JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Ik hou van easy receptjes, dat is geen geheim. En nu we in een tussenhuis wonen waarvan de oven niet werkt, ben ik helemaal op zoek naar makkelijke gerechten. Cakes en taarten bakken lukt op dit moment helaas niet (zo erg!), dus moet ik op zoek naar traktaties die je makkelijk kunt maken. Zeker nu Pasen om de hoek komt kijken. Gelukkig herinnerde ik me nog een paastraktatie die ik jaren geleden al eens maakte: paaseieren gevuld met cheesecake.

Deze heerlijke, gevulde paaseieren maak je een stuk makkelijker dan je denkt. Het lastige gedeelte is het ‘onthoofden’ van de holle paaseieren. Dat lukt mij ook niet altijd, daarom koop ik altijd wat meer eitjes dan nodig. Laat je dus niet afschrikken door een gebroken paasei en ga meteen door met een volgend ei. Ik beloof je dat het resultaat je niet teleur zal stellen. En in de tussentijd ben ik benieuwd naar jouw paastraktaties! Welke fijne gerechtjes komen er bij jou op de paastafel?

paaseieren gevuld met cheesecake

Wat heb je nodig voor 10 paaseieren?

  • 10 holle paaseieren + eventueel wat extra (koud laten worden in de koelkast)
  • 150 gram mascarpone
  • 100 gram dikke yoghurt
  • 1/2 theelepel vanille-aroma
  • 100 gram havermoutkoekjes
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • paar eetlepels lemoncurd

paaseieren gevuld met cheesecake

Hoe maak je deze lekkere paastraktatie?

1. Hak de havermoutkoekjes klein in een keukenmachine. Meng er vervolgens de gesmolten boter doorheen zodat de koekkruimels aan elkaar plakken. Laat in de koelkast een beetje afkoelen

2. Meng in een kom de mascarpone met de yoghurt en het vanille-aroma tot een dikke mousse. Laat ook deze even in de koelkast koud worden.

3. Snijd met een scherp, warm mes de topjes van de paaseieren. Dit is een tricky bezigheid, het lukt niet altijd om de eieren heel te houden.

4. Zet de holle eieren in een eierdopje, zo kun je ze makkelijke vullen.

5. Vul de holle eieren eerst met de koekkruimels. Schep in ieder ei ongeveer 2 theelepels kruimels.

6. Voeg vervolgens de mousse toe. Gebruik ook hiervoor een theelepel. Doe in ieder ei ongeveer 3 -4 theelepels mousse of totdat het ei bijna vol zit.

7. Schep nu in ieder ei een theelepel lemoncurd en laat de eieren eventueel nog wat opstijven in de koelkast. Serveer in eierdopjes.

paaseieren gevuld met cheesecake

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Stadsplantage Delft
  • Delft

JoorKitchen ontdekt… StadsPlantage Delft

Lees verder
Volgende artikel
  • Borrel
  • Lunch

Croissants met zalm en geitenkaas

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.