JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
7
Shares
1
0
6
0
0

Enige weken geleden at ik bij restaurant LE:EN in Utrecht. Een fijne plek met heerlijk Aziatisch eten (ik schrijf er binnenkort nog een review over). ‘De man’ en ik lunchten daar toen we op Kanaleneiland beland waren voor een gesprek over ons nieuwe huis (jeej!). Wat een mooie verrassing was dit fijne plekje en een nog grotere verrassing was het eten dat ze er hadden: vers, bijzondere smaken en lekkere gerechten.

Als toetje at ik er een heerlijke oosterse brownie, die ik thuis echt meteen na moest maken. Ik wist alleen dat er 5-spicekruiden en zoute pinda’s in verwerkt waren, verder wist ik niet hoe ik het recept na moest maken. Dus, ik ging aan de slag! Mijn versie van deze heerlijke brownie vind ik bijna net zo goed gelukt als de real deal. Dus wil je deze heerlijke oosterse brownie ook proeven? Dan kun je twee dingen doen: zelf gaan eten bij LE:EN of de brownies zelf maken ๐Ÿ™‚ Either way, je zult geen spijt krijgen. Enjoy!

oosterse brownies

Wat heb je nodig voor deze goddelijk lekkere brownies?

  • 200 gram pure chocolade, in kleine stukjes
  • 150 gram roomboter, in blokjes
  • 125 gram suiker
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 150 gram bloem zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 2 -3 theelepels 5-spicekruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 80 gram zoute pinda’s

oosterse brownies

Hoe maak je deze heerlijke brownies?

1. Verwarm de oven voor op 180 ยฐC en bekleed een bakvorm met bakpapier. Vet het bakpapier in met boter.

2. Verwarm de chocolade en roomboter au bain marie totdat je een glad mengsel hebt. Laat de mix iets afkoelen.

3. Klop de eieren los met de twee soorten suiker totdat het geheel licht van kleur is en in volume is toegenomen.

4. Giet de chocolade-botermix langzaam door de eieren, terwijl je zachtjes blijft kloppen.

5. Zeef de bloem, de 5-spicekruiden en een snufje zout boven het beslag en roer de bloem door het beslag totdat het geheel mooi gemend is. Roer niet te fanatiek, anders sla je alle lucht uit het beslag.

6. Roer de pinda’s door het beslag.

7. Giet het beslag in de bakvorm en strijk glad. Zet de vorm nu 25 – 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de brownies volledig afkoelen in de vorm en snijd dan in vierkantjes.

Oosterse brownies

1
0
6
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brownie
  • chocolade
  • zoet
Vorige artikel
bietensalade met gebakken geitenkaas
  • Avondeten
  • Lunch

Bietensalade met gebakken geitenkaas

Lees verder
Volgende artikel
bietensoep met rucolapesto
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bietensoep met rucolapesto

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  136 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.