16
Shares
0
0
16
0
0

Ik ben een zoetekauw. Toch ben ik niet zo’n fan van dingen bakken. Waar ik voor het avondeten en de lunch best creatief nieuwe gerechten kan bedenken, lukt me dat met bakken eigenlijk nooit. Ik volg liever recepten. Waarschijnlijk komt dat omdat juist bakken vraagt om niet te creatief om te springen met de hoeveelheden. Goed bakken vereist perfectionisme en het tot op de letter nauwkeurig volgen van een recept en de hoeveelheden. Ik ben daar niet zo goed in. Zo zijn er een aantal recepten waar ik me ver van houd en die je dus niet zo snel op dit blog zult vinden. Ik zal niet zo snel heel ingewikkelde taarten of cakes maken. Zelf karamel maken staat ook nog steeds op mijn to-cooklijstje, maar ik vind het doodeng. Hete suiker, niet roeren en wachten… dat is niet aan mij besteed. Daarom heeft het ook zo lang geduurd voordat ik zelf dulce de leche maakte. Deze dikke karamel is zo ontzettend lekker en veelzijdig en, in tegenstelling tot karamel gemaakt van suiker en room, heel makkelijk te maken. Ik kreeg deze tip al enkele jaren geleden, maar toen had ik geen oven. Nu ik bij ‘de man’ woon heb ik een grote oven tot mijn beschikking en maak ik best vaak dulce de leche. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze dulce de leche te maken?

* afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt maken: 1 of 2 blikjes gecondenseerde melk

Hoe maak je deze heerlijk dikke karamelspread?

Kies twee ovenschalen uit. De een moet geheel in de andere passen. Verwarm de oven voor op 175 graden. Giet het blik gecondenseerde melk leeg in de kleinste ovenschaal. Dek deze schaal af met aluminiumfolie en zet ‘m in de grotere ovenschaal. Giet water in de grootste schaal en zet de schalen in de warme oven. Wacht nu 75 minuten en check – voorzichtig! – de kleur van de karamel. Deze moet lichtbruin zijn. Is de kleur erg licht? Zet de schaal dan voor 10 minuten terug in de oven. Haal de karamel uit de oven als ‘ie de gewenste kleur heeft gekregen. Laat afkoelen.

Dulce de leche

0
0
16
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • karamel
  • zoet
Vorige artikel
  • Tips & tricks

Zelf paneermeel (panko) maken

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Pizzarolletjes met zelfgemaakt pizzadeeg

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.