JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Zoet

Plaatkoek met kruidnoten

Total
71
Shares
52
0
19
0
0

Oke, we doen er nog eentje dan ๐Ÿ™‚ Een lekkere, simpele plaatkoek met kruidnoten. Om het af te leren! Deze cake kun je trouwens ook prima maken nadat Sinterklaas weer uit het land is verdwenen, hij is namelijk ideaal om de overgebleven kruidnoten mee op te maken.

Uiteraard hoef je deze plaatkoek niet te beleggen met kruidnoten. Wat denk je bijvoorbeeld van restjes speculaas of overgebleven chocoladeletter? Gaat ook prima op deze plaatkoek. Pas de topping gewoon lekker aan aan wat jij lekker vindt. Succes gegarandeerd!

plaatkoek met kruidnoten

Wat heb je nodig voor 1 plaatkoek met kruidnoten?

    • 2 theelepels koekkruiden
    • 250 gram zelfrijzend bakmeel
    • 220 gram fijne kristalsuiker
    • 3 eieren
    • 170 gram ongezouten boter, gesmolten
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 100 gram chocoladepepernoten

Extra benodigd: ovenschaal 20 -22 cm, keukenmachine

plaatkoek met kruidnoten

Hoe maak je deze lekkere plaatkoek?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal van 20 – 22 cm in met boter.

2. Mix daarna de koekkruiden door het bakmeel.

3. Meng vervolgens het bakmeel, de kristalsuiker, de eieren, de boter en het vanille-extract door elkaar tot een glad beslag. Giet in de ovenschaal. Verdeel de chocoladekruidnoten eroverheen.

4. Bak de plaatkoek dan in 50 minuten gaar en goudbruin in de oven. Dek de koek eventueel af met wat aluminiumfolie als de kruidnoten wat te donker worden.

5. Laat na het bakken de koek afkoelen op een rooster. Serveer nog licht warm.

plaatkoek met kruidnoten

52
0
19
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
chocoladetaart
  • Zoet

Dubbele chocoladetaart

Lees verder
Volgende artikel
  • Zoet

7x Sinterklaasrecept

Lees verder
Ook heel lekker
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

speltkoeken1
Lees verder
  • Zoet

Speltkoeken met chocola

Cake met oliebollen en pretzels
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Snelle chocolademousse met Amarula1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle chocolademousse met Amarula

toetje met mango en bitterkoekjes
Lees verder
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Toetje met mango en bitterkoekjes

Makkelijke tulband1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijke tulband

levain cookies 1
Lees verder
  • Feestdagen
  • Zoet

Levain cookies voor Sinterklaas uit Zoet Deeg

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN ๐Ÿ™Œ โ 
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.