JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Zoet

Paaseieren gevuld met cheesecake

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Ik hou van easy receptjes, dat is geen geheim. En nu we in een tussenhuis wonen waarvan de oven niet werkt, ben ik helemaal op zoek naar makkelijke gerechten. Cakes en taarten bakken lukt op dit moment helaas niet (zo erg!), dus moet ik op zoek naar traktaties die je makkelijk kunt maken. Zeker nu Pasen om de hoek komt kijken. Gelukkig herinnerde ik me nog een paastraktatie die ik jaren geleden al eens maakte: paaseieren gevuld met cheesecake.

Deze heerlijke, gevulde paaseieren maak je een stuk makkelijker dan je denkt. Het lastige gedeelte is het ‘onthoofden’ van de holle paaseieren. Dat lukt mij ook niet altijd, daarom koop ik altijd wat meer eitjes dan nodig. Laat je dus niet afschrikken door een gebroken paasei en ga meteen door met een volgend ei. Ik beloof je dat het resultaat je niet teleur zal stellen. En in de tussentijd ben ik benieuwd naar jouw paastraktaties! Welke fijne gerechtjes komen er bij jou op de paastafel?

paaseieren gevuld met cheesecake

Wat heb je nodig voor 10 paaseieren?

  • 10 holle paaseieren + eventueel wat extra (koud laten worden in de koelkast)
  • 150 gram mascarpone
  • 100 gram dikke yoghurt
  • 1/2 theelepel vanille-aroma
  • 100 gram havermoutkoekjes
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • paar eetlepels lemoncurd

paaseieren gevuld met cheesecake

Hoe maak je deze lekkere paastraktatie?

1. Hak de havermoutkoekjes klein in een keukenmachine. Meng er vervolgens de gesmolten boter doorheen zodat de koekkruimels aan elkaar plakken. Laat in de koelkast een beetje afkoelen

2. Meng in een kom de mascarpone met de yoghurt en het vanille-aroma tot een dikke mousse. Laat ook deze even in de koelkast koud worden.

3. Snijd met een scherp, warm mes de topjes van de paaseieren. Dit is een tricky bezigheid, het lukt niet altijd om de eieren heel te houden.

4. Zet de holle eieren in een eierdopje, zo kun je ze makkelijke vullen.

5. Vul de holle eieren eerst met de koekkruimels. Schep in ieder ei ongeveer 2 theelepels kruimels.

6. Voeg vervolgens de mousse toe. Gebruik ook hiervoor een theelepel. Doe in ieder ei ongeveer 3 -4 theelepels mousse of totdat het ei bijna vol zit.

7. Schep nu in ieder ei een theelepel lemoncurd en laat de eieren eventueel nog wat opstijven in de koelkast. Serveer in eierdopjes.

paaseieren gevuld met cheesecake

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Stadsplantage Delft
  • Delft

JoorKitchen ontdekt… StadsPlantage Delft

Lees verder
Volgende artikel
  • Borrel
  • Lunch

Croissants met zalm en geitenkaas

Lees verder
Ook heel lekker
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.