JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Zoet

Pepernotenscones

Total
3
Shares
1
0
2
0
0

Het is weer zover! Vandaag komt de Goedheiligman aan in Nederland. En dat betekent ook dat het nog maar heel even duurt voordat de december-feestmaand aanbreekt. Reden genoeg dus om deze feestelijke periode te starten met een lekkere en makkelijk te maken traktatie. Deze easy scones met pepernoten staan binnen een half uur op tafel en zijn ideaal om te maken voor Pakjesavond op 5 december of gewoon lekker tussendoor.

Voor het maken van scones trek ik doorgaans meer tijd uit, maar soms is een makkelijke versie – waarbij je het deeg niet hoeft te laten rijzen – ook wel heel erg fijn. Zeker in een maand waarin het toch al druk is, zijn short cuts bij mij in ieder geval heel erg welkom. Ik hoop bij jou ook!

pepernotenscones

Wat heb je nodig voor 8 scones?

  • 50 gram roomboter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 30 gram suiker
  • snufje zout
  • 120 ml melk
  • 10 – 12 grote pepernoten

pepernotenscones

Hoe maak je deze lekkere scones met pepernoten?

1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel met de kaneel en het snufje zout.

3. Snijd de boter in kleine blokjes en doe de blokjes bij de meelmix. Mix met je handen door elkaar, waarbij je de stukjes boter steeds een beetje plet totdat je een soort nat zand krijgt.

4. Roer met een pollepel de suiker door de boter-meelmix. Giet vervolgens de melk erbij en roer weer door.

5. Snijd de pepernoten in grove stukken en doe ze bij het beslag.

6. Bebloem je werkblad en leg het beslag erop. Gebruik je handen om het deeg plat te drukken en tot 3 cm dikte uit te spreiden. Gebruik vervolgens een kopje of een vorm om er scones van ongeveer 8 cm breedte uit te steken.

7. Leg de pepernotenscones op de bakplaat en bestrijk ze met nog wat extra melk.

8. Bak de scones in 12 – 15 minuten af in de oven. Serveer ze met wat clotted cream en wat extra kaneel.

pepernotenscones

1
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • pepernoten
  • scones
  • sinterklaas
  • zoet
Vorige artikel
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Reviews kookboeken

Toast met avocadoboter en tomatensalsa (Ottolenghi)

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Geroosterde bloemkool met bietenroom

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.