JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Ik ben jarig! En wie jarig is trakteert πŸ™‚ Daarom krijgen jullie vandaag van mij het recept voor de allerlekkerste koekjes ter wereld: deze pindakaaskoekjes! Ik maak ze eigenlijk altijd als ik snel iets heel lekkers op tafel wil hebben staan. En lekker zijn ze, deze pindakaaskoekjes met chocolate chips. Eigenlijk zijn het meer chocolate-chipcookies met pindakaas, maar ik vind dat de pindakaas meer aandacht verdient πŸ˜‰

Deze koekjes zijn precies goed: crunchy aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. En 1 waarschuwing vooraf: je blijft er van eten! Ik leende het recept van Everyday Food en paste het een beetje aan.

Oh en mocht je je verbazen over de donkere kleur van de foto’s: ik deed mee aan een fotografiechallenge van Simone’s Kitchen en de opdracht was zwart op zwart πŸ™‚ Om jullie niet meteen helemaal af te schrikken, plaats ik ook wat lichte(re) foto’s bij dit recept. Fijne dag allemaal!

Pindakaaskoekjes

Wat heb je nodig voor 12 stuks pindakaaskoekjes?

  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 200 gram pindakaas met nootjes (ik gebruik suikervrije pindakaas)
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 90 gram bruine suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram pure chocolade, in stukjes gehakt

Pindakaaskoekjes

Hoe maak je deze lekkere koekjes?

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Doe de boter met de suikers in een kom en mix totdat de boter en de suiker zijn gecombineerd.

3. Voeg nu de pindakaas toe. Mix goed door.

4. Mix in een andere kom de bloem met de baking soda.

5. Mix nu de eieren door de pindakaasmix, 1 ei per keer. Voeg ook het vanille-extract toe.

6. Voeg nu de bloemmix toe en laat de mixer kort draaien totdat alles goed gemixt is. Je kunt dit recept trouwens ook prima met de hand mixen (maar ik ben lui πŸ˜‰ )

7. Roer nu de pure chocolade door het deeg.

8. Verdeel steeds een eetlepel koekjesdeeg over de bakplaat. Er komen ongeveer 12 – 15 koekjes uit dit beslag.

9. Zet de koekjes 12 – 15 minuten in de oven en laat ze na het bakken even afkoelen. Daarna meteen opeten!

Pindakaaskoekjes

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • chocola
  • koek
  • zoet
Vorige artikel
Breekbrood
  • Avondeten
  • Borrel

Italiaans breekbrood (& actie Brood op de Plank)

Lees verder
Volgende artikel
10 days of christmas JoorKitchen
  • Avondeten

10 days of christmas op JoorKitchen

Lees verder
Ook heel lekker
Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine πŸ’œ)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.