JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
72
Shares
52
0
20
0
0

Oke, we doen er nog eentje dan 🙂 Een lekkere, simpele plaatkoek met kruidnoten. Om het af te leren! Deze cake kun je trouwens ook prima maken nadat Sinterklaas weer uit het land is verdwenen, hij is namelijk ideaal om de overgebleven kruidnoten mee op te maken.

Uiteraard hoef je deze plaatkoek niet te beleggen met kruidnoten. Wat denk je bijvoorbeeld van restjes speculaas of overgebleven chocoladeletter? Gaat ook prima op deze plaatkoek. Pas de topping gewoon lekker aan aan wat jij lekker vindt. Succes gegarandeerd!

plaatkoek met kruidnoten

Wat heb je nodig voor 1 plaatkoek met kruidnoten?

    • 2 theelepels koekkruiden
    • 250 gram zelfrijzend bakmeel
    • 220 gram fijne kristalsuiker
    • 3 eieren
    • 170 gram ongezouten boter, gesmolten
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 100 gram chocoladepepernoten

Extra benodigd: ovenschaal 20 -22 cm, keukenmachine

plaatkoek met kruidnoten

Hoe maak je deze lekkere plaatkoek?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal van 20 – 22 cm in met boter.

2. Mix daarna de koekkruiden door het bakmeel.

3. Meng vervolgens het bakmeel, de kristalsuiker, de eieren, de boter en het vanille-extract door elkaar tot een glad beslag. Giet in de ovenschaal. Verdeel de chocoladekruidnoten eroverheen.

4. Bak de plaatkoek dan in 50 minuten gaar en goudbruin in de oven. Dek de koek eventueel af met wat aluminiumfolie als de kruidnoten wat te donker worden.

5. Laat na het bakken de koek afkoelen op een rooster. Serveer nog licht warm.

plaatkoek met kruidnoten

52
0
20
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
chocoladetaart
  • Zoet

Dubbele chocoladetaart

Lees verder
Volgende artikel
  • Zoet

7x Sinterklaasrecept

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Cinnamon pancakes

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup1
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Pavlova met sinaasappel, kaneel en maple syrup

stoofperen
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

makkelijk banoffeetaartje
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk banoffeetaartje

bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.