Paaseieren gevuld met cheesecake

9 apr 2017 | Zoet

Ik hou van easy receptjes, dat is geen geheim. En nu we in een tussenhuis wonen waarvan de oven niet werkt, ben ik helemaal op zoek naar makkelijke gerechten. Cakes en taarten bakken lukt op dit moment helaas niet (zo erg!), dus moet ik op zoek naar traktaties die je makkelijk kunt maken. Zeker nu Pasen om de hoek komt kijken. Gelukkig herinnerde ik me nog een paastraktatie die ik jaren geleden al eens maakte: paaseieren gevuld met cheesecake.

Deze heerlijke, gevulde paaseieren maak je een stuk makkelijker dan je denkt. Het lastige gedeelte is het ‘onthoofden’ van de holle paaseieren. Dat lukt mij ook niet altijd, daarom koop ik altijd wat meer eitjes dan nodig. Laat je dus niet afschrikken door een gebroken paasei en ga meteen door met een volgend ei. Ik beloof je dat het resultaat je niet teleur zal stellen. En in de tussentijd ben ik benieuwd naar jouw paastraktaties! Welke fijne gerechtjes komen er bij jou op de paastafel?

paaseieren gevuld met cheesecake

Wat heb je nodig voor 10 paaseieren?

  • 10 holle paaseieren + eventueel wat extra (koud laten worden in de koelkast)
  • 150 gram mascarpone
  • 100 gram dikke yoghurt
  • 1/2 theelepel vanille-aroma
  • 100 gram havermoutkoekjes
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • paar eetlepels lemoncurd

paaseieren gevuld met cheesecake

Hoe maak je deze lekkere paastraktatie?

1. Hak de havermoutkoekjes klein in een keukenmachine. Meng er vervolgens de gesmolten boter doorheen zodat de koekkruimels aan elkaar plakken. Laat in de koelkast een beetje afkoelen

2. Meng in een kom de mascarpone met de yoghurt en het vanille-aroma tot een dikke mousse. Laat ook deze even in de koelkast koud worden.

3. Snijd met een scherp, warm mes de topjes van de paaseieren. Dit is een tricky bezigheid, het lukt niet altijd om de eieren heel te houden.

4. Zet de holle eieren in een eierdopje, zo kun je ze makkelijke vullen.

5. Vul de holle eieren eerst met de koekkruimels. Schep in ieder ei ongeveer 2 theelepels kruimels.

6. Voeg vervolgens de mousse toe. Gebruik ook hiervoor een theelepel. Doe in ieder ei ongeveer 3 -4 theelepels mousse of totdat het ei bijna vol zit.

7. Schep nu in ieder ei een theelepel lemoncurd en laat de eieren eventueel nog wat opstijven in de koelkast. Serveer in eierdopjes.

paaseieren gevuld met cheesecake

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen